Hokej

Groznik končal sezono v ligi Ebel

Dunaj, 22. 03. 2008 19.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Disciplinska komisija hokejske lige Ebel je branilca ZM Olimpije Boštjana Groznika kaznovala s prepovedjo nastopanja na petih tekmah.

Za Boštjana Groznika je tako sezona v avstrijski ligi že končana, saj je na sporedu le še finale, v katerem Ljubljančani proti Red Bullu Salzburg v zmagah vodijo že s 3:1.

Boštjan Groznik je pred dnevi obračunal z Joshom Greenom.
Boštjan Groznik je pred dnevi obračunal z Joshom Greenom. FOTO: Damjan Žibert

Disciplinska komisija je igralca z Brezja kaznovala zaradi pretepa na tretji tekmi finala v Salzburgu, "biki" pa so zahtevali kazen tudi za trenerja Olimpije Mika Posmo, a se komisija zanjo ni odločila.

Zmaji sicer za končno slavje potrebujejo le še eno zmago, prvo priložnost zanjo pa bodo imeli že v nedeljo v Salzburgu.

KOMENTARJI (28)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

elvira.rebolj@telemach.net
23. 03. 2008 19.38
joc66
23. 03. 2008 16.41
Kakšen hud komentar današnjega dne s foruma SLOHOKEJ.net: Morebitna zmaga Olimpije v ligi EBEL, bo na nekatere navijače Jesenic s tega foruma delovala tako, kot bi na žensko delovalo to, da bi si po seksu obrisal tiča v zaveso.... ha, ha, ha. Danes držim pesti za naše, upaaaaaaaaaaaaammmmmmmmmmmmmm, da zmagajo....... drgač pa spet v torek v tivoli, kjer pa se zmaga sigurno ne izmuzne......... OLIMPIJA je iz Ljubljane, OLIMPIJA najboljša je, OLIMPIJA sveto ime je, zanjo mi bije srce!!!!
JanZ
23. 03. 2008 15.59
mike - dejstva ki jih navajam so neizpodbitna in lahko preverljiva, pa si lahko glede nevoščlivosti misliš karkoli, a če je to edini tvoj protiargument.... Prav tako ti lahko zaupam, da nisem z đesenic in še najmanj da bi izviral s kake naše bivše bratske republike... Pa še to ti lahko zaupam, da dokler smo samo navijači Jesenic hodili v Celovec, tam sploh nismo opazili kakega policaja, ko pa sem zadnjič gledal balkance od dragonsov po TV v tamkajšnji dvorani, so imeli pa spremstvo kot svoj čas navijači Crvene zvezde v Ljubljani... hot-shot, da bi gledal v slovenski reprezantanci na SP ljuibljanske hokejiste, se ti pa pač še kako tisočletje ni potrebno prav nič bati - kar poglej letošnjo sestavo naših fantov na SP - to je praktično HK Jesenice, če že niso v tem trenutku člani tega kluba, so pa njihova šola in zelo dobro prodani v tujino...
hot-shot69
23. 03. 2008 15.14
Zakaj ne razumete, jest ne bi nikoli navijal za Olimpijo (ne navijam niti za Salzburg), pa tudi če sem čistokrvni Slovenec! Na svetovnem prvenstvu pa tudi če bi bila ekipa samih Ljubljančanov bi s srcem navijal za njih. Pa ne pozabimo kako so se žabarji obnašal, ko je bil Maribor v LP...
mike99
23. 03. 2008 15.00
