Šport

Henin-Hardenne prva na svetu

Madrid, 11. 11. 2006 16.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Henin-Hardennova bo leto končala kot najboljša tenisačica, saj je premagala neposredno konkurentko Šarapovo.

Nova prva dama svetovnega tenisa
Nova prva dama svetovnega tenisa FOTO: Reuters

Belgijka Justine Henin-Hardenne bo leto 2006 končala na prvem mestu računalniške kakovostne lestvice WTA. To si je zagotovila z zmago v polfinalu zaključnega turnirja v Madridu, v katerem je s 6:2 in 7:6 (5) premagala neposredno konkurentko za prvo mesto Rusinjo Marijo Šarapovo.

Za Belgijko je to že tretja letošnja zmaga nad 19-letno Rusinjo, ki je bila v medsebojnih dvobojih boljša le enkrat, dobila je finale odprtega prvenstva ZDA v New Yorku.

"Danes sem premagala dva nasprotnika. Šarapovo in velikanski pritisk, ki sem ga čutila pred dvobojem. Šlo se je za prvo mesto na lestvici in vesela sem, da bom prva jaz," je bila zadovoljna Belgijka, ki pa se z zmago v polfinalu še ni zadovoljila: "Sezone še ni konec. Čaka me še finale, kjer prav tako želim zmagati."    

Na zaključnem WTA turnirju v Madridusta znani obe finalistki. Justine Henine-Hardenne, ki je bila v polfinalu boljša od Rusinje Marije Šarapove, bo v finalu nasproti stala Francozinja Amelie Mauresmoe, ki je v treh nizih premagala Belgijko Kim Clijsters.

Belgijka je bila v prvem nizu za razred boljša tekmica. Nasprotnici je trikrat vzela servis, kar je bilo dovolj za zmago s 6:2. Drugi niz je bil bolj izenačen, čeprav je bila pobuda še vedno na strani Henin-Hardennove. Slednja je vodila že s 5:3, a se Rusinja ni predala, priborila si je podaljšano igro, v kateri pa ni imela pravih možnosti. Pri zaostanku 4:6 je rešila prvo meč žogico, druge pa na žalost njenih navijačev ne. Za Šarapovo je bil to v enajstem primeru šele drugi letošnji izgubljeni "tiebreak".

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.