Hokej

Čeh v hokejskem gnezdu zmajev

Ljubljana, 07. 10. 2024 10.20 | Posodobljeno pred 2 urama

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Hokejski klub Olimpija Ljubljana sporoča, da se je ekipi pridružil izkušeni češki napadalec Rudolf Červeny. Čeh, ki igra na poziciji centra, prinaša v moštvo bogate izkušnje iz elitnih evropskih lig – češke Extralige, švedske SHL, finske Liige in KHL. Njegova vsestranskost, pregled nad igro in odločnost v dvobojih bodo pomembno pripomogli k igri Olimpije v nadaljevanju sezone lige ICE.

Zmaji so sezono odprli s petimi zmagami in zgolj enim porazom.
Zmaji so sezono odprli s petimi zmagami in zgolj enim porazom. FOTO: Luka Kotnik

Rudolf Červeny je svojo profesionalno kariero začel pri HC Česke Budejovice in nato igral za priznane evropske klube –Slovan Bratislava, Mountfield HK, Brynäs IF, Pelikans Lahti, in nazadnje Admirals Vladivostok ter Barys Astana. 

"Po poškodbi Kalea Karbashiana, enega ključnih igralcev v začetku sezone, smo v klubu odreagirali in sklenili sporazum z Rudolfom. Je vsestranski center, ki po potrebi lahko igra tudi na poziciji krila. Zelo je močan v dvobojih in odgovoren pri sprejemanju odločitev v igri. V oktobru in novembru nas čaka veliko težkih tekem in po dobrem začetku sezone ničesar ne želimo prepustiti naključju. S Červenyjem smo sklenili dvomesečni dogovor z možnostjo podaljšanja," je ob prihodu češkega hokejista v garderobo zmajev povedal direktor kluba Anže Ulčar.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.


KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.