Šport

Hingisova dobila dveletno prepoved

Ljubljana, 04. 01. 2008 13.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Teniška igralka Martina Hingis je zaradi pozitivnega testa na kokain dobila dveletno prepoved nastopanja.

Nekdanja številka ena svetovnega tenisa Martina Hingis , ki je bila novembra lansko leto pozitivna na dopinškem testu za kokainu je dobila dveletno prepoved nastopanja.

Martina Hingis je zaradi pozitivnega testa na kokain dobila dveletno prepoved nastopanja.
Martina Hingis je zaradi pozitivnega testa na kokain dobila dveletno prepoved nastopanja. FOTO: Reuters

Mednarodna teniška zveza je tenisačico Martino Hingis kaznovala z dveletno kaznijo nastopanja, poleg tega pa so ji vzeli tudi točke, ki jih je osvojila od lanskega Wimbledona naprej in jo kaznovali z 129,481 tisoč dolarji denarne kazni. Dveletni suspenz je začel veljati od 1. oktobra 2007.

Hingisova, ki je petkrat v svoji karieri osvojila grand slam je v novembru zanikala, da je jemala kokain in takrat tudi končala svojo profesionalno kariero, saj se ni pripravljena v preostanku svoje kariere boriti z antidopinško komisijo.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Rok Pirc 1
20. 01. 2008 18.47
Ja pa kaj =bote. Ti pa si težki perfekcionist-slavist. Idi te ti neko retoriko al kaj qrac študirat če si tak hudo pametn
triada.mikka@gmail.com
04. 01. 2008 17.29
Pa kje najdete debile od novinarja, ma kaj novinarja, faliranega študenta, ki mu ni pomoči, da objavi mesec november z veliko začetnico. Marš v 2.razred OŠ.