Hokej

Sapa premočna za oslabljene Železarje

Ljubljana, 29. 10. 2010 21.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti Acroni Jesenic so v tekmi 16. kroga lige Ebel izgubili z madžarsko Sapo Fehervar s 3:4.

Acroni Jesenice - Tilia Olimpija - 12
Acroni Jesenice - Tilia Olimpija - 12 FOTO: Damjan Žibert

Jeseničani so tekmo odigrali brez izključitev, kljub temu pa četrtič v sezoni Podmežaklo zapustili sklonjenih glav. Prvič se je v rdečem dresu predstavil nekdanji finski reprezentančni napadalec Toni Dahlman.

Madžari so v deveti minuti tekme izkoristili prvo pravo priložnost na tekmi. Po podaji Csabe Kovacsa je pred vrati nespretno posredoval domači branilec Eric Werner, do ploščka je prišel Krisztian Palkovics in iz neposredne bližine premagal Jaakka Suomalainena. Minuto pozneje je imel priložnost za izenačenje Žiga Jeglič, a je po samostojnem prodoru zgrešil vrata. Vrata gostov sta ogrozila še Aleksander Magovac in Rok Tičar, po obrambah Tommija Satosaarija pa je v protinapadu na drugi strani zadel Eric Johansson.

Slovenski prvaki so drugo tretjino začeli bolj odločno in že v prvem napadu znižali zaostanek. Za vrati je podal Tomo Hafner, zadel pa Brett Lysak. Po golu priključka so domači narekovali ritem, gosti so se uspešno branili in prežali na protinapade. Jeseniški napadi so prinesli novo izključitev na strani Madžarov, na klop je moral Palkovics. Kombinacijo z igralcem več so izpeljali Eric Werner, Tičar in Jeglič, ki je nazadnje zabil ploščico v napol prazen gol gostov. V zadnjih minutah srednje tretjine so imeli Jeseničani spet igralca več. Najnevarnejši so bili poskusi Marca Cavosieja, Wernerja in Andreja Židana, izid pa se pred zadnjim odmorom vendarle ni spremenil.

Jeseničani so silovito začeli zadnjo tretjino, vendar streli Roberta Saboliča, Jegliča in Židana niso bili dovolj natančni. Neizkoriščene priložnosti Gorenjcev je v 47. minuti kaznoval branilec gostov Juray Durco, ki je s strelom z modre črte zatresel domačo mrežo. Jeseničani so napadali za izenačenje, Madžari pa so bili vedno znova nevarni v protinapadih. Balasz Ladanyi je iz ugodnega položaja zgrešil gol. V 53. minuti je bila Podmežakla na nogah. Hafner je našel Lysaka, ta pa je v samostojnem prodoru prišel do strela med dvema branilcema, po obrambi Satosaarija se je do ploščice dokopal Dahlman in s svojim prvim golom v ligi Ebel izenačil.

Ko je že kazalo na prvi podaljšek v Podmežakli v letošnji sezoni, si je domača obramba privoščila hudo napako vsega 22 sekund pred koncem. Izkoristil jo je izkušeni Palkovics in točki sta odšli na Madžarsko.

Izid:

Acroni Jesenice – Sapa Fehervar 3:4 (0:2, 2:0, 1:2)

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

El Diablo 2013
31. 10. 2010 14.04
sicer sem navijač olimpije, ampak zadnje tekme, ki sem jih glrdal lahko rečem, da imajo jesenice letos šanse za naprej, sam še kšne stvari se morjo poklopt....tekma proti medvedom je bla res prava hokejska ( tok drsanja in to še hitrga povrh že dolg nism vidu ), tud proti olimpiji so bli precej boljši, tole z albo je blo pa zadnje čase tko kot je trenutno pri nas - dan odprtih vrat golmanov.....dejmo SLOVENSKI KLUBI !!!!!
dvdegrt
30. 10. 2010 16.35
Morris ima klub igra v ahl tako da ne bo nic najbolje da kupijo Matthewa Yeatsa ki nima kluba in je branil zelo dobro v koncnici pred dvema letoma proti salzburgu
zuzaflip
30. 10. 2010 15.39
PA TAKŠNO PODPORO SO MEL OD NAS.. navijačev!! :S škoda!!! :( zadnjih 20s usodnih... čeprav smo imel 20x več strelov v okvir oz. bliz vrat... se nam ni hotl posrečt :S nikakor!! Madžari pa strelajo..pa zadanejo... :S na žalost: SLAB DAN JE BIL!! 2 tretjina.. ODLIČNA!!! :D
Aljaž Nastran
30. 10. 2010 13.29
Morris je brez kluba!!!
union999
30. 10. 2010 11.58
kam je šu pa un ud lan dov grummet morris k je bil dost dobr
NUMBER9
30. 10. 2010 11.37
kaj se čaka a bomo dobil golmana al ne ker na tedva nista za nikamor, finc totalno nezanesljiv irc pa isto pa to že vsak otrok vid da je v vratih luknja Šuvak odstop če ne morš golmana zrihtat ostala ekipa je pa na nivoju
kokozaver8
30. 10. 2010 10.39
škoda za poraz podaljšek smo mel že v žepu sam zarad poškodb branilcev smo slabi sam ko bojo zdrav upam da bojo med prvih 4
dvdegrt
29. 10. 2010 23.36
sem se malo upal na finca da bo kaj od njega danes me je vse minilo ce dobi dva med nogami golman mora kako 100 procentno branit ne pa da dobi gol iz polpriloznosti treba dobit cimprej saj povprecen golman ce ne bomo kmalu na zadnjih dveh mestih
Žan Cuznar
29. 10. 2010 23.14
mater šuvak pruda naj tedva golmana pa dva bolša kup
110
29. 10. 2010 22.04
ja res žalost od vratarjev. Rabmo 2 nova golmana, finc nč od nč, ˝irc˝ isto še slabš. =( ŽAL
Jo Kralj
29. 10. 2010 21.52
,,Sapa premočna za oslabljene Železarje,, Težko je igrati hokej, če v vratih nimaš vsaj povprečnega vratarja. Če nimajo denarja za golmana, naj gre vodstvo zvečer pogledat na rekreacijo v halo Podmežaklja in ni hudir, da nebi našli enega, ki je precej boljši od Finca in Irca.