Šport

Gullit skupaj z Becksom

Los Angeles, 09. 11. 2007 14.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nekdanji zvezdnik nizozemske nogometne reprezentance Ruud Gullit je novi trener razvpitega ameriškega moštva Los Angeles Galaxy.

Ameriški galaktiki so tako po Portugalcu Abelu Xavierju in medijsko najbolj izpostavljenem nogometašu vseh časov Angležu David Beckham, v klub zvabili še enega zvezdnika, in sicer Ruuda Gullita. Petinštiridesetletni Nizozemec je na strokovnem položaju zamenjal Franka Yallopa, ki se je vrnil v moštvo San Jose Earthquakes.

Ruud Gullit je takoj sprejel ponudbo galaktikov iz Los Angelesa.
Ruud Gullit je takoj sprejel ponudbo galaktikov iz Los Angelesa. FOTO: Reuters

Gullit je v osemdesetih in devetdesetih letih minulega stoletja navduševal na nogometnih igriščih, branil pa je barve zares imenitnih moštev, kot so Feyenoord, PSV, AC Milan, Sampdoria in Chelsea. Največje uspehe je dosegel v majici AC Milana, z njim je trikrat slavil v italijanskem prvenstvu in dvakrat osvojil evropsko Ligo prvakov.

Za Nizozemsko je odigral 66 tekem in dosegel 17 golov, na evropskem prvenstvu v Nemčiji leta 1988 pa je osvojil prvo mesto. V trenerske vode je zaplul leta 1996, ko se je usedel na klop Chelseaja, nato pa je vodil še Newcastle in Feyenoord.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.