Hokej

Jan po uvodnem porazu: Prav zgodaj ne bomo šli spat

Nursultan, 29. 04. 2019 21.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Slovenska hokejska reprezentanca je po zelo slabem začetku svetovnega prvenstva v kazahstanskem Nursultanu proti domači izbrani vrsti prikazala veliko boljši obraz, a uvodnega zaostanka z 0:3 ni uspela nadoknaditi. Po porazu z 2:3 si selektor Ivo Jan z varovanci ni delal utvar in dejal, da si takšnega začetka tekme "risi" ne smejo več privoščiti.

Ivo Jan (na fotografiji) je selektor "risov", ki jih v tej vlogi vodi na svojem prvem velikem tekmovanju.
Ivo Jan (na fotografiji) je selektor "risov", ki jih v tej vlogi vodi na svojem prvem velikem tekmovanju. FOTO: Damjan Žibert

"Prav zgodaj ne bomo šli spat, analizirali bomo današnjo tekmo, kakšne napake smo delali, in še pogledali, kaj lahko pričakujemo od Koreje," je po poročanju STA po tekmi dejal selektor Ivo Jan.

"Vemo, da bomo morali biti veliko bolj disciplinirani že od začetka. Ne smemo si več privoščiti, da bi že po prvi tretjini zaostajali za tri zadetke, kot se je zgodilo danes. Treba je prežvečiti to, kar se je zgodilo danes, da bomo lahko pogledali naprej," je dodal dolgoletni reprezentant.

Verlič: Pomembno je, da smo se zbrali
Sabahudin Kovačević
je izpostavil številne izključitve, ki so zaznamovale uvodno tretjino, v kateri so Kazahstanci dosegli vse tri gole.

"Začetek ni bil tako slab, a so nas izključitve vrgle iz tira. Na koncu smo stopnjevali, žal pa ni bilo dovolj. Škoda, na koncu smo imeli kar lepe priložnosti, da bi dosegli zadetek," meni izkušeni branilec.

Miha Verlič je dodal: "Začeli smo v krču. V vseh elementih igre smo bili zadaj za korak, na nepravem mestu, plošček se ni prav odbijal. Ampak pomembno je, da smo se potem zbrali, stopili skupaj, treba bo odigrati 60 minut tako, kot smo zdaj na koncu."

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.