Hokej

Olimpija v novo sezono vstopila z zmago nad Beljakom

Ljubljana, 20. 09. 2024 21.27 | Posodobljeno pred 1 uro

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
S.V., STA
Komentarji
2

Hokejisti Olimpije iz Ljubljane so se v novo sezono podali s spremenjeno zasedbo, z novim partnerjem in prenovljeno grafično podobo ter z željo po izboljšanju dosežkov v prejšnji sezoni. Na odprtju sezone so v Tivoliju v okviru regionalne lige ICEHL s 3:2 ugnali Beljak.

Olimpija je lani zanesljivo osvojila državni naslov, v ligi ICEHL pa so ostali brez končnice. Ta je cilj v sezoni, ki se začenja, osvojitev naslova pa vodstvo ekipe načrtuje v naslednjih štirih letih. In če se po jutru dan pozna, se hokejistom ljubljanske Olimpije obeta uspešna sezona v razširjenem avstrijskem prvenstvu. V uvodu so zmaji po hudem boju vendarle s prepričljivo igro ugnali tekmece z avstrijske Koroške.

Za prvi gol v sezoni je v 5. minuti poskrbel Nik Simčič po hitrem protinapadu, plošček pa mu je izjemno lepo podal Kanadčan Kale Kerbashian. Beljačani so nato izkoristili izključitev Ega Wyatta Dala, ko je v polno zadel Max Coatta. Ob izteku tretjine je Ljubljančane v vodstvo popeljal Žiga Pavlin, ki je bolj podal pred gol, kot pa streljal, gneča pa je vratarju Jeanu Phillipu Lamoureuxu zakrila pogled in plošček je srečno našel pot v mrežo.

Med kar nekaj izrazitimi priložnostmi na obeh straneh, blestel je tudi ljubljanski vratar Lukaš Horak, je bil v drugem delu uspešen le Simšič in poskrbel za 3:1. Vse je pravzaprav opravil Alexandre Lavoie, ki je prodor na desni strani zaključil že za golovo črto, vrnil plošček pred vratarja, borbeni Simšič pa je našel prostor med nasprotnimi branilci.

Tik pred koncem druge tretjine si je Arvin Atwal prislužil dvojno izključitev, kar je v 43. minuti z modre črte kaznoval Dylan MacPherson za 3:2. Beljačani so v lovu na izenačenje zaigrali še bolj živahno, nevarnejši pa so bili ob bučni podpori Tivolija domači.

V lepem protinapadu je bil v 50. minuti blizu četrtemu golu Marius Bičevskis, Kerbashin in Atwal sta bila nevarno ob edini igri domačih z igralcem več, v končnici pa je še enkrat zagrozil Simšič. Žiga Pance je z razdalje zgrešil prazen gol, ko so gostje zamenjali vratarja s šestim igralcem v polju.

Dobra forma Ljubljančanov bo naslednjič na preizkušnji že v nedeljo na gostovanju v Celovcu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izid, liga ICEHL, 1. krog:

Olimpija Ljubljana - VSV 3:2 (2:1, 1:0, 0:1)
Simšič 5., 28., Pavlin 20.; Coatta 14., MacPherson 43.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tekač
20. 09. 2024 21.42
+1
Gledal tekmo,slaba obramba oziroma slabo vračanje napadalcev v obrambno tretjino. No to sem slišal,da je še komentator na tv omenil. Zmagi se ne gleda v zobe,čaka pa jih še veliko dela.
4890
20. 09. 2024 21.58
To je le prva tekma, ne bit tako strog, sigurno bo iz tekme v tekmo igra tudi boljša....