Ce bi nevoscljivost ubijala, bi bilo ze vsaj 90% prebivalcev đesenic mrtvih v zadnjih tednih! Kar si je pa vodstvo lige Ebel privoscilo da je slo za 5 (!?!) tekem suspendirati Groznika, je pa skandal in velika svinjarija. Me zanima koliko denarja je bogati Salzburg dal clanom te disciplinske komisije, da so sprejeli tako odlocitev. Tisti ki vsaj malo spremljajo hokej vemo, da se za navadne pretepe ki so stalnica v hokeju kaznuje z kazen igre, ali najvec se kazen neigranja na naslednji tekmi. Edino v primeru da nasprotnika namerno tezje poskodujes so v igri ostrejse kazni. Res sramota za Avstrijo tale poteza in velik dokaz kako se bojijo Groznika in Olimpije. A ni dosti da nas zajebavajo s sojenjem, pa z delitvijo kart med kluboma (le 50 vstopnic nasim navijacem, kljub drugacnem dogovoru med kluboma!), zdj nam pa se Groznika vzamejo. Komentirat plavzarske komentarje tukaj itak nima smisla ker dobesedno vre nevoscljivost iz njih, ce pa resno mislite da je poteza Groznika vredna tako hude kazni, pol pa ocitno nima blage veze o hokeju. Pa clovk bi glih za đesenicane ki naj bi bila hokejsko mesto, pricakoval nekaj vec poznavanja hokeja in pravil. Pateticni ste!
JanZ
23. 03. 2008 11.22
No, o tem, da se je Pečečnik ravno letos ponudil sam ravo Olimpiji, bi se dalo na veliko debatirati in špekulirati! Se pa popolnoma strinjam z estom, da on seveda ni prav nič kriv za neuspeh Jesenic v ligi EBEL in tudi s tem, da je prinesel precej svežine v slovenski hokej, v končni fazi tudi ponovne prave derbije med Jesenicami in Olimpijo, ni prav nič narobe! Kar se mi ne zdi fer je pač to, da HZS vedno nekako na silo poskuša obdržati Olimpijo nekje nad gladino, tudi preko trupel (letos je to truplo denimo predvsem Slavija), čeprav je vsakomur jasno, da Ljubljana nikoli ni bila in tudi s tako politiko nemogoče da bi kdajkoli bila hokejsko mesto! Da temo o odločanju DP za zeleno mizo (kot denimo lani) in delitve naslovov moštvu, za katerega je tudi tistemu, ki hokeja sploh ne spremlja jasno, da ni najboljše v državi, sploh ne pogrevamo več. Nekdo je omenil Vnuka, njemu res kapo dol in svaka mu čast, tudi jaz ga občudujem, ampak to pa je bolj ali manj tudi vse, kar je Olimpiji ostalo in kar ima za pokazat od domačega kadra! Kam pripelje politika raznih Pečečnikov pa se najbolje odraža na lestvici DP in tamkajšnjo uvrstitev Olimpije! Če pogledamo, kdo tam premaguje drugo moštvo Olimpije, so to pravzaprav igralci, ki so letos malo da ne imeli prvič drsalke na nogah, medtem ko jeseniška šola igra v najboljših klubih EBEL, da Kopija v NHL sploh ne omenjamo... Razni sponzorji sicer lahko pripeljejo zelo posrečene tujce in tudi napolnijo dvorane za kako sezono, ko pa bodo ti odšli, pa bomo spet priča prostemu vstopu v Tivoliju, da bi se nabralo vsaj 50 gledalcev, čemur smo bili priča še zelo nedavno....
est
23. 03. 2008 10.40
Letos je uspelo Olimpiji, Jeseničani so omagali tik pod vrhom.Osebno mislim, da se je začel igrati v Sloveniji boljši hokej kot pred leti.Tujci so prinesli kvaliteto,borbenost in polne dvorane in ob tem domači igralci napredujejo. Ne smemo pozabiti na Vnuka, ki je vzor igralcem. Poleg znanja, denarja MORA biti prisotna tudi zmagovalna miselnost. Malo rivalstva med Ljubljano in Jesenicami ne škodi. Iskati izgovere v HZS, pri Pečečniku itd, je "premajhen"obliž na boliči rani slabše uvrstitve od planirane.
rosomoh@email.si
23. 03. 2008 09.43
