Hokej

Lanski finalist Edmonton poražen še tretjič zapored

Edmonton, 14. 10. 2024 08.59 | Posodobljeno pred 2 urama

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
1

Hokejisti Edmonton Oilers niso dobro odprli nove sezone. Finalisti severnoameriške poklicne lige NHL, ki so v končnici minule sezone v velikem finalu klonili proti Florida Panthers, so vpisali tretji zaporedni poraz. Tokrat so bili od naftarjev na ledu domače dvorane Rogers Place s 4:1 boljši kanadski tekmeci Calgary Flames.

V Edmontonu se je izkazal Rasmus Andersson, ki je dosegel gol in dve podaji za Calgary. Plamena po treh tekmah ostajajo neporaženi. Justin Kirkland je dosegel svoj prvi gol v NHL, Dan Vladar pa je za Flames zbral 25 obramb. "To je bil pomemben gol. Borili smo se, kolikor smo lahko, poskušali smo biti neizprosni," je dejal 28-letni Kirkland, ki je igral na svoji 11. tekmi v prvenstvu NHL: "Velika zasluga gre tudi mojim soigralcem v napadu. Bila je nekakšna delovna izmena in mislil sem, da smo vso noč igrali precej solidno. Lepo je bilo, ko smo dosegli zadetek."

"Občutil sem, kot da bi z mojih ramen padla teža celotnega sveta. To mi pomeni vse, še posebej na tekmi, kot je bila ta – bitka za Alberto. Prijatelji in družina so me gledali v živo. Posebno je in ne bi mogel bolje izpeljati vsega skupaj," je bil še navdušen Kirkland. Jeff Skinner je zadel, Stuart Skinner pa je zbral 25 obramb za Oilers, ki so prvič po sezoni 2015/16 sezono odprli z nizom treh porazov. Edmonton je sicer povedel že po minuti in 16 sekundah, ko je Skinner zagotovil domačim vodstvo. Videti je bilo, da bo Edmonton povišal na 2:0 v 19. minuti, a je bil Calgary uspešen s pritožbo, po ogledu posnetka pa so sodniki gol razveljavili.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V Las Vegasu je blestel Tomaš Hertl. Dosegel je gol v tretji tretjini za domačo zasedbo Vegas Golden Knights za zmago s 3:1 proti Anaheim Ducks. Zadel je tudi Brett Howden, Ilja Samsonov pa je v prvencu za Vegas zbral 22 obramb. Zlati vitezi imajo po treh tekmah izkupiček treh zmag. Troy Terry je zadel, James Reimer pa je zbral 29 obramb. Casey DeSmith je v svojem debiju za Dallas Stars, ki so v nedeljo v American Airlines Centru premagali Seattle Kraken z 2:0, zbral 25 obramb za enajsti "shutout" v karieri.

"Pri Caseyjevi igri mi je bilo všeč, kako miren je bil videti v mreži. Videti je bilo, kot da ima neomejen nadzor," je vratarja Dallasa pohvalil Pete DeBoer. Sam Steel in Wyatt Johnston sta zadela za Dallas, ki ima po treh tekmah popoln izkupiček. V Winnipegu v Kanadi je priložnost izkoristil Kyle Connor, ki je zadel v 51. sekundi podaljška za zmago domače ekipe Jets. Domači so prišli do tretje zaporedne zmage na začetku sezone. Člani gostujoče zasedbe, Minnesota Wild, so klonili z 1:2.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Mark Scheifele je dosegel gol in podajo za Jets, Connor Hellebuyck pa je zbral 26 obramb. Jake Middleton je zadel za goste, ki so izgubili še drugič po vrsti. Filip Gustavsson je zbral 33 obramb.

Liga NHL – izidi:
Winnipeg Jets – Minnesota Wild        2:1 (podaljšek)
Dallas Stars – Seattle Kraken         2:0
Edmonton Oilers – Calgary Flames      1:4
Vegas Golden Knights – Anaheim Ducks  3:1

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Blue Dream
14. 10. 2024 09.17
+1
pa dobr sam še 79 tekm majo