Hokej

Kopitar ne popušča: Hrušičan znova v polno za novo zmago kraljev

Los Angeles, 03. 03. 2023 07.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
0

Los Angeles Kingsi nadaljujejo z odličnimi predstavi v severnoameriški poklicni hokejski ligi. Kralji so davi v domači dvorani v mestu angelov premagali goste iz Kanade Montreal Canadiense s 3:2. Znova se je izkazal slovenski as Anže Kopitar, ki je zadel v 49. minuti za vmesni izid 3:1. To je bil že 25. gol v tej sezoni lige NHL za 35-letnega Hrušičana.

Povedli so gostje, ko je v 10. minuti prve tretjine tekme v Crypto.com Areni zadel Josh Anderson ob moštveni premoči za 1:0. Domači so izenačili v osmi minuti druge tretjine, ko je bil uspešen Alex Iafallo.

Odločitev o zmagovalcu je prinesla zadnja tretjina. V razmaku ene minute sta zadela dva domača hokejista. Gabriel Vilardi je v 48. povišal na 2:1, kapetan kraljev Anže Kopitar pa je dobro minuto kasneje zadel za 3:1. Gostje so hitro odgovorili. Denis Gurianov je znižal na 2:3. Vendar pa so domači znali ubraniti prednost in niso dovolili podaljška.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kralji so ujeli priključek k vodilni ekipi pacifiške skupine Vegas Golden Knights, s katero si ob dveh odigranih tekmah več delijo 78 točk. V zahodni konferenci so uspešnejši le člani vodilne zasedbe centralne skupine Dallas Stars z 79 točkami.

Kopitar je drugi najboljši strelec kraljev v tej sezoni. Vsega skupaj je zbral 58 točk, od tega 25 golov in 33 asistenc. Boljši od Hrušičana je pri kraljih le Kevin Fiala s 64 točkami (21 golov, 43 asistenc).

Liga NHL, izidi:
Boston Bruins - Buffalo Sabres             7:1
Florida Panthers - Nashville Predators     1:2
New York Rangers - Ottawa Senators         3:5
Tampa Bay Lightning - Pittsburgh Penguins  4:5 (podaljšek)
Detroit Red Wings - Seattle Kraken         4:5 (podaljšek)
Chicago Blackhawks - Dallas Stars          2:5
Calgary Flames - Toronto Maple Leafs       1:2
Vancouver Canucks - Minnesota Wild         1:2
Los Angeles Kings - Montreal Canadiens     3:2
(Anže Kopitar dosegel en gol v 21 minutah igre za LA Kings).
San Jose Sharks - St. Louis Blues          3:6

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.