Hokej

Hokejisti Olimpije pustili dober vtis na memorialnem turnirju v Meranu

Merano, 09. 09. 2024 10.57 | Posodobljeno pred 7 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Hokejisti ljubljanske Olimpije se vneto pripravljajo na skorajšnji začetek nove klubske sezone. Potem ko so svoje vrste na Celovški 25 okrepili tako v upravnem odboru kluba kot tudi v športnem delu, se nato lotili poletnih priprav in že odigrali nekaj prijateljskih tekem, so zeleno-beli minuli konec tedna gostovali na memorialnem turnirju Hansjörga Brunnerja v Meranu.

Varovanci finskega strokovnjaka Anttija Karhule so odigrali dve tekmi proti nemškima ekipama, prvo proti Augsburg Panthers, ki igra v prvi nemški ligi, in drugo proti EV Landshut, ki igra v ligi DEL2.

Hokejisti Olimpije (v črnih dresih) so kljub dvema porazoma pustili zelo dober vtis na močnem memorialnem turnirju v Meranu.
Hokejisti Olimpije (v črnih dresih) so kljub dvema porazoma pustili zelo dober vtis na močnem memorialnem turnirju v Meranu. FOTO: Kevin Baumgartner

Zmaji so proti Augsburgu začeli dobro, a so si v drugi in zadnji tretjini privoščili preveč izključitev, kar 24 minut. Kljub temu so z odlično igro z igralcem manj in ob dobrih obrambah vratarja Horaka uspeli do konca rednega dela ohraniti rezultat 1:1. V streljanju kazenskih strelov je bil uspešnejši Augsburg, ki je na koncu slavil 2:1. Strelec za Olimpijo je bil Kale Kerbashian.

Na drugi tekmi proti ekipi EV Landshut je Olimpija Ljubljana izgubila 2:5. Do konca druge tretjine so igrali dobro in nadzorovali potek tekme, dva hitra zadetka v začetku zadnje tretjine pa sta jim spodrezala krila. Zadnji zadetek so Nemci dosegli v prazno mrežo. Strelca za Olimpijo sta bila Jaka Sodja in že omenjeni Kerbashian.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dule100
09. 09. 2024 11.51
+1
Pri nasprotniku vedno pustiš dober vtis, če te porazijo@ 😂😂😂