Šport

Flander drugi v Söldnu

Sölden, 22. 10. 2006 14.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Na tekmi svetovnega pokala v paralelnem veleslalomu v Söldnu je slovenski deskar Rok Flander osvojil odlično 2. mesto.

V avstrijskem Söldnu je Rok Flander osvojil odlično drugo mesto. Na olimpijskih igrah v Torinu je lander zasedel 7. mesto
V avstrijskem Söldnu je Rok Flander osvojil odlično drugo mesto. Na olimpijskih igrah v Torinu je lander zasedel 7. mesto FOTO: Reuters

V velikem finalu je Rok Flander klonil proti Švicarju Simonu Schochu, ki je bil hitrejši za 31 stotink. Tretje mesto je osvojil njegov brat Philippe Schoch, četrto pa domačin Andreas Prommegger, ki ga je slovenski tekmovalec premagal v polfinalu. V skupnem seštevku svetovnega pokala je Flander, tokrat je dosegel svoje prve stopničke v karieri, po dveh tekmah na visokem tretjem mestu.

Na avstrijskem ledeniku so nastopili še trije slovenski deskarji, vendar se Izidor Šušteršič, Dejan Košir in Rok Marguč niso uvrstili v finalne nastope najboljših 16. Zadovoljil je mladi Marguč, ki je zasedel 19. mesto, medtem ko sta se Košir in Šušteršič uvrstila na 32. oziroma 41. mesto.

V finalu bi imel možnosti, če bi bil bolj spočit. Že v prejšnjih dvobojih sem praktično potrošil vse zaloge moči in energije, tako da sem bil v finalu že pošteno utrujen. Prepričan sem, da bi Simona premagal, če bi se pomerila prej. A moram reči, da sem zelo zadovoljen tudi z drugim mestom, ki je nagrada za ves trud v preteklih sezonah. Rok Flander


Flander, šesti s prve letošnje tekme, paralelnega slaloma v Landgraafu, je zablestel že v kvalifikacijah. Seštevek časov z modre in rdeče proge je imel najboljši, premagal je tudi najboljša deskarja zadnjih let, brata Schoch. To je pomenilo nekoliko lažje delo v finalu, v katerem je najprej premagal Šveda Daniela Bivesona, nato bronastega iz Torina Avstrijca Sigija Grabnerja, v polfinalu pa še njegovega rojaka Andreasa Prommegerja.

Sedemindvajsetletni tekmovalec iz Smlednika pri Ljubljani v preteklosti nikoli ni skrival visokih ambicij, a po vrnitvi na tekmovanja pod okrilje FIS nikakor ni uspel izpolniti svojih ciljev. A v zrelih letih se je očitno prebil do svetovnega vrha, ki ga ne namerava izpustiti iz rok.

"Prekretnica so bile olimpijske igre. Dober rezultat v Torinu je vse spremenil. V preteklosti sem imel veliko težav, predvsem z opremo. Letos pa je vse drugače, odbor za deskanje pri SZS dela odlično, tako da imam odlične razmere, kar se kaže tudi v rezultatih. Da sem se prebil v svetovni vrh, je trajalo nekaj dlje časa kot sem sam pričakoval, upam pa, da se bom na njem tudi dlje časa obdržal. Zanimajo me samo vrhunske uvrstitve, čeprav se dobro zavedam, da od prvega do osmega mesta ni veliko razlik. Zato bom zadovoljen tudi s šestimi mesti ali sedmimi mesti," gleda v prihodnost Flander. Naslednja tekma svetovnega pokala ga čaka 3. decembra v San Viglio di Marebbeju, kjer bo spet na sporedu paralelni veleslalom.

Pri ženskah zmaga v Švico

Že v soboto so se v paralelnem veleslalomu pomerile tudi ženske. Zmagala je Švicarka Fränzi Köhli, s čimer se je tudi je dokazala, da njena reprezentanca ne bo zlahka oddala primata tudi po slovesu najboljše tekmovalke zadnjih sezon Daniele Meuli. Drugo in tretje mesto sta zasedli Avstrijki Doresia Krings in Marion Kreiner, mlada Glorija Kotnik, edina slovenska predstavnica, se ni uvrstila v finale, med 44 tekmovalkami je zasedla 33. mesto.

SORODNI ČLANKI

  • MERCATOR zivalice
  • ŽAN
  • ŽIGA
  • ROK
  • VESNA
  • SAŠA
  • BRUNO
  • LIZA

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.