Formula 1

Webber: Hotel sem se upokojiti

Jerez, 19. 02. 2010 10.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Dirkač Red Bulla je razkril, da bi se poslovil od formule 1, če bi bil lanski dirkalnik RB5 'zanič', a na Avstralčevo veselje ni bilo tako.

Webber je lani zmagal na VN Nemčije in VN Brazilije.
Webber je lani zmagal na VN Nemčije in VN Brazilije. FOTO: Reuters

Po številnih sezonah, polnih razočaranja, je Mark Webber resno razmišljal o upokojitvi od formule 1. Njegov talent namreč pogosto ni prišel do izraza zaradi nezanesljivih dirkalnikov, zato je Avstralec izgubil motivacijo. "Pred dvema ali tremi leti nisem pretirano užival v dirkanju in sem bil blizu upokojitve. V dirkanju moraš uživati in biti motiviran. Ogenj v tebi mora goreti." Ogenj je skoraj ugasnil, ko si je Webber zlomil nogo med gorskim kolesarjenjem in bil še korak bližje slovesu od formule 1. Dirkač Red Bulla se je takrat odločil, da bo vztrajal vsaj še v sezoni 2009, sedaj pa priznava, da bi bila minula sezona najverjetneje njegova zadnja, če mu rdeči biki ne bi priskrbeli zmagovalnega dirkalnika. Na vprašanje, ali bi se v nasprotnem primeru upokojil, je odvrnil: "Ne vem. Če bi imeli lani zanič dirkalnik, bi se verjetno. A na srečo se mi ni bilo treba odločiti."

Nov zagon sta Webbru dali dve zmagi in dodatnih šest stopničk.  Avstralec se je v sezoni 2009 celo boril za naslov svetovnega prvaka, na koncu pa je končal na četrtem mestu v prvenstvu. Dirkač Red Bulla že komaj čaka začetek sezone. "Lansko leto je bilo izjemno pomembno, kar se tiče moje kariere. Ogenj v meni je spet velik. Veliko srečo imam, da sem del te ekipe in da mi dirkanje predstavlja užitek."

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tu-pa-tam
19. 02. 2010 16.07
kar tako naprej Webber. Dokazal si, da nisi že za odpis.