Hokej

Jeseničani do druge zmage v celinskem pokalu

Bolzano, 19. 10. 2024 19.05 | Posodobljeno pred 2 urama

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti Sija Acronija Jesenic so v tekmi drugega kroga na turnirju celinskega pokala, ki ga gosti južnotirolski klub Ritten v Klobensteinu, premagali ukrajinski Sokol Kijev s 5:2 (2:1, 3:1, 0:0). V prvi tekmi skupine C so premagali hrvaški Sisak s 3:1, jeseniški zadnji tekmec v nedeljo pa bo domači Ritten. V nadaljevanje vodi le prvo mesto.

Na Južnem Tirolskem so jeseniški tekmeci v drugem najmočnejšem evropskem klubskem tekmovanju znanca iz alpske lige Sisak in Ritten ter ukrajinski Sokol. Slednji je za uvod tesno s 4:5 izgubil proti gostiteljem.

Jeseničani so dobro začeli današnji obračun in povedli že po treh minutah in pol igre, ko je zadel Erik Svetina. V uvodni tretjini sta bili ekipi še nekoliko enakovredni, vseeno pa je slovenska zasedba podvojila vodstvo ko je bil v 17. minuti natančen Tjaš Lesničar. Dobro minuto pred koncem prve tretjine je Sokol znižal zaostanek po golu Viktorja Zaharova.

V drugi tretjini so Jeseničani imeli več priložnosti in hitro pobegnili na tri gole prednosti, potem ko sta bila v razmaku minute natančna Svetina s svojim drugim golom (24.) in Tadej Čimžar (25.). Vseeno Jeseničani še niso bili povsem varni, v 29. minuti je na 2:4 znižal Roman Blahji.

A še pred sklepno tretjino so hokejisti Jesenic obnovili prednost treh zadetkov, ko je za 5:2 v 39. minuti zadel Finec Santeri Sillanpää. Zadnjih 20 minut pa ni več ponudilo zadetkov in Jeseničani so se lahko veselili druge zmage.

Hokejisti Acroni Jesenice
Hokejisti Acroni Jesenice FOTO: HDD Jesenice

V drugi skupini D na tej drugi stopnji tekmovanja se v Latviji sicer merijo domači Mogo, madžarski Ferencvaros, romunska Corona Brasov in litovska Energija Elektrenai.

Zmagovalec jeseniške skupine C se bo uvrstil v tretji krog v skupino E, kjer so že slovaški klub Vlci Žilina kot gostitelj ter kazahstanski Arlan in valižanski Cardiff. Zmagovalec skupine D pa bo napredoval v skupino F z gostiteljem, danskim Aalborgom, poljskimi Katovicami in francoskim klubom Bruleurs de Loups.

Ta del tekmovanja bo potekal med 15. in 17. novembrom, zaključni turnir pa bo na sporedu med 16. in 19. januarjem naslednje leto. Nanj se bosta uvrstili po dve najboljši ekipi iz skupin E in F.

Jeseničani bodo v nedeljo, zadnji dan turnirja, ob 20. uri igrali še z Rittnom. Ta bo danes ob isti uri svojo drugo zmago lovil proti Sisku.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.