Šport

FOTO: Derbi brez zmagovalca

Velenje, 05. 02. 2008 17.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Damjan Medica, Matic Flajšman
Komentarji
0

Obračun slovenskih predstavnikov v rokometni Ligi prvakov, Velenja in Celja, se je končal brez zmagovalca.

Edi Kokšarov je bil eden tistih Celjanov, ki so najbolj občutili velenjske pesti.
Edi Kokšarov je bil eden tistih Celjanov, ki so najbolj občutili velenjske pesti. FOTO: Damjan Žibert

Rdeča dvorana tokrat ni bila zapolnjena do zadnjega mesta, kljub vsemu pa so lahko ljubitelji rokometa uživali v pravem slovenskem derbiju. Velenjsko Gorenje in Celje Pivovarna Laško sta se po svojih najboljših močeh borila za vsak košček parketa, številne zapravljene žoge pa so bile še enkrat več dokaz neuigranosti, ki je nastopila po reprezentančnem premoru.

Dragan Gajič danes ni imel svojega dne, saj je na velenjskih vratih vnovič blestel Matevž Skok - Coli.
Dragan Gajič danes ni imel svojega dne, saj je na velenjskih vratih vnovič blestel Matevž Skok - Coli. FOTO: Damjan Žibert

Pred ključnimi desetimi minutami je bil rezultat na semaforju poravnan na 22, izenačenost pa je bila na semaforju vidna tudi dve minuti pred koncem (26:26). Oslabljeni Celjani, ki so nastopili brez krožnega napadalca Renata Sulića, so našli imenitno rešitev v Mihi Gorenšku, ki bo bržkone eden ključnih mož pivovarjev v nadaljevanju sezone.

V velenjskem taboru so sicer pred obračunom "sosedov“ govorili o številnih poškodbah, ki so "napadle“ moštvo, a ob prihodu v velenjski rokometni hram je bilo vse drugače. Zaigrali so namreč vsi, s hrvaškim rokometnim reprezentantom Dragom Vukovićem na čelu. Kljub vsemu to slovenskih prvakov ni zbegalo in so se vse do zadnjega trenutka borili za točko. Ob koncu se jim je izšlo, obe ekipi pa sta dvoboj končali s po štirimi igralci v polju.

Gorenje Velenje - RK Celje Pivovarna Laško 27:27 (15:13)

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.