Formula 1

VIDEO: Kitajski krog z Rosbergom

Ljubljana, 16. 04. 2009 18.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nico Rosberg, ki je letos pokazal na treningih nekaj izvrstnih voženj, v prvenstvu pa je na 7. mestu, se je na poseben način preizkusil v poznavanju steze v Šanghaju, kjer se bo konec tedna nadaljevalo prvenstvo formule ena.

Ta konec tedna je na sporedu tretja dirka prvenstva formule ena. Prizorišče je kitajski Šanghaj.
Ta konec tedna je na sporedu tretja dirka prvenstva formule ena. Prizorišče je kitajski Šanghaj. FOTO: Reuters
Steza je dolga 5.451 km, dirkači pa morajo prevoziti 56 krogov. Dirkališče, ki se uradno imenuje Shanghai International Circuit, je med novejšimi na koledarju.

Rubens Barrichello, Šanghaj 2004
Rubens Barrichello, Šanghaj 2004 FOTO: Reuters

Prva dirka za Veliko nagrado Kitajske je bila leta 2004. Premierno preizkušnjo je dobil Rubens Barrichello s Ferrarijem, medtem ko je njegov moštveni kolega, Michael Schumacher, ki je sicer tisto leto že imel v žepu sedmi naslov svetovnega prvaka, končal le na 12. mestu.

Hamiltonov dirkalnik je bil po zapravljeni zgodovinski priložnosti leta 2007 na Kitajskem mala znamenitost.
Hamiltonov dirkalnik je bil po zapravljeni zgodovinski priložnosti leta 2007 na Kitajskem mala znamenitost. FOTO: Reuters

Aktualni svetovni prvak Lewis Hamilton je leta 2007 na tem dirkališču zamudil priložnost, da že kot novinec osvoji naslov prvaka in se vpiše v zgodovino. No, kot najmlajšemu dirkaču je to uspelo leto kasneje, ko je tudi na Kitajskem zabeležil zmago. Nico Rosberg, ki se je tokrat na pamet z zakritimi očmi lotil šanghajske steze, na njej doslej ni imel sreče. Na treh nastopih mu z Williamsom ni uspelo osvojiti niti točke. Novo priložnost ima torej to nedeljo.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Matevz4
17. 04. 2009 18.31
zanimivo.dobra ideja je takšno spoznavanje proge.drugače pa mi je fant zelo v redu...rad se smeje:D