Formula 1

Vettel: Steza nam bo ustrezala

Interlagos, 15. 10. 2009 18.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Dirkači formule 1 z nestrpnostjo pričakujejo nedeljsko dirko za Veliko nagrado Brazilije. Jenson Button ima novo priložnost za osvojitev letošnjega svetovnega prvenstva.

Sebastian Vettel upa na srečen razplet v Interlagosu.
Sebastian Vettel upa na srečen razplet v Interlagosu. FOTO: Reuters

Pred dirko za Veliko nagrado Brazilije so oči svetovne športne javnosti uprte v dvoboj dirkačev moštva Brawn GP in Sebastiana Vettla (Red Bull). Nemec za vodilnim Britancem Jensnom Buttnom v skupnem seštevku zaostaja za 16 točk, medtem ko je od drugouvrščenega Rubensa Barrichella oddaljen dve točki. Na dirki v Interlagosu ima tako priložnost, da se glavnima tekmecema za osvojitev naslova svetovnega prvaka še bolj približa.

Prenos VN Brazilije na Kanalu A: kvalifikacije - sobota (18.55), dirka - nedelja (17.45)

"Vse, kar lahko naredim, je, da zmagam. Pritisk pred Interlagosom čutita dirkača, ki sta v skupnem seštevku pred menoj,“ je ob prihodu v Brazilijo povedal Vettel in nadaljeval: "Ne rabiš biti genij, da ugotoviš, da moram zmagati na zadnjih dveh dirkah. Na Japonskem in v Singapurju bi lahko naredil nekoliko več, vendar to je sedaj že preteklost. Upam, da mi na koncu ne bodo zmanjkale tiste tri točke. Japonska je bila za nas izjemna, dirkalnik je bil odličen in veselim se zadnjih dveh dirk sezone.

Vettel, ki mora v Interlagosu zmagati, pri čemer ne sme biti Button boljši kot šesti, je pred nedeljsko preizkušnjo zelo optimističen. Hkrati priznava, da bodo imela moštva, ki uporabljajo sistem KERS, veliko prednost. "Steza nam bo ustrezala. Ima veliko ovinkov, kjer je potrebno upočasniti in menim, da je ravno to naša prednost. Veselimo se dirke, vendar ne vemo, kaj naj pričakujemo.

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rizota
18. 10. 2009 11.33
mu že brada raste mulcu
big brother
16. 10. 2009 10.49
butn nebo med 5 na dirki,vettel pa bo verjetno zmagu če se nebo hamilton silu preveč.baričelo bo povprečn.
mark50
16. 10. 2009 00.23
Mislim da buton nima šans zmagat. tudi če bi avto bil dober ,bo preveč živčen. boljše da se drži drugega ali tretjega mesta. seveda če bo avto konkurenčen. to se pa tako spreminja iz dirke v dirko da se ne da predvidet prav ničesar.to dela F1 tudi bolj zanimivo in naj tako ostane tudi naslednje leto.mi je pa načelno vseeno gdo zmaga sam da je mercedes, hehehe!
mpslo24
15. 10. 2009 19.34
prav upam na podoben scenarij kot pred dvema letoma... res pa je da tokrat za volanom ne sedi vedno hladni Kimi, in prav zaradi svoje samokontrole je mislim da zmagal. Vettel pa je se mlad, prav tako kot je bil takrat Hamilton in tako pripisujem vec moznosti Barrichellu in pa Buttnu
RabmoRevolucijo
15. 10. 2009 18.42
zanimivo bo..