Hokej

Hokejisti ekipe New York Rangers nadaljujejo zmagoviti niz

Miami, 10. 05. 2024 09.47 | Posodobljeno pred 10 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Hokejisti moštva New York Rangers, najboljšega v rednem delu severnoameriške lige NHL, v končnici nadaljujejo zmagoviti niz. V pretekli noči so po podaljšku s 3:2 premagali Carolina Hurricanse in za uvrstitev v konferenčni finale potrebujejo zgolj še zmago. Na drugi tekmi večera so Dallas Starsi izenačili serijo s Colorado Avalanche na 1:1 v zmagah.

Artemi Panarin je bil junak podaljška za New York, ko je po manj kot dveh minutah z izjemno potezo prišel do priložnosti pred golom, ki je ni zapravil. S tem je Rangersom zagotovil vodstvo s 3:0 v zmagah v dvoboju s Carolino.

"Zelo sem srečen, to je bila čustvena tekma," je dejal Panarin. "Ne morem niti dobro razložiti, kaj se je dogajalo. Najbrž ni nekaj, kar bi se dalo razložiti. Sem zelo srečen, da sem dosegel ta zadetek, še posebej po takšni tekmi."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Carolina je sicer povedla na domačem ledu, ko je v 11. minuti zadel Jake Guentzel. V drugem pa je sledilo izenačenje z zadetkom Chrisa Kreiderja.

V zadnji tretjini je po golu Alexisa Lafrenierja povedel New York, a je Andreju Svečnikovu uspelo izenačiti 1:36 minute pred koncem. Igor Šesternik je ob kar 45 obrambah klonil šele drugič na tekmi po tem, ko so pri Carolini menjali vratarja za dodatnega napadalca.

"Imeli smo nekaj smole, bili smo že tik pred zmago, ko so se odločili iz igre igre potegniti vratarja. Ampak dejstvo je, da smo bili zadovoljni z našo igro, tako da smo pri tem vztrajali tudi v podaljšku," je dejal trener New Yorka Peter Laviolette.

Carolina je tudi tokrat zamudila precej priložnosti v napadu, na tekmi niso izkoristili nobene od petih priložnosti z igralcem več, v seriji so zdaj 0-15 z igralcem več. Je pa veliko delo v golu New Yorka opravil Šesternik.

"V napadu nismo učinkoviti," je priznal trener Caroline Rod Brind'Amour. "Vendar je treba pohvaliti tudi naše tekmece, odlično ustavljajo igro z igralcem manj." Četrta tekma med ekipama bo v noči z nedelje na ponedeljek.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Dallas Starsi so na drugi tekmi dvoboja z ekipo Colorado Avalanche prišli do hitrega vodstva in ga zadržali do konca, kljub velikemu pritisku tekmecev v zadnji tretjini.

Miro Heiskanen je dosegel dva zadetka, medtem ko je Jake Oettinger ustavil 28 strelov v vratih Dallasa, ki je po dveh tretjinah vodil že s 4:0.

A so gostje v zadnji tretjini nanizali tri zadetke v 15 minutah in tekma je bila naenkrat odprta. Na koncu je zmago Dallasa z golom v zadnji minuti potrdil Esa Lindell.

"Seveda bi lahko bolje igrali s takšnim vodstvom, a pozitivno dejstvo je, da nam je uspelo priti do vodstva s 4:0. Dokazali smo, da lahko večji del tekme igramo dober hokej," je dejal trener Dallasa Pete DeBoer.

Moštvi sta zdaj poravnani na 1:1 v zmagah, tretja tekma pa bo v Coloradu v noči s sobote na nedeljo.

  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.