Hokej

Kralji brez kapetana Kopitarja nadigrali mestnega tekmeca

Los Angeles, 01. 10. 2024 08.07 | Posodobljeno pred 2 urama

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
1

Hokejisti ekipe Los Angeles Kings, ki jih že vrsto let kot kapetan vodi Slovenec Anže Kopitar, so v pripravah na novo sezono dosegli novo zmago. Še drugič zapovrstjo so premagali mestne tekmece v ligi NHL, Anaheim Ducks. Tokrat so brez izkušenega 37-letnega Kopitarja na gostovanju v dvorani Honda Center slavili zmago s 4:0.

Kralji so na prvi pripravljalni tekmi pred sezono proti novincu Utahu doživeli poraz po podaljšku, nato so premagali Las Vegas, nazadnje pa na sobotni prvi medsebojni tekmi še Anaheim. Prvič je bil na pripravah v postavi tudi Anže Kopitar, ki je sodeloval pri vseh treh zadetkih Kraljev. V drugi tretjini je zadel za vodstvo 2:1, dodal pa je še dve podaji.

Poleg Kopitarja sta na prvi tekmi proti Anaheimu zadela še Adrian Kempe in Alex Laferriere, vsem trem pa je trener Jim Hiller tokrat namenil počitek.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kralje pred začetkom sezone čakata še tekmi proti Bostonu in Floridi, sezono pa bodo odprli 11. oktobra v gosteh pri Buffalu.

Sezona se bo sicer začela 4. oktobra, ko bosta moštvi Buffalo Sabres in New Jersey Devils v Pragi odigrali prvo od dveh tekem v sklopu tako imenovane svetovne turneje.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

športnik66
01. 10. 2024 09.42
+1
Ker dokaj dobro poznam Anžeta Kopitarja in vem kak skupuh je....bo igral hokej do 55 leta, če mu bo le kdo plačal za to. No, za reprezentanco pač ne bo igral...ker zastonj pa pri njem ne gre, ni on "nori" Luka Dončić.