Šport

Hingisova in Federer v četrtfinalu

Melbourne, 23. 01. 2006 10.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Martina Hingis se je prebila do četrtfinala turnirja v Melbournu in je prva, ki je s povabilom prirediteljev turnirja prilezla tako daleč.

MartinaiHingis gre na teniškem turnirju v Melbournu odlično
MartinaiHingis gre na teniškem turnirju v Melbournu odlično FOTO: Reuters

Povratnica na teniška igrišča Švicarka Martina Hingis se je prebila do četrtfinala prvega turnirja za veliki grand slam sezone v Melbournu in je tako prva teniška igralka, ki je s povabilom prirediteljev turnirja prilezla tako daleč. Ugnala je domačinko Samantho Stosur.

Nemec Tommy Haas pa je pošteno namučil švicarskega zvezdnika Rogerja Federerja, saj si je ta zmago priigral šele v petem nizu. Na vroče avstralsko igrišče je stopila tudi Velenjčanka Katarina Srebotnik, ki pa je bila v paru z igralcem iz Srbije in Črne gore Nenadom Zimonjičem neuspešna v prvem krogu mešanih dvojic.

Uf, danes je bilo težko. Bila sem že blizu zmage, potem pa sem mislila, da se mi bo znova izmuznila. Igrala sem proti Sam Stosur, ki je odlična igralka, avstralska favoritka, a uspelo mi je. Kim Clijsters


Nekdanja prva dama svetovnega tenisa Hingisova se uspešno vrača na pota stare slave. Z današnjo zmago si je zagotovila nastop v četrtfinalu, kjer se bo udarila z drugo nosilko Belgijko Kim Clijsters, ki je bila danes uspešna v dvoboju z Italijanko Francesco Schiavone (7:6 (5), 6:4). Hingisova je po obračunu dejala, da se ji je v spomin priklical finale tega turnirja leta 2002, ko je po uspešnem začetku, potem pa po nepotrebnih napakah morala zmago predati Američanki Jennifer Capriati.

Tretja nosilka Francozinja Amelie Mauresmo v boju z mlado, šele 16-letno Čehinjo Nicole Vaidišovo ni pokazala nobenega usmiljenja in si z zmago s 6:1 in 6:1 priigrala že 14. četrtfinale na turnirjih za veliki slam. Švicarki Patty Schnyder pa je očitno pomagala potapljaška avantura, ki si je privoščila kot oddih od vročega avstralskega sonca. Danes je tako brez težav ugnala Rusinjo Anastasijo Miskino (6:2 in 6:1).

Federer po težkem boju v četrtfinalu

Odlično sem igral v prvih dveh nizih, on pa je nato fantastično igral v tretjem in četrtem - vse, kar sem lahko naredil, je, da sem mu ukradel njegov trenutek. A veseli me, da sem zmagal šele v petem nizu. Doslej sem namreč izgubil že veliko tovrstnih dvobojev, tako da sem današnjega uspeha še toliko bolj vesel. Roger Federer

V moški konkurenci je bil brez dvoma najbolj zanimiv obračun dneva ravno zadnji četrtfinalni dvoboj med prvim nosilcem Švicarjem Rogerjem Federerjem in Nemcem Tommyjem Haasom. Prvi mož svetovnega tenisa si je namreč zmago priigral šele v petem nizu (6:4, 6:0, 3:6, 4:6 in 6:2). Očitno je Haas neugoden za Švicarja, saj ga je ugnal že na pripravljalni tekmi za Australian Open, kar je v zadnjem letu dni uspelo le redkim.

Nič manj se za preboj v četrtfinale ni naigral Federerjev nasprotnik v naslednjem krogu Rus Nikolaj Davidenko, saj je za zmago proti Slovaku Dominiku Hrbatyju potreboval tri ure in pol (4:6, 4:6, 6:4, 6:2, 6:3). Nemec Nicolas Kiefer ni imel toliko dela. Za tristoto zmago v karieri je moral odigrati le tri nize proti Argentincu Juanu Ignaciu Cheli. V četrtfinalu se bo pomeril s Francozom Sebastienom Grosjeanom, ki je bil danes s 7:5, 6:2, 6:2 boljši od rojaka Paul-Henrija Mathieuja.

Nikolaj Davidenko
Nikolaj Davidenko FOTO: Reuters


Srebotnikova izgubila v mešanih dvojicah

Najboljša slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik je izgubila v prvem krogu mešanih dvojic. V paru z igralcem iz Srbije in Črne gore Nenadom Zimonjićem sta bila neuspešna proti sedmima nosilcema, izraelsko-južnoafriški navezi Andy Ram in Liezel Huber, s 5:7 in 6:7 (9).

Katarina Srebotnik je izgubila v paru z Nenadom Zimonjićem
Katarina Srebotnik je izgubila v paru z Nenadom Zimonjićem FOTO: Reuters


Srebotnikova bo v torek skupaj z Japonko Šinobu Asagoe, tekmovalki sta deveti nosilki, v četrtfinalu ženskih dvojic igrala proti drugima nosilkama Zimbabvejki Cari Black in Avstralki Rennae Stubbs.



SORODNI ČLANKI