Formula 1

VIDEO: Brackley pričakal svetovne prvake

Brackley, 10. 11. 2009 12.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ekipo Brawn GP so na zmagovalni paradi v domačem mestecu pričakali zvesti navijači konstruktorskih svetovnih prvakov formule 1.

Veselje ob zgodovinskem uspehu ekipe Brawn GP so vodilni možje delili z meščani Brackleyja.
Veselje ob zgodovinskem uspehu ekipe Brawn GP so vodilni možje delili z meščani Brackleyja. FOTO: Reuters

Svetovnega prvaka Jensona Buttna na paradi ni bilo, je pa Ross Brawn umiril strahove številnih, da Britanec ne bo več dirkal za ekipo iz Brackleyja. Pri Brawnu namreč še niso potrdili dirkaške zasedbe za sezono 2010, saj Button želi boljšo ponudbo, Rubens Barrichello pa se seli k Williamsu. Kaj šef ekipe pravi o možnostih, da bo Button dirkal za Brawn GP tudi drugo leto, pa si poglejte v videu.

Brawn verjame, da bo ekipa konkurenčna tudi drugo leto, saj so že junija začeli z delom novega dirkalnika.
Brawn verjame, da bo ekipa konkurenčna tudi drugo leto, saj so že junija začeli z delom novega dirkalnika. FOTO: Reuters

Brawn se je zbrani množici zahvalil za podporo v težkih časih, ko je Honda izstopila iz formule 1 pred slabim letom in je bila prihodnost ekipe negotova. "V svoji karieri v motošportu sem doživel nekaj izjemnih dni in to je eden izmed njih." Šole in lokali so se izpraznili, prebivalci Brackleyja pa so s številnimi plakati pozdravili vodilne pri moštvu Brawn GP.

Brawn je še razkril, da ne pričakuje obnovitve sodelovanja z glavnim pokroviteljem, niti 75-odstotnega odkupa Mercedesa, s katerim bi bila ekipa glede finančnih razpoložljivosti ob boku s Ferrarijem in McLarnom. Virgin se je za sponzorstvo odločil tik pred začetkom letošnje sezone. Poteza Richarda Bransona pa se je izkazala za dobro, saj so osvojili obe prvenstvi. "Za nami je izjemno leto, a pri Virginu imajo drugačne cilje za prihodnjo sezono, zato najverjetneje njihovega imena na naših dirkalnikih ne bo več," je povedal Brawn.

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zovec123
11. 11. 2009 18.40
zakon so! brawn! brawn!
Anže Burja
10. 11. 2009 22.29
Nikjer ni pisal, da je dirkalnik nelegalen, le boljše so si prebrali pravila. Pa ne navijam zanje, jim pa privoščim.
big brother
10. 11. 2009 19.46
je car,ampak brown nikdar več nebo tako dober kot je bil letos,letos je imel srečo pa so po nekih dvoreznih pravilih uspel obdržat ''nelegaln'' dirkalnik.
azi6110
10. 11. 2009 16.39
ker je hotu kupit moštvo pa mu ga brawn ni prodal, zato nej bi branson šou stran. Nism pa 100%
Tajkun Pirc Musar
10. 11. 2009 16.35
Ross Brawn je care!!!
stroj1
10. 11. 2009 13.51
Čudno.....da se poslovi sponzor od ekipe katera osvoji v sezoni vse možne naslove :/