Šport

Figo in Ačimovič ne bosta soigralca

Rim, 04. 01. 2007 12.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Vodstvo milanskega Interja zanika, da naj bi se Figo selil v Savdsko Arabijo, kjer igra Mile Ačimovič.

Portugalski nogometaš Luis Figo
Portugalski nogometaš Luis Figo FOTO: Reuters

Vodstvo italijanskega nogometnega prvaka, milanskega Interja, je zanikalo namigovanja, da se portugalski zvezdnik Luis Figo seli v Saudsko Arabijo k Al Ittihadu, katerega član je tudi slovenski reprezentant Mile Ačimovič. "Nismo v nobenih pogajanjih z drugimi klubi glede prestopa Luisa Figa. Vesti, ki so se pojavile v zadnjem času, češ da se Figo poslavlja od Interja, so tako popolnoma brezpredmetne," so predstavniki Interja zapisali v sporočilu za javnost.

Inter, vodilno moštvo serie A, se trenutno nahaja na pripravah v Bahrajnu in bo v soboto odigral prijateljsko tekmo s tamkajšnjo reprezentanco.

Al Ittihad je minuli teden zatrjeval, da je 34-letni Figo z njim podpisal enoletno pogodbo, vredno 4,5 milijona evrov, in da naj bi v Savdsko Arabijo prišel 5. januarja. Kljub zanikanju teh trditev pa bi Figa, ki v zadnjem času pod vodstvom Roberta Mancinija ne igra veliko, lahko premamila kakšna druga bogata ponudba. Portugalcu, nekdanjemu najboljšemu nogometašu v Evropi in na svetu, se pogodba izteče konec sezone.

Trener Interja Roberto Mancini zatrjuje, da Figo ostaja pri klubu do konca leta
Trener Interja Roberto Mancini zatrjuje, da Figo ostaja pri klubu do konca leta FOTO: Reuters

Figo za reprezentanco ne igra več od letošnjega svetovnega prvenstva v Nemčiji, pred Interjem pa je branil barve Sportinga Lizbone (1989-1995), Barcelone (1995-2000) in Reala Madrida (2000-2005).

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.