Formula 1

Webbra 'sporni' tekmeci ne skrbijo

Melbourne, 27. 03. 2009 10.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Red Bullov dirkač Mark Webber je bil s 4. mestom najhitrejši voznik iz skupine ekip, ki ne uporabljajo kontroverznih difuzorjev. Za razliko od mnogih, ki so zagnali vik ini krik po prvih dveh prostih treningih, Avstralca tempo omenjenih moštev (za zdaj) še ne skrbi.

Mark Webber za Sebastienom Buemijem, dirkačem Tora Rossa, "mladinske" Red Bullove ekipe
Mark Webber za Sebastienom Buemijem, dirkačem Tora Rossa, "mladinske" Red Bullove ekipe FOTO: Reuters

Najhitrejša trojica na drugem prostem treningu, Nico Rosberg (Williams), Jarno Trulli (Toyota) in Rubens Barrichello (Brawn GP), dirka s spornimi difuzorji, proti katerim so včeraj uradno pritožbo pri FIA vložile ekipe BMW-Sauber, Renault, Ferrari in Red Bull.

Webbra bolj kot hitrost tekmecev skrbi vzdržljivost Red Bullovega RBR5.
Webbra bolj kot hitrost tekmecev skrbi vzdržljivost Red Bullovega RBR5. FOTO: Reuters

Kljub prevladi omenjenih ekip pričakuje Webber v nedeljo na dirki drugačno sliko: “Vse do starta nihče ne ve zagotovo, kako hitri so v resnici vsi dirkalniki; še celo med dirko nekateri ne bodo pokazali vsega. Zaradi odobritve bodo imeli nekaj časa prednost, a ne skrbi me, da bomo imeli med dirko dve prvenstvi,” meni Red Bullov voznik in dodaja: “Vseeno menim, da je pred nami zelo napet vikend, dirkači pa se s tem ne smemo obremenjavati. Za to naj poskrbijo drugi.”

Avstralca bolj kot konkurenca skrbijo težave z dirkalnikom, s katerim je za Rosbergom zaostal dobre tri desetinke: “Na prvem treningu smo imeli težave s pogonsko gredjo, na drugem pa z izpušnim sistemom. Samo upam, da bo drugače zelo hiter dirkalnik v nedeljo zdržal celotno dolžino dirke.”

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

braby
27. 03. 2009 20.44
Mislim, da ima kar dobre možnosti za visoko uvrstitev, če mu bo le avto zdržal...
car_alonso
27. 03. 2009 14.15
domačin v nedeljo ti privoščim da ti dirkalnik zdrži dirko do konca in da se dosežeš vrhunsko uvrstitev:)