Formula 1

Zmagovalec z bujno domišljijo

Šanghaj, 20. 04. 2009 09.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Do zdaj so Sebastiana Vettla zaradi deškega videza in podobnosti z Michaelom Schumacherjem v rodni Nemčiji klicali Bubi-Schumi, 21-letnik pa razkriva, da tudi sam rad daje vzdevke drugim.

Le od kje Vettlu navdih pri izbiri imena za svojega red bulla?
Le od kje Vettlu navdih pri izbiri imena za svojega red bulla? FOTO: Reuters

Dan po dirki vsi po vrsti hvalijo predstavo 21-letnika, ki je na las spominjala na lansko italijansko dirko v Monzi, ko je takrat v nekonkurenčnem Toru Rossu najprej osvojil najboljši startni položaj, nato pa na deževni dirki deklasiral vso konkurenco. Bernie Ecclestone je že takrat dejal, da bo najmlajši zmagovalec dirke formule 1 zagotovo šel po poti svojega rojaka, sedemkratnega svetovnega prvaka Michaela Schumacherja. A čeprav mediji takrat tej izjavi niso dajali prevelike teže, saj je Bernie znan po tem, da daje pompozne izjave, ki pa jih kmalu rad spremeni, je v intervjuju za otoški časnik The Telegraph po dirki navdušeno povedal: "Michael je bil izjemen dirkač, prav tako Lewis, ampak ta fant res veliko obeta. Formula 1 dobiva novega šampiona!"

 

"Pridna punca, boljša si od svoje sestre. "
"Pridna punca, boljša si od svoje sestre. " FOTO: Reuters

Še bolj Vettlova druga zmaga odmeva v njegovi domovini: v Bildu so zapisali, da sta dve zmagi pri samo 21 letih fantastičen uspeh, ki ni uspel še nikumor. Niti ne Schumiju, ki je moral na svojo prvo zmago čakati do 24. leta. "Sebastian ni več Bubi-Schumi," je napisano na naslovnici Bilda, kar mlademu dirkaču ekipe Red Bull verjetno tudi godi, saj vseskozi zatrjuje, da Schumacher nikoli ni bil njegov idol.
Je pa Nemec razkril, da že od nekdaj rad daje vzdevke svojim dirkalnim avtomobilom; tako je denimo letošnji dirkalnik RBR5, s katerim je nastopil na prvi dirki v Avstraliji, imenoval 'Kate', a 'romanca' je trajala 56 krogov, ko je zletel s steze. Vettel je dal novi šasiji ime 'Katina umazana sestra', "ker je veliko bolj agresivna in hitrejša od svoje sestre," je utemeljil razlog za sila nenavadno ime za dirkalnik formule 1.

 

Navdušenje nad Kate se je končalo že na prvi dirki sezone po bližnjem srečanju z zaščitnim zidom.
Navdušenje nad Kate se je končalo že na prvi dirki sezone po bližnjem srečanju z zaščitnim zidom. FOTO: Reuters

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

vednoprav
21. 04. 2009 09.41
faaac - od aktivnih voznikov,da ne bo pomote.
faaac
20. 04. 2009 18.25
Vettel je večkrat javno povedal, da je njegov vzornik Alonso. "verjamem", da nekateri teh izjav niste prebrali. je pa res, da je Vettel nedvomno zelo dober učenec in da bo moral njegov vzornik počasi pokazati kaj več kot kaže ta trenutek.
sottozero
20. 04. 2009 15.31
Dečko je velik talent! In Red bull je moštvo, ki obeta! Zanj je tu najbolje. Alonso in Ferrari pa bi morala kovati skupno prihodnost!
car_alonso
20. 04. 2009 15.05
fetl je res odličen dirkač ampak seveda ima tudi odlično konkurenco in nebo mu lahko!!
Gašper Blaži? 1
20. 04. 2009 14.26
naj ne pozabi, da je mu Mario od BMW dal priložnost. Bi rd vidu Nemca v nemškem bolidu. Mclaren, ne hvala. Pri rdečih nima kaj iskat, ker jih tud on ne bo rešil iz takšne situacije. Alonso lahko velik naredi iz Ferrija. sej če neb blo Alonso pr McLarnu, neb bi Hamiltonu nč uspelo
piro46
20. 04. 2009 13.49
Idealna menjava za Masso ob koncu te sezone
FCL
20. 04. 2009 11.27
...je pa veliko povedal, ko je rekel, da schumi ni njegov idol....le od koga pa je???
apollo33
20. 04. 2009 11.26
Mislim, da je to bodoči svetovni prvak. Kmalu bo v vodilnih moštvih boj za njega, ampak v družbi z Alonsom v Ferrariju se ne bi obnesel.
PPN
20. 04. 2009 11.03
Članek kr tak, vendar "dečko" obeta. Želim mu veliko sreče.