Šport

Grönholm povečal naskok

Antalya, 14. 10. 2006 14.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA/Reuters
Komentarji
0

Finec Grönholm je na reliju po Turčiji izkoristil odsotnost poškodovanega svetovnega prvaka Loeba.

Grönholm je v odsotnosti Loeba najboljši
Grönholm je v odsotnosti Loeba najboljši FOTO: Reuters

Finec Marcus Grönholm (Ford) je po polovici druge etape relija po Turčiji ostal na prvem mestu in še povečal naskok pred tekmeci. Na trinajsti letošnji dirki svetovnega prvenstva ima po štirih hitrostnih preizkušnjah drugega dne Finec 43 sekund naskoka pred Norvežanom Pettrom Solbergom (Subaru), tretji pa je z minuto in devetimi sekundami zaostanka njegov rojak in moštveni sotekmovalec Mikko Hirvonen.

Škot Colin McRae, ki za moštvo Citroën Kronos nastopa kot zamenjava za poškodovanega svetovnega prvaka Sebastiena Loeba, je na osmem mestu (+3:04).

Še vedno v vodstvu

Francoz Loeb, ki si je pred mesecem dni med treningom z gorskim kolesom zlomil roko, ima tri dirke pred koncem sezone še 35 točk naskoka pred Grönholmom. Pred nesrečo je Loeb, ki ga imenujejo tudi Michael Schumacher relija, veljal za nespornega favorita. Dvakratni svetovni prvak je na poti do tretjega naslova nizal zmago za zmago. Zanimivo je, da je bila to šele njegova četrta sezona v tekmovanju, že v prvi pa se mu je naslov le za las izmaknil.

Sebastian Loeb: nasprotniki ga niso mogli ustaviti, nesreča ga je
Sebastian Loeb: nasprotniki ga niso mogli ustaviti, nesreča ga je FOTO: Reuters

Solberg na pota stare slave

Po sobotnih preizkušnjah je bil najbolj vesel prvak iz leta 2003 Solberg, ki v letošnji sezoni doslej ni blestel. "Zelo srečen sem. Čaka nas še dolga pot, preden bo avto zares popoln, naredili pa smo nekaj majhnih sprememb, ki so se izkazale za velike izboljšave," je dejal.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.