Formula 1

Želi Hamilton zapustiti formulo ena?

Ljubljana, 05. 04. 2009 18.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Lewis Hamilton je po kontroverznih zapletih po avstralski dirki razmišljal, da bi zapustil ekipo McLaren in celo formulo ena.

Predsednik FIA je prepričal prvaka, naj ne zapusti formule ena.
Predsednik FIA je prepričal prvaka, naj ne zapusti formule ena. FOTO: Reuters
Po pisanju časnika The Sunday Times je predsednik Mednarodne avtomobilistične zveze (FIA) Max Mosley prepričal aktualnega svetovnega prvaka, naj se ne poslovi od najelitnejšega motošporta.


Britanca so v četrtek diskvalificirali z dirke v Melbournu, saj so komisarji FIA ugotovili, da jih je Hamilton skupaj z zdaj že nekdanjim športnim direktorjem Davom Ryanom po prehitevanju Jarna Trullija (Toyota) ob varnostnem avtomobilu zavajal glede pogovora po radijski zvezi z ekipo. Hamilton se je po diskvalifikaciji obrnil na FIA in izrazil svojo frustracijo glede zavajanja ekipe.


Lewis in oče Anthony sta razburjena, ker je afera uničila Britančev ugled.
Lewis in oče Anthony sta razburjena, ker je afera uničila Britančev ugled. FOTO: Reuters

Lewisa in njegovega očeta Anthonyja je razburilo predvsem dejstvo, da je afera uničila Britančev ugled. Vztrajala sta, da mu je McLaren dopustil, da skliče tiskovno konferenco v medijskem središču FIA, kjer je razkril resnico in se opravičil komisarjem ter navijačem. "Bil sem zaveden. Iz dna srca se opravičujem navijačem, ki so verjeli vame in me leta podpirali. V zadnjih treh letih sem dokazal, kdo sem. Nisem lažnivec in nepošten človek," je bilo žal Britancu.


Šef formule ena Bernie Ecclestone je za Daily Mail povedal: "Lewis je izjemno razočaran, njegov oče pa še bolj, saj so njegovega sina označili za goljufivca. Anthony je Lewisa vzgajal, da takšen ne bi postal, zato je ogorčen, kadar sina označijo za lažnivca, ko niti ni namenoma lagal."


Bo Hamilton zapustil srebrne?
Bo Hamilton zapustil srebrne? FOTO: Reuters

Prihodnost svetovnega prvaka pri McLarnu ostaja nejasna. Nekdanji dirkač in komentator pri britanskem BBC Martin Brundle pravi, da bi 24-letnik lahko večletno pogodbo s srebrnimi zaradi kršenja s strani ekipe razveljavil. Brundle, ki je za srebrne dirkal leta 1994, pravi, da je McLaren kršil Hamiltonovo pogodbo, saj so ga spravili na slab glas, medtem ko je Ryan prevzel vso krivdo za nastalo afero. Hamilton bi bil tako prost vsakršnih obveznosti do srebrnih in bi se lahko preselil h kateri drugi ekipi. Brundle meni, da bo nešportno ravnanje Hamiltona spremljalo vse življenje. "Britančev ugled je razumljivo padel. S časoma si bo opomogel, a s to oznako bo moral živeti tako kot denimo Michael Schumacher. To bo omenjeno še na njegovem nagrobnem napisu."
 

