Šport

Hišne preiskave v antidopinški akciji

Milano, 26. 05. 2004 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Reuters/STA
Komentarji
0

Italijanska policija preiskuje več stanovanj, pisarn in hotelskih sob v doslej največji protidopinški akciji.

Obsežna akcija italijanske policije: Pokojni Marco Pantani je kot kaže le ena od žrtev uživanja prepovedanih drog
Obsežna akcija italijanske policije: Pokojni Marco Pantani je kot kaže le ena od žrtev uživanja prepovedanih drog FOTO: Reuters

Okrog 700 policistov sodeluje v iskalni akciji, ki istočasno teče v 28 pokrajinah na severu Italije ob meji z Avstrijo ter sega do Sicilije na jugu. Italijanska policija je potrdila, da na podlagi 138 odločb o hišnih preiskavah preiskuje ilegalno uporabo in razpečevanje drog, ki jih uporabljajo športniki v različnih športnih zvrsteh.

Italijanska policija je davi pri osmerici kolesarjev, ki sodelujejo na dirki Giro d'Italija izvedla preiskavo, katere cilj je bil odkrivanje morebitnih prepovedanih sredstev za izboljšanje športnih dosežkov.

Policija je preiskala sobe Maria Scireae, Alessia Gallettija (oba Domina Vacanze), Fabia Sacchija (Fassa Bortolo), Eddyja Mazzolenija, Alessandra Spezialettija (oba Saeco), Ruggera Marzolija (Acqua e sapone), Giuseppeja Muragliae (Formaggi Pinzolo) in Simoneja Masciarellija (Vini Caldirola).

Policija je preiskala tudi hotel, v katerem biva Damiano Cunego (Saeco) v Brunicu. Po podatkih klubskega zdravnika policisti niso zaplenili ničesar. Preiskave je naročil rimski državni tožilec Paolo Ferrero.