JanZ...Kot je videti razmere dobro poznaš in zato mislim,da si tudi razumel mojo poanto ,ki zadeva upravo.Najprej,soglašam z mnenjem o prioriteti EBELali DP.To je bilo lasko leto izredno nefair,predvsem od Mihevca.Ostalo...Pečečnik se je ponudil sam.Če vemo,da 2/3 Slovenije navija za Jesenice ni vrag,da ne bi mogli najti nekega sponzorja,ki bi prispeval denar za dva ali tri vrhunske igralce.Že v nemški DEL jih je po prvem delu kar nekaj prostih.Če se spomnim kokodakanja kako bo ruski KOKS financiral klub in pripeljal nekaj ruskih zvezd.Na,pa ti uprava pripelje nekega Nedveda,ki se mu ne da več igrati v Koreji.Pa še ta razmišlja...bi ali ne bi(zadeva z ramo je bila navaden blef). Hokej je zelo drag šport in zato se ne razvije v mestih kot npr.Celje,Maribor,Novo mesto itd.Če bi se, bi tudi jeseniški primat,ne glede na dobro zaledje in tradicijo,kmalu propadel.Kot kaže so tam strokovnjaki za uničevanje športa(košarka,nogomet,smučanje).
JanZ
23. 03. 2008 07.38
rosomoh - ne bi rekel, da je razlika med Olimpijo in Jesenicami v sposobnosti njunih uprav, čeprav po drugi strani resnično ni za trdit, da je uprava Jeseneic nek biser. Ampak veš, če ima ena uprava za hrbtom stalno celotno vodstvo HZS (ki so dejansko kar del te uprave), če jim HZS rihta za slovenske razmere bajne sponzorje (letos denimo Pečečnika), če jim usatreže v vsem, nasprotniku pa meče polena pod noge (lani so se morali Jesenice odločati, ali jim je prioriteta EBEL ali DP, leots je HZS v treh vrsticah brepogojkno ustregla prošnji Olimpije).....potem res ni treba biti grozno brihten in sposoben, da se navzven kažeš kot sposobna uprava!!
rosomoh@email.si
23. 03. 2008 07.01
Za napad Groznika brez najmanjšega vzroka na igralca nasprotnika je kazen še zelo mila.Res je tudi to,da Olimpija ni nič oškodovana,Groznik je precej nekoristen igralec,provokatorji in pretepači samo škodujejo svojemu klubu.Da ga je Posma s tem namenom poslal v igro me čudi,ker Posma je trener velikih kvalitet. Navijačem Jesenic pa naj bo končno jasno kje so razlike med Olimpijo in Jesenicami.Uprava Olimpije je razmišljala hitreje in pametneje,pridobili so igralce boljših kvalitet.Smola s poškodbo Matthiassona je tudi zavrla uspešno nadaljevanje.Dokler bodo v upravi Jesenic sedeli nesposobni nekdanji politiki,ki s svojim neznanjem povzročajo škodo kjerkoli se pojavijo bo pač tako kot je. In še tole.Užitek je gledati tujce kako se borijo za klub,ki je samo trenutni delodajalec,jutri bo to nek drug klub ali pa čez leto ,dve.Res je,da se borijo tudi za plačo in zase,da bi se lahko še bolje prodali.Toda,če primerjam z nogometaši slovenske reprezentance,ki so v Sloveniji dobili vse ,me mine,da bi še kdaj pogledal kakšno tekmo.Čisti lenuhi in špekulanti,če primerjamo kakšne so možnosti poškodbe pri hokeju ali pa pri nogometu.
jansa-arms
23. 03. 2008 00.20
kot je nekdo že rekel hokej ni romantično umetnostno drsanje sicer pa neigranje groznega ni katastrofa saj je tko sam na klop sedel .pa na to kar je zadnjič en napisu kako ste bili ponosni na kneza k je jobu s palco razparu fris niste nič odgovoril prekleti hinavci. pri vam je od pamtiveka tko da so vaše svinjarije zelo imenitne!
usavko
22. 03. 2008 23.47
