Hokej

Kopitar: Naši nogometaši so igrali brez strahu

Bled, 02. 07. 2024 18.57 | Posodobljeno pred dvema dnevoma

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, Ž.Ž.
Komentarji
4

Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar se je odločil, da ne bo igral za reprezentanco v letošnjih kvalifikacijah za nastop na olimpijskih igrah leta 2026 v Milanu in Cortini. To je 36-letni Hrušičan sporočil na današnji novinarski konferenci na Bledu, kjer je spregovoril tudi o predstavah slovenskih nogometašev na evropskem prvenstvu.

"Biti moramo biti zelo ponosni, na to, kako so naši fantje igrali in borbali, pokazali so, da jih ni bilo strah. Prvi polčas z Dansko sicer ni šel ravno po načrtu, a vse z izjemo tega so odigrali brez strahu in z veliko odlike," je nastope slovenske nogometne reprezentance pohvalil Anže Kopitar.

Naša hokejska reprezentanca pa na njegovo pomoč v kvalifikacijah za olimpijske igre ne bo mogla računati. Zvezdnik ekipe Los Angeles Kings v severnoameriški hokejski ligi NHL se bo namreč v celoti posvetil pripravam na novo sezono najmočnejše hokejske lige na svetu. V njej je Kopitar dvakrat osvojil Stanleyjev pokal (2012, 2014). V minuli sezoni so Kralji izpadli v prvem krogu končnice. Prvaki so postali Florida Panthersi.

Kopitar je ob svoji odločitvi poudaril, da s tem ne bo zaprl vrat reprezentanci ob morebitnih naslednjih akcijah.

"Navijači verjetno ne bodo prav zadovoljni z mano. Odločil sem se, da se moram letos oziroma ti dve leti še povsem posvetiti Los Angelesu in letos me avgusta ne bo. S selektorjem sva imela dober pogovor, rekel je, naj ga pokličem, če si bom premislil, kar pa je zelo malo verjetno. Enkrat se moraš odločiti tudi za to, in to je stvar, ki se ji bom moral odpovedati," je najboljši slovenski hokejist pojasnil, da ga ne bo v kvalifkacijah v Rigi.

"Enostavno bi bilo preveč zame. Sem že malo starejši, preveč potovanj bi bilo, z Edom (Terglavom, selektorjem reprezentance, op. STA) sva govorila, bil je zelo razumevajoč. A daleč od tega, da bi bila odločitev lahka. Vedno sem rad igral za Slovenijo, ampak zdaj prideš do točke v karieri, ko je LA trenutno najbolj pomemben in bom vse svoje moči in sile usmeril v to," je odločitev pojasnil Kopitar.

Anže Kopitar
Anže Kopitar FOTO: Luka Kotnik

Dodal je, da povsem končal reprezentančne kariere ni. O morebitnem olimpijskem nastopu v Cortini 2026, če bi se Slovenija tja uvrstila, pa je dejal: "Če ne igraš v kvalifikacijah, je težko nekomu potem odvzeti mesto, toliko načelen pa sem, da se tega ne bi šel. So pa to še vedno olimpjske igre ... Z reprezentanco še ni konec, nisem pa še stoodstoten, kar se tega tiče."

Kvalifikacije za nastop na OI, na njih so slovenski hokejisti nastopili tako v Sočiju 2014 kot Pjongčangu štiri leta pozneje, bodo na sporedu med 29. avgustom in 1. septembrom.

Slovenija se bo v Rigi najprej pomerila z domačo Latvijo (29. 8.), nato pa sledita še tekmi proti Franciji (30. 8.) in Ukrajini (1. 9.).

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

murate
03. 07. 2024 18.25
Igrali brez strahu,z preveč straha pa streljali pena le...Ni mi tudi všeč da je penal streljal iličič. Po vseh težavah ki jih je imel...
SON?EK 12
02. 07. 2024 20.41
-5
žal je že končal z ranprezentanco samo ne sme povedat uradno
jedupančpil
02. 07. 2024 20.25
-5
a ta je še živ; dobr da mamo trobilo
Duh8
02. 07. 2024 19.38
-4
A smo isto tekmo gledali?