Šport

Fekonja že izpadel

Chicago, 25. 10. 2007 19.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na amaterskem svetovnem bokskarskem prvenstvu je Primož Fekonja izgubil v prvem krogu.

V Chicagu že od torka poteka amatersko svetovno boksarsko prvenstvo pod okriljem organizacije mednarodna amaterska boksarska zveza (AIBA).

V Chicagu trenutno poteka amatersko SP v boksu.
V Chicagu trenutno poteka amatersko SP v boksu. FOTO: Reuters

Na šampionatu v vetrovnem mestu nastopa več kot 600 boksarjev iz približno 120 držav iz vseh koncev sveta, Azije, Evrope, ZDA, Afrike... To je novi rekord SP, saj je bilo na zadnjem prvenstvu leta 2005 nastopilo "le" 412 boksarjev iz 74 držav.

Med številnimi borci sta v ZDA prisotna tudi dva slovenska boksarja. 26-letni Primož Fekonja je že nastopil in v kategoriji do 75 kilogramov gladko izgubil v prvem krogu proti Avstrijcu Olivetu Obradovicu s 23:3. Slednjega v drugem krogu čaka Ukrajinec Sergej Derevarčenko.

Drugi slovenski predstavnik, 20-letni Rok Urbanc, ki nastopa v  kategoriji do 91 kilogramov, pa bo nastopil v soboto. SP poteka vsaki dve leti, letošnje pa je pomembno predvsem zato, ker služi kot kvalifikacijski filter za nastop na olimpijskih igrah prihodnje leto v Pekingu.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.