Hokej

Karhula po porazu z Gradcem: Fantje so se preveč sprostili

Ljubljana, 28. 10. 2024 08.26 | Posodobljeno pred 3 urami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Za hokejisti Olimpije je natanko četrtina tekem v razširjenem avstrijskem prvenstvu (ICEHL). Zadnji obračun v legendarni dvorani Tivoli proti Gradcu se ni izšel po načrtih zmajev, saj so gostje zasluženo slavili s 4:2. Strateg Ljubljančanov Antti Karhula razumljivo ni bil zadovoljen s predstavo svojih varovancev, ki trenutno zasedajo šesto mesto na prvenstveni razpredelnici.

Po odigranih 12 tekmah v ligi ICEHL je več kot očitno, da ljubljanski hokejisti veliko bolj sproščeno igrajo v gosteh, kar je po zadnjem porazu z Gradcem v Tivoliju z 2:4 potrdil tudi trener Olimpije Antti Karhula.

"Ko igraš v gosteh, lahko igraš nekoliko bolj obrambno, doma pa vsi pričakujejo zmago. Kar je seveda tudi prav, toda občutek je nedvomno drugačen," pravi Finec, ki ni zadovoljen z igro svojih varovancev na zadnjih štirih tekmah. "Po izjemnem vstopu v sezono se je zgodil manjši padec. Morda so se fantje preveč sprostili, toda govorimo o zelo zahtevni in precej izenačeni ligi, v kateri lahko vsak premaga vsakogar. Če v danem trenutku nisi na želeni ravni, pride kazen. Upam, da bomo že na naslednji tekmi igrali bistveno drugače," se Karhula nadeja vrnitve na zmagovalna pota.

Hokejisti Olimpije so tokrat morali priznati premoč zasedbi Gradca, ki je v Tivoliju slavila s 4:2.
Hokejisti Olimpije so tokrat morali priznati premoč zasedbi Gradca, ki je v Tivoliju slavila s 4:2. FOTO: Aljoša Kravanja

Gradec je prvič v tej sezoni gostoval že pred 14 dnevi in v izenačenem obračunu moral priznati premoč zeleno-belim, tokrat pa je bilo razmerje moči na tivolski ledeni ploskvi drugačno. "Tekmec je precej bolje krenil v tekmo, kar mu je prineslo zgodnje vodstvo. In ko si v položaju, da moraš loviti nasprotnika, je vselej težje. V tem tednu nas čakajo še tri zaporedne domače preizkušnje, ki jih moramo dobiti, če želimo držati priključek z najboljšimi moštvi v ligi. Prvi na vrsti je neugodni Fehervar, ki ima zelo izkušeno ekipo. Drsalno so nekoliko slabši od nas, a igrajo na način, da si privoščijo zelo malo napak. Moramo se vrniti k našim osnovam, poenostaviti igro in paziti na število lastnih napak," še dodaja 48-letni finski strokovnjak na začasnem delu v slovenski prestolnici.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • BRICKS 1
  • BRICKS 2
  • BRICKS 3
  • BRICKS 4
  • BRICKS 5
  • BRICKS 6
  • BRICKS 7

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.