Hokej

Odsotnost Brodeurja se takoj pozna

New York, 19. 03. 2009 08.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, T.Š.
Komentarji
0

V ligi NHL so odigrali štiri srečanja, poraz pa so vpisala gostujoča moštva. V vrstah New Jerseyja se je poznala odsotnost vratarja Kanadčana Martina Brodeurja.

Martin Brodeur
Martin Brodeur FOTO: Reuters

Carolina Hurricanes je s 4:2 premagala New Jersey Devils, Columbus Blue Jackets je šele po podaljšku ugnal Chicago Blackhawks (4:3), Calgary Flames je bil boljši od moštva Dallas Stars (2:1), Anaheim Ducks pa je tudi šele po podaljšku vknjižil zmago proti Nashville Predators (4:3).


V Severni Karolini je Rus Anton Babčuk z dvema zadetkoma razveselil domače hokejske navdušence. Najboljši strelec v vrstah Caroline Eric Staal s 34. zadetkom v sezoni in Rus Sergej Samsonov sta tudi zadela za moštvo Caroline, ki je tako prvič po treh srečanjih vknjižilo zmago. New Jersey pa je vpisal prvi poraz po štirih srečanjih. Odsotnega Brodeurja je v vratih Vragov zamenjal Kevin Weekes. Brodeur je na zadnjem srečanju proti Chicagu postavil nov vratarski rekord v številu zmag v NHL, ko je je vpisal že 552. zmago v karieri in prehitel legendarnega Patricka Roya.


Za Columbusom je doslej zelo uspešna sezona. To moštvo je zbralo že 80 točk, s čimer je izenačilo doslej najboljši dosežek ter je trenutno na šestem mestu v zahodnem delu lige in z vstopnico za končnico. Za sijajno se je izkazala odločitev o zadnjem prestopu. Antoine Vermette je v podaljšku - izsilil ga je njegov soigralec Rick Nash z golom v drugi tretjini -, zagotovil zmago Modrim jopičem. Vermette je pred prihodom v Columbus igral hokej za kanadsko moštvo Ottawa, v dosedanjih petih od šestih srečanjih za Modre jopiče je vsakič vpisal točke.


Moštvo Calgaryja je z novo zmago utrdilo vodstvo v severovzhodni skupini. Finec Miikka Kiprusoff je ubranil 18 strelov in vpisal 41. zmago v tej sezoni, s čimer je po številu zmag na vrhu lige NHL (v karieri jih je zbral že 200).


Na srečanju Ducks - Predators je bil junak dvoboja Finec Teemu Selänne, ki je vpisal odločilni zadetek v podaljšku ter se veselil že skupno 1.200 točk v ligi NHL. Racmanom manjkajo tri točke za mesto, ki bi jih pripeljalo do želene končnice. Joel Ward je za Nashville dvakrat zatresel mrežo, tudi zadnjega v rednem delu obračuna, s katerim je izsilil podaljšek in zagotovil točko za Predators.


Izidi:
Carolina Hurricanes - New Jersey Devils 4:2
Columbus Blue Jackets - Chicago Blackhawks 4:3 (po podaljšku)
Calgary Flames - Dallas Stars 2:1
Anaheim Ducks - Nashville Predators 4:3 (po podaljšku)
 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.