Hokej

Harrington bi podaljšal sodelovanje

Ljubljana, 18. 04. 2009 12.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenija je izgubila proti Kazahstanu na odločilni tekmi letošnjega SP divizije 1, vseeno pa bi selektor John Harrington želel tudi v prihodnje še naprej voditi reprezentanco.

John Harrington
John Harrington FOTO: Damjan Žibert

Slovenija je SP divizije 1 končala na drugem mestu in si bo drugo leto ponovno poizkušala priboriti 'vstopnico' za elitno skupino svetovnega hokeja. Slovenski selektor John Harrington je bil na koncu, kljub razočaranju po porazu v odločilni tekmi, zadovoljen z doseženim s slovensko reprezentanco: "Na moji prvi nalogi smo bili blizu, le ena tekma nas je ločila, pa bi bila tekma z Nemčijo odločilna. Zdaj je za nami daljše pripravljalno obdobje, imeli smo dve prijateljski tekmi. Moj pomočnik Dany Gelinas je odličen trener. Zdaj bolje razumem igralce, oni pa mene. Vse to nam je pomagalo k boljši predstavi tukaj. Kazahstan je dobra ekipa, močna. V obrambi imajo bolj izkušene igralce kot ima naša obramba skupaj izkušenj. Imeli smo možnosti, borili smo se, zato sem razočaran, a ponosen na svoje fante."


Vprašanje, ali bo nadaljeval delo na tem mestu, pa je za zdaj še pustil odprto. Že v ponedeljek se sicer vrača v ZDA, vendar pa se namerava še pred odhodom sestati z vodilnimi v HZS, da bi tako videl, kaj si lahko obeta: "Res sem užival na tem prvenstvu, ko sem opazoval razvoj igralcev. Rad bi nadaljeval to delo in bi bil zelo vesel, če mi bodo ponudili priložnost za sodelovanje."


Kapetan Tomaž Razingar je strnil vtise po končanem SP: "Pohvalil bi vse fante za srčno, hrabro igro. Imeli smo osem debitantov, a to ni izgovor, da se nismo uvrstili nazaj med elito. Kazahstan ima močno ekipo, bil je boljši. Ampak v igri smo bili do zadnje minute. Mladi fantje, ki so dobili priložnost, so jo izkoristili. Ekipa je pokazala pravi obraz, kajti potrebno je bilo nadomestiti veliko talenta, veliko izkušenj. S tega stališča smo lahko veseli. Toda Slovenija, če hoče biti uspešna, mora imeti vse hokejiste, ki jih premore v določenem trenutku. Baza je premajhna, da bi lahko v eni sezoni nadomestil osem standardnih igralcev."

 

O tem, kje bosta drugoligaški prvenstvi leta 2010, bo maja po koncu SP elitne skupine v Švici odločal direktorat Mednarodne hokejske zveze (IIHF).

 

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Jure Miljuš
18. 04. 2009 23.10
Harrington nej ostane saj se vidi napredek v ekipi..proti pred olimpiskemu turnirju....ce bo on ostov bo ekipa se bolsa in bolsa Harrington ti si nš,sam še himno te naučimo,passport ti pa jz zrihtam hehe
mans
18. 04. 2009 22.59
Gledal sem vse tekme od prve do zadnje minute. Lahko rečem da sem ponosen na fante in na trenerja. Opazen je tudi napredek mladih, še neuveljavljenih igralcev (v mislih imam tiste, ki še nikoli niso igrali v tujini). Kazahstan je bil enostavno boljši, in si je zaslužil napredovanje. Če samo pogledate kako velika država je Kazahstan, koliko registriranih igralcev ima in po vrhu vseha jih še veliko igra u Rusiji, pol smo jo kr dobro odnesli. 100% podpiram trenerjevo delo in sem zato da ostane trener še naprej. Nočem da se ponovi zgodba iz Celja, ko so po prvih neuspehih zamenjali Kamenico, temu pa je sledil rezultatski bankrot. Klub pa je na dnu. Ekipa mora ostati enotna (s selektorjem na čelu), poskrbet je treba da bojo plače primerne in pravočasne. Potem lahko pričakujemo tudi rezultate.
Chelsea93
18. 04. 2009 21.53
se enkrat cestitam nasim fantom drugace pa upam da bojo obdrzali Harrington-a sam je v dobrem mesecu sestavil in izoblikoval dobro reprezentanco, z nasimi fanti se tudi dobro razume in zgleda je fantom tudi usec.. nasi fantje so igrali na tem prvenstvu kot preorjeni.. imeli so zeljo in teamsko igro.. to potrebujemo, zeljo, srcnost Risi !
Alteist
18. 04. 2009 21.37
Vidi se, da je Harrington kvaliteten, karizmatičen in potrpežljiv trener. Upam, da ga bo HZS zadržala.
slovenec2
18. 04. 2009 19.55
upam da bo HZS pametno odreagiralo in da ga bodo pustili za selektorja
wortex
18. 04. 2009 19.37
Jest sm tud za da Harrington ostane ker on ni nč kriv da nismo pršl v elito.... zaje.... je tuki HZS ker je trenerja dobila šele 2 mesca nazaj
georgep
18. 04. 2009 15.05
harrungton naj ostane ker je kar solidn trener.
Rok Leban
18. 04. 2009 14.17
Dobro so igrali ni kaj.
Jorge13
18. 04. 2009 13.48
Jaz sem za to da Harrington ostane! Potegnil je maximum iz naših igralcev, videlo se je da fantje na ledu uživajo.