KOMENTARJI (105)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

stroj1
07. 04. 2009 15.02
od marka50 več vem, ker očitno on sploh ne ve zakaj je kazen dobil, in se samo nekaj pritožuje, tak kak hamilton :)
HAMILTON_SP-09
07. 04. 2009 14.29
stroj1 hahahhhahhaa vazn da ti vse ves hahaha!!
stroj1
07. 04. 2009 08.29
mark50 nimaš pojma :)
mark50
06. 04. 2009 23.52
Kake finte imajo. kaj pa je takega naredil. v intervjuvu je lepo priznal ! 3.mesto bi moral imeti ker bi ga moral nazaj spustiti predse saj ga je hamilton spustu brez potrebe. ker so pravila malo nejasna. in ker imajo s komisarji itak slabe iskušnje . , enkrat so ga že ogoljufali ! zdaj pa zopet. kdo pa se nebi malo zlagal. na njegovem mestu. 3. mesto je blo pravično . zasluženo na stezi. Hamilton CAR si !!! ostani v F1 ! zamenjaj te konje ! pa ne v ferrarija pliiis , ker boš zopet prvak. tebi bi še privošču , ferrariju pač ne ! hehe !
thomas46
06. 04. 2009 19.07
kak bi blo posteno da bi sel v brawn gp :) noben mu nebi bil kos spet :D
BeadnecSLO
06. 04. 2009 18.56
Ja,samo ne v ferrari! Zgledam k en amater k sam to blebeta,sam ni res,osebno si ne želim da Hami pride v Ferrari! Nekaj pa je,mali mi je antipatičen,a v učenju njegovega očeta o dobrem odnosu ne dvomim! Mislim da so rase temnopoltih sploh bile bol spoštljive od nekdaj kot mi belci! Kokr pa mu je v Mclarnu z rožicami skoraj postlano pa mislim da ne bo kar tako hitro odšel stran! Srečno vsem v F1!
andreja2008ab
06. 04. 2009 15.06
Hamilton je Šumi zgodba. vse za zmago.....ni tuki nobene šale....pa ćez trupla...
car_alonso
06. 04. 2009 14.41
zgleda kot da ni močna osebnost kak se mu nekaj zalomi že hoče zapustit f1... to ni nič kaj spodbudno!! te bi alonso že zdavnaj lahko zapusto f1 ampak se bori in tak je prav, če hočeš nekaj dosečt se moreš borit in vstrajat ne pa pri prvi oviri že odnehat...
ti-ti
06. 04. 2009 14.37
samo v ferrarija ne, bog ne daj tega!
HAMILTON_SP-09
06. 04. 2009 14.33
supreme ti se sam ne mores razumet kaj si napisu in kaj mislis povedat z tem komentarjem !!
KR2007
06. 04. 2009 14.30
Lewis in oče Anthony sta razburjena, ker je afera uničila Britančev ugled. saj si je pa sam kriv.... zdaj ko je malo slabša sezona se je že posral v hlače in bo zapustil F1
Daoist
06. 04. 2009 14.21
Če Hamilton že zapusti McLaren naj gre u Ferrari,mu bo bolje delo :)
ACTROS_85
06. 04. 2009 14.11
sej je g. Miran Ališič lepo povedal včeraj med dirko: .....ostržek formule 1.... ali pa denimo ....lažnivi kljukec F1.... :D :D hvala Miran za lepo preživeto nedeljo ob duhovitih izjavah...še do večera mi je šlo na smeh! :D
detox88
06. 04. 2009 13.38
Sem ferarrijevec ampak tega pa si res ne želim da hamilton oddide iz F1, je zelo dober dirkač ampak je na žalost pristal v napačni ekipi F1
stroj1
06. 04. 2009 12.34
hamilton_sp-09 nisem jaz nikoli hamiltona žalil,mogoče sem ga poimenoval v zelenca----to pa po mojem ni žalitev, je pa provokacija; sem provociral, to pa ja. Žalili so ga drugi na tej strani, ko so ga primerjali z opicami in admin noben tak komentar ni izbrisal, ostale pa je brisal kot za šalo; to mi ni jasno! Jaz že od začetka trdim da je zelo dober voznik, po mojem ni boljši od kimija, po tvojem je boljši, to sploh ni pomembno, po car_alonso-vem mnenju je najboljši alonso..... po mojem pa ne gre za ''malenkosti'', ampak pač za kršenje pravil, pa če je to kršenje še tako malenkostno je še vedno kršenje in ne smejo niti ferrariju niti hamiltonu spregledat, pa čeprav se tebi zdi malenkost.
supreme@mail386.com
06. 04. 2009 12.31
HAMILTON_SP-09........spet bedarije pises !!!!! Kr zdej so pa vsi drugi krivi da majo slab avto pa se laznivce povrhu !!!! A sta mogoce ta dva " starcka "skonstruirala avto , rekla H. naj laze itd. !!!!! Kak bi pa blo brez nekega reda , vsi bi se zaletaval ,zmerjal , lagal , u 3 p.m. posilal !!! Kdo bi po tvoji logiki meu tako avtoriteto, da bi lohk zamenju ta dva " starcka" ?????
HAMILTON_SP-09
06. 04. 2009 11.59
stroj1 nisem jaz hamiltona primerju z shumijem o tem kaj je on naredu v kerijeri saj je hamilton sele dirkat zacev glede fer dirkaca sta si pa zelo podobna nikoli nisem omenu da ne sme biti kaznovan ker je temnopolt in se tudi strinjam z kaznijo ce je resnicno lagal potem je to tudi zasluzu jaz pravim da sta ona dva starcka rasista in onemogocata hamiltonu zmagovat ker ga za vsako malenkost kaznujeta to sem reku drugac pa te morem pohvalit glede komentarjev v zadnjem casu si nehu zalit srebrne in hamiltona zelo pohvalno!!
mymind
06. 04. 2009 11.58
Me zanima kateri junak bi govoril po vesti, če bi imel v žepu pogodbo težko nekaj mio€ na sezono?!?! Smešno.
sottozero
06. 04. 2009 11.35
Barva kože, vera, od kod je...kako žensko ima...ipd. sranja NE SODIJO NIKAMOR! Fant je dober dirkač in predvsem človek. Ima pozitivne in negativne lastnosti. Poglejmo zgodovino...VSI ali SKORAJ VSI zvezdniki športa so imeli kake "izpade" ...namerne ali nenamerne...samoiniciativne ali pa sprovocirane....ZIDANE, SENNA, SCHUMACHER, BECKHAM, KOBE BRYANT, ...na terenih, pistah ali v privat življenju... Menim, da mora Hamilton sedaj zares pokazati iz kakega testa je...pa sploh ne zgolj kot dirkač. Naj se pokaže kot človek in dirka NAPREJ! Bo pa v prihodnje zanj IZZIV in pozitivna sprememba prestop v neko drugo moštvo!
stroj1
06. 04. 2009 11.30
zaradi počasnega objavljanja komentarjev sem dva poslal :/ 24ur.com dajte porihtajte to stran!