Šport

Ferrari Challenge pred durmi

Nova Gorica, 16. 06. 2007 10.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nina Jerančič pred dirko v tekmovanju Ferrari Challenge v razvrstitvi pokala zaseda tretje mesto.

Sezona dirk v tekmovanju Ferrari Challenge se preveša v drugo polovico. Pred četrto dirko sezone, ki bo na dirkališču v Vallelungi v bližini Rima, Nina Jerančič s Hit Racing Teamom v tesni razvrstitvi pokala Shell še vedno zaseda tretje mesto.

Testiranja v Mugellu

Nina Jerančič
Nina Jerančič FOTO: Hit Racing Team
Dirkališče v Vallelungi ima eno krajših in starejših stez. Leži v neposredni bližini glavnega mesta Italije – Rima. Atraktivnost te steze gre iskati v nekaterih zelo zahtevnih ovinkih. Prvi del proge je zelo hiter in ne ponuja veliko priložnosti za prehitevanja, v osrednjem delu proge pa je veliko počasnejših ovinkov. Med najbolj zahtevnimi je ovinek ''Roma'', iz katerega dirkači nato pripeljejo v ciljno ravnino. Idealna linija je tukaj najbolj pomembna, zato da v cilj pripelješ z najvišjo možno hitrostjo. Zaradi visokih temperatur se pnevmatike na tej stezi zelo hitro obrabljajo.

Pred dirko v Vallelungi je Hit Racing Team opravil dodatna testiranja v Mugellu. ''Po dolgem času smo testiranja opravili v dežju. Z rezultati sem zelo zadovoljna, saj sem uspela odpeljati nekaj odličnih voženj in pri tem postaviti zelo hitre čase. To je seveda dobra spodbuda pred tokratnim dirkaškim vikendom, ki bo zaradi dejstva, da je razvrstitev v pokalu Shell neverjetno tesna, zelo naporen. Če sem iskrena, bi si želela dirke v dežju, ampak skoraj zagotovo se v Vallelungi tega ne morem nadejati, saj je tam vedno lepo vreme z visokimi temperaturami. Zaradi tega bo ta vikend še kako naporen, saj temperatura v dirkalnikih velikokrat postane skoraj neznosna. Težko je, zaradi koncentracije,'' je pred dirko povedala Jerančičeva.

Nina v trenutni razvrstitvi tekmovanja Ferrari Challenge za pokal Shell s 87. točkami še vedno zaseda 3. mesto, tesno pa ji sledita še dva tekmovalca s povsem enakim številom točk (Emilio Ferroni in Peter Reicheger s 85. točkami). Prvo mesto v skupni razvrstitvi zaseda Sandro Mucelli (Stile F Service) s 134. točkami, na drugem pa je Giorgio Massazza (Rossocorsa), ki za vodilnim zaostaja le točko (133 točk).

V Rimu tudi malo drugače

Že 3. junija so se prav v bližini Rima zbrali lastniki ferrarijev med njimi tudi Hit Racing Team z Nino Jerančič in dirkalnikom Ferrari 430 Challenge. Na vojaškem letališču v mestu Latina so organizatorji (Passione Rossa Club Italia) priredili najštevilčnejše srečanje lastnikov te prestižne znamke avtomobilov in se zapisali v Guinessovo knjigo rekordov. Lanskoletni rekord, ki je bil dosežen v Španiji so letos močno presegli, saj je na letošnjem srečanju sodelovalo kar 173 jeklenih konjičkov z znakom poskočnega konjiča iz Maranella.

''V veselje mi je sodelovati pri tako odmevnem srečanju, kot je bil ta v Rimu. Še en dokaz več, da so Italijani več kot navdušeni nad ferrarijem in vsem kar je povezano z njim. Tudi dirkalnik s katerim tekmujem je bil med rekordno številko in na to sem seveda ponosna,'' je povedala Nina Jerančič potem, ko se je tudi sama popeljala nekaj krogov po vzletni stezi letališča.

Prava paša za oči so bili različni modeli, največ zanimanja pa je požel dirkalnik F430 Hit Racing Teama, s katerim Nina Jerančič nastopa v italijanskem pokalu Ferrari Challenge. Aplavz sta požela tudi dirkalnik formule 1 iz leta 1972, sloviti in najdražji cestni avtomobil s 600 konjskimi močmi Enzo Ferrari ter seveda vsi ostali primerki športnih avtomobilov te prestižne znamke jeklenih konjičkov. Srečanje je bilo tudi dobrodelne narave, saj je italijanska neprofitna organizacija Telethon zbirala sredstva, ki jih bo namenila raziskavam genetskih obolenj. Tudi družba Hit je ob tej priložnosti prispevala sredstva in sicer je na dobrodelni dražbi prodala dva vikenda doživetij v igralniško zabaviščnem centru Park in Perla v Novi Gorici.

Ninini navijači v Vallelungi

Že na srečanju lastnikov ferrarijev so Nino obkrožale množice navijačev, ki spremljajo njeno dirkanje v tekmovanju Ferrari Challenge. ''Občutek je neverjeten, ko vidiš, da te ljudje prepoznajo in si želijo komunikacije s tabo. Kar nekaj avtogramov sem podelila, tudi fotografirala sem se veliko. Vsi pa so obljubili, da me pridejo pogledat tudi na dirko. V Vallelungi sem vedno imela navijače na tribunah in veseli me, da bo tudi tokrat tako,'' je še dodala Jerančičeva.

  • MERCATOR zivalice
  • ŽAN
  • ŽIGA
  • ROK
  • VESNA
  • SAŠA
  • BRUNO
  • LIZA

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tonček Balonček
17. 06. 2007 13.08
A kdo slučajno ev, kaj je to Ferrari Challenge? Verjetno gre za podobno nišo kot jo ima tisti Dejan Zavec ali tisti golfist s Ptuja ali celo Martin Strel, Transamerika kolesarjenje itd. Zakja takšna pozornost naših medijev nečemu, česas nihče sploh ne pozna.
makajjezvami
17. 06. 2007 05.35
Dobra je tale naša Nina. Vse čestitke. Kar tako naprej.