Šport

Fabio Capello novi angleški selektor?

London, 13. 12. 2007 11.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Fabio Capello naj bi bil po pisanju angleškega časnika sprejel ponudbo angelške nogometne zveze za mesto selektorja.

Fabio Capello, ki je nazadnje vodil Real Madrid, naj bi po pisanju The Daily Maila postal novi angleški selektor. Na angleški klopi naj bi zaslužil več kot nekdanji selektor, Šved Sven Göran Eriksson.

Brian Barwick, predsednik angleške nogometne zveze, je prepričan, da je s Cappelom dobil enega izmed najboljših trenerjev na svetu, za usluge pa naj bi mu plačali kar šest milijonov funtov letno. Z angleško nogometno zvezo naj bi sklenil pogodbo za dve leti in pol, obstaja pa možnost podaljšanja do leta 2010.

Capello naj bi bil novi angleški selektor?
Capello naj bi bil novi angleški selektor? FOTO: Reuters

To pomeni, da bi Capello zaslužil 20 odstotkov več kot Eriksson. Po razgovorih, ki so trajali kar tri ure, se je italijanski strokovnjak vrnil v domovino. Njegovi pravniki pa so v Londonu ostali še nekaj časa, da bi se dogovorili o zadnjih podrobnostih.

Bosta Beckham in Capello spet sodelovala?
Bosta Beckham in Capello spet sodelovala? FOTO: Reuters

Takšen razplet pa bi znova združil Capella in Davida Beckhama, ki sta skupaj sodelovala pri Realu, kjer ga je prav Capello izločil iz prve ekipe in ga nato spet vrnil v moštvo. Od Capella pa je tudi odvisno, ali bo Beckham vknjižil še svoj 100. nastop za reprezentanco.

Prva naloga bodočega selektorja bo prav misija Zagreb. V hrvaški prestolnici bodo namreč potekali pogovori o rasporedu tekem za kvalifikacije za SP 2010.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.