Hokej

Brodeur z rekordom 'pokončal' Pingvine

Pittsburgh, 22. 12. 2009 07.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti v severnoameriški ligi NHL so v noči na torek odigrali enajst tekem, najbolj zanimivo pa je bilo v Pittsburghu.

Martin Brodeur
Martin Brodeur FOTO: Reuters

Branilci naslova, igralci moštva Pittsburgh Penguins, so morali na domačem ledu tokrat priznati premoč razpoloženim New Jersey Devilsom. Gostitelji so imeli največ težav z realizacijo, saj je Martin Brodeur zaustavil vse njihove poizkuse, kar je bilo dovolj za 'shootout' rekord lige. Brodeur je namreč svojo mrežo ohranil nedotaknjeno še 104. na športni poti.

Večer vratarja je bil dodatno izpopolnjen tudi s štirimi zadetki njegovih soigralcev. Plošček za hrbet Marca – Andreja Fleuryja so potisnili Bryce Salvador (1. tretjina), Niclas Bergfors, Patrik Elias in Mark Fraser (vsi 2. tretjina). V zadnjih 20. minutah so gledalci v Mellon Areni ostali prikrajšani za zadetke, tako da se je dvoboj končal s 4:0 za Hudiče iz New Jerseyja.

"Ohraniti mrežo nedotaknjeno v Buffalu je bilo nekaj neverjetnega, ponoviti predstavo v Pittsburghu pa je bilo zelo težko. Zame je velika čast, da sem postal rekorder lige. Imel sem nekaj sreče, a vratarji jo moramo imeti. Pomembno je, da se je dobro izteklo,“ je po koncu tekme dejal Brodeur, ki je na večni lestvici prehitel Terryja Sawchuka (Detroit Red Wings, Boston Bruins, Toronto Maple Leafs, LA Kings in New York Rangers). Omenjeni je na 971 tekmah 103. ohranil mrežo nedotaknjeno.

Izidi:

NY Islanders – Tampa Bay 2:4
Toronto – Buffalo 2:3 (po podaljšku)
Atlanta – Montreal 3:4 (po podaljšku)
Philadelphia – Florida 1:4
Carolina – NY Rangers 1:3
Pittsburgh – New Jersey 0:4
Ottawa – Boston 0:2
Minnesota – Colorado 3:4
Dallas – San Jose 2:4
Edmonton – St. Louis 2:7
Phoenix – Columbus 5:2

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Umberjon
22. 12. 2009 13.51
Shutout, ne shootout. Shutout = vratarjeva mreža ostane nedotaknjena Shootout = izvajanje kazenskih strelov, ko po podaljšani igri še ni zmagovalca