Šport

Fenomenalen biatlonski zaključek

Pokljuka, 16. 12. 2007 15.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Matic Flajšman
Komentarji
2

Slovenija je po zaslugi ženske štafete ob zaključku biatlonskega praznika na Pokljuki vknjižila najboljšo letošnjo uvrstitev.

Teja Gregorin je ob koncu opravila dobro delo.
Teja Gregorin je ob koncu opravila dobro delo. FOTO: Damjan Žibert

Čeprav je bilo težko pričakovati kakšen biatlonski prebliska na Rudnem polju pa se je le ta zgodil. Slovenska ženska štafeta (Dijana Grudiček Ravnikar, Tadeja Brankovič Likozar, Andreja Mali in Teja Gregorin) je na zadnji preizkušnji s četrtim mestom dosegla najboljšo slovensko biatlonsko uvrstitev v letošnjem uvodu v svetovni pokal.

Grudičkova je na presenečenje vseh zbranih na Pokljuki v prvem poizkusu leže hitro zadela pet tarč, kar je bila velika spodbuda za druge članice slovenske ekipe. Tudi leže se je Dijana izkazala in Brankovičevi predala štafetno palico kot četrta. Kljub uvodnem spodrsljaju in zgrešenih strelih Kranjčanke se ji je v drugo izšlo. S petimi zadetimi streli je predala kot peta in pred Andrejo Mali je bila težka naloga – ubraniti visoko uvrstitev. Malijeva, ki se na prvih posamičnih preizkušnjah ni pretirano izkazala je kot prava ostrostrelka najprej opravila s tarčami, nato pa je nadvse uspešno odtekla in pred zadnjo predajo so bile Slovenke četrte.

Tadeja Brankovič Likozar je kljub silnim bolečinam v ramenu izdatno pomagala štafeti do uspeha.
Tadeja Brankovič Likozar je kljub silnim bolečinam v ramenu izdatno pomagala štafeti do uspeha. FOTO: Dare Čekeliš

Kot zadnja se je na progo podala Teja Gregorin, ki pa ji je na drugem streljanju zmanjkalo sreče. Slovenkam se je namreč nasmihalo celo četrto mesto, a so bile ob koncu tudi s petim nadvse zadovoljne. Tako so varovanke Tomaša Kosa z zadnjo preizkušnjo dosegle fenomenalen uspeh in se tako na najlepši možen način zahvalile navijačem za izdatno pomoč s tribun.

Zmaga Nemkam

Nemška ženska biatlonska štafeta v postavi Martina Glagow, Sabrina Buchholz, Magdalena Neuner in Andreja Henkel je zmagovalka tekme 4 x 6 km za svetovni pokal na Pokljuki. Nemke (1:13:52,4) so s šestimi popravami brez kazenskega kroga za 42,5 sekunde ugnale rusko štafeto (+42,5/0+3) na drugem mestu, tretje pa so bile Francozinje (+2:02,6/0+6).

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

lepanka
17. 12. 2007 14.48
Ne morem razumeti, da nekdo tako slabo in nepoznavalsko komentira odličen uspeh slovenske ženske štafete v biatlonu. Navijači s srcem smo si tekmo ogledali v živo, z našimi vrlimi puncami tekli, še bolj pa streljali. Pa razjasnimo vse napake, ki so se pojavile v komentarju. Dijana Grudiček je izvrsto začela in z zelo majhno razliko predala četrta Tadeji Brankovič Likozar, katera je z fenomenalnim tekom, posebno v zadnjem krogu, predala štafeto kot tretja Andreji Mali. Andreja pa jo je predala kot peta Teji Gregorin, katera je peto mesto obdržala. Punce so bile sijajne, če pa bi imeli Andreja in Teja na strelišču več sreče, saj je strelišče res velika loterija, tudi najboljši tam izgubljajo, bi teoretično lahko bile tretje. Tako se je odvijala tekma, v bodoče prosim več točnosti. ČESTITKE PA NAŠIM PUNCAM.
RS-T
16. 12. 2007 16.39
Kaj sedaj,so bile 4. ali 5. ??? Najprej piše da so dosegle najboljšo letošnjo uvrstitev 4. mesto, na koncu pa da so bile s 5. mestom nadvse zadovoljne