Ne razumem vaših komentarjov, ki so več kot očitno odraz nevoščljivosti. Hokej se igra kot hokej in ne kot košarko ali nogomet, torej takšne poteze, kot jo je napravil Posma niso prav nič nenavadnega, nenavdna je bila le odločitev komisije, ki je več kot očitno avstrijska, da so prepovedali Grozniku nadaljne tekme. Gre povsem za hendikepiranje Olimpije. Že tako ali tako nam sodniki mečejo polena pod noge, sedaj pa še komisija, ki bi najraje disciplinsko kaznovala celotni klub, da bi lahko Salzburg (Avstjsko moštvo) dobilo naslov prvaka. Poleg tega omejujejo karte za slovenske navijače, ker smo prejšno tekmo preglasili domače navijače. Poskušajo nas onesposobiti vendar bi Posma moral poslati v igro še enega pretepača, da sesuje Greena, da bodo spet ob zmago! Tist, k pa misl, da je odločitev komisije glede Groznika pravilna, se pa vidi, da nima kaj dosti pojma o hokeju, al gre pa za resno nepremišljeno izjavo nekega nevoščjivca. Navadne pičke Avstijske ste. Nikoli več v Ebel ligo, ker morate najprej pred sabo pošlihtat glede vaših strokovnih potez. Olimpija vi pa z odvetnikom v tožbo v primeru oškodovanja naslova Ebel lige (ki pa tako ali tako ne pomeni več kaj dosti glede na njihova dejanja).
Chuck Norris 1
22. 03. 2008 23.37
je nekaj normalnih navijačev jesenic še tukaj, dejansko tudi jaz ki sem sicer za jesenice sedaj stiskam pesti za olimpijo ne misel mi ne pride da bi tako pisal kot nekateri tukaj
Chuck Norris 1
22. 03. 2008 23.37
je nekaj normalnih navijačev jesenic še tukaj, dejansko tudi jaz ki sem sicer za jesenice sedaj stiskam pesti za olimpijo ne misel mi ne pride da bi tako pisal kot nekateri tukaj
Patrik_k
22. 03. 2008 22.52
majmun sigurn mam neki več k ti, pa podisuješ se lahk tud pod poste. Drgač pa jes ne navijam za jodlarske redbullse apak za jesenice u finali pa za olimpijo. Samo men bi blo bl pošteno, da bi usaj na pravičen način zmagali.
martincheq
22. 03. 2008 22.46
Evo jst še enkrat napišem svoj post, tko kokr pod vsako novico od finala EBEL-a Sem navijač JESENIC, navijam za JESENICE, so dobra ekipa, jst še zmeri mislm da so boljši od olimpije, pač jim je v zadnjem delu zmanjkal tega filinga, pač olimpija ga je dobila ko pa so izpadli, nism tist, ki upa, da bo olimpija zgubila, ampak navijam zanje, upam da zmagajo, pa upam da bi tud vsaj polovica vas ki navijate za olimpijo to rekla nekateri taki ste, nekateri pač radi vidte da zmaga tuja ekipa kot pa domača lp
majmun@hotmail.com
22. 03. 2008 22.24
hehe ramos4 vrjamem da te nima kj bolet ker nc nimas...dalmatinc podpisem se pod tvojo izjavo TU GRE ZA NACIONALNI PONOS ki pa ga v sloveniji primankuje...sicer pa gorenci blesovi pravte da neznajo igrat zmaji raj se prasite kdo je v finalu lige ebel kdo pa samo se drsa mal za stos tm podmezaklo k se bo vsak cajt podrla...OLIMPIJA!!!!!
Patrik_k
22. 03. 2008 22.10
Jes,lutzow, pa dartwan pol spadamo pod izjeme? Ne vrjamem. Je še mal več takih. wacko kaj pa bi me bolelo? ME PREPROSTO NIMA KEJ!!!
dalmatinc@gmail.com
22. 03. 2008 22.03
Ramos4: sej vem, da boli, da bolj ne more. Sicer si pa tak tipičen žaljivi provokativec (po možnosti s končano osnovno šolo, ali pa še to ne), ki si ne zasluži biti niti navijač Jesenic. Pravi navijači jesenic, ki so pristaši hokeja, sedaj navijajo za Olimpijo, saj se gre tukaj za nacionalni ponos!
wacko
22. 03. 2008 21.57
Ramos4 .... dej povej. A vas ful boli? Vsak dan bolj, ane? ;)