Formula 1

Vettel skoraj kot Vonnova

Šanghaj, 20. 04. 2009 11.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Dirkač formule 1 Sebastian Vettel se je pri proslavljanju zmage na dirki za veliko nagrado Kitajske poškodoval.

Sebastian Vettel
Sebastian Vettel FOTO: Reuters

"Pri dvigovanju pokala sem se vrezal v prst, nič hujšega ni bilo,“ je za nemški Bild po dirki povedal zmagovalec dirke za veliko nagrado Kitajske Sebastian Vettel, ki je z moštvenim kolegom Markom Webbrom moštvu Red Bull prinesel dvojno zmago.


Predstavnike zmagovalne ekipe pa je zmotilo tudi to, da so jim prireditelji dirke namesto avstrijske himne, 'zavrteli' kar angleško, čeprav je sedež ekipe milijonarja Dietricha Mateschitza v Salzburgu. "Tega sploh nisem opazil,“ je še dodal Vettel, ki zaradi rane ne bo imel težav pri držanju volana.


Spomnimo, da jo je pred časom zaradi nespametnega odpiranja šampanjca na smučarskem svetovnem prvenstvu v Val d'Isereu skupila Američanka Lindsey Vonn.

KOMENTARJI (34)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mansell
21. 04. 2009 19.21
Ja je tako,še nikoli ni bila vsaj v zadnjem času tako zanimiva kot je to leto.
car_alonso
21. 04. 2009 14.48
letošnja sezona je in bo zelo zanimiva ter napeta!!
Mansell
21. 04. 2009 13.43
Mislim da bo dirka v Bahrajnu prinesla še več zmede ter nerealne slike.Bomo vidl a ne?
sottozero
21. 04. 2009 13.36
Vednoprav...sem sam tudi upal na to...a če spremljaš tudi tuje komentarje je slika realna že sedaj. Mc Laren je malo boljši kot na prvih dveh dirkah. Ferrari je uganka...kak paket so sposobni razviti....imajo res hi-tec vetrovnik...ampak na stezi ne morejo testirat...tako bodo testiranja kar same dirke.
vednoprav
21. 04. 2009 13.01
firko - Lahko bi ti na vse to pritrdil ,vendar se mi zdi,da bo treba na prave rezultate počakat do evrope.
stermyyyyy
21. 04. 2009 13.00
ne vem zakaj, ampak osebno vettla ne maram!
firko
21. 04. 2009 12.50
pa zanimivo je tud,da je bmw čist zabredu,skratka,jst mislm,da je posledično za slabe rezultate krivo tudi to,da so tista moštva,ki so se lani borila za naslov,in so večino časa vlagali v lanski dirkalnik imeli manj časa za izdelavo letošnjega dirkalnika,medtem,ko so moštva iz ozadja imeli več časa,da so se poglobili v letošnji dirkalnik.pa pri ferrariju imajo še težave s KERSOM,ki ga zaliva voda,in tudi z vzdržlivostjo,tako da res ne vem,kje je tu glavni problem,če pa jim že solidno kaže,pa popolnoma zgrešijo taktiko.osebno sem še vedno mnenja,da se bojo pobrali,in proti polovici prvenstva že bolj konkurenčni,čeprav trenutno mclaren kaže boljšo formo me zanima,kakšni bodo rezultati na suhi stezi,kakršna mislim da bo naslednja v Bahrajnu,potem se bo videlo,kakšni so napredki,in kje so pomanjklivosti
Soling
21. 04. 2009 12.27
Vse to drži @mansell in @vednoprav, do sedaj so moštva bolide iz prejšnih sezon samo konstrukcijsko spopolnjevala. Letos pa je bil trojni rez: popolnoma nov bolid, omejeno financiranje in omejena testiranja. To zadnje je žal velikega pomena, predvsem za tiste, ki so "falili". In velika prednost za tiste, ki so "zadeli".
Mansell
21. 04. 2009 12.23
Ja res je,menim isto jih bo zanimivo gledati na dirkah z tako imenovanimi prototipi,ki bodo v razvoju za naslednjo sezono.
sottozero
21. 04. 2009 12.15
Ferrari bo letošnjo sezono vzel bolj kot šolo in testiranje komponent (idej) za naslednjo. Kot zaprisežen Ferrarist lahko rečem, da NIHČE ne verjame v sezono 2009. Zadeva je zgrešena. Prav tako je zgrešeno pri Mc Larenu...Ne verjamem, da bodo investirali hudiča in pol v letošnji dirkalnik. Brown, Red Bull, Toyota in Williams so VELIKA 4 moštva. Osebno pa menim, da sta glavna konkurenta Brown in Red Bull.
sottozero
21. 04. 2009 12.12
In? Saj ne igra bilijard, da bi ga motilo. Verjamem, da bo še stal na najvišji stopnički letos...dež ne bo manjkal!
Mansell
21. 04. 2009 12.09
Če smem še jaz tu nekaj dodat glede boljših moštev zakaj so po mojem tako odzadaj.Vsi vemo da so do letos imeli bolidi gume z žlebovi,ter nekaj dodatne elektronike.Ti najboljši oz.najbogatejši so imeli tem pogojem najbolj dodelane avtomobile,pa da ne omenjam da so zaradi denarja lahko avomobile nemoteno brez prekinitve razvijali še v nesezonskem času(vetrovniki,vzdržljivost,oprijem itd...)hvalabogu so si to lahko privoščili.No in sedaj so po novem pravila drugačna,gladke gume ter omejena testiranja(ustavi jih pri razvoju)V 1fazi se sedaj loči kateri inžinirji so res kvalitetni da sestavijo dober bolid z skoraj nič testiranj.V 2 fazi so pa slabša moštva imela manj razvit bolid starim razmeram kot so ga imela boljša,in tu so bogatejša moštva sedaj v minusu.Takorekoč se jim je čez noč podrlo tisto na čemer so gradili nekaj let.Kot veste, ker opažam da ste večinoma dobri poznavalci formule ena,vsaka sprememba ki se prinese v F-1 poruši nekaj kar je bilo prej odlično.
vednoprav
21. 04. 2009 11.34
Na Kitajskem je Massa dokazal, da je Ferrari lahko tudi hiter vendar, če je dirkalnik hiter, a ne prideš do cilja, to ne pomeni nič."
vednoprav
21. 04. 2009 11.20
Soling - lansko sezono Ferrari le na eni dirki ni osvojil točk, leto poprej, ko je Kimi postal prvak, pa sta rdeča sestavila točke prav na vseh dirkah.Nerazumen mi je takšen padec saj niso od včeraj.Tako napačen pristop do dirkalnika bi človek pričakoval od kakšnega novega moštva. Mislim ,da bi bilo potrebno pri Ferrariju poštimat tudi tisto tam zadaj ,kar niti ne vemo. Sicer se pa popolnoma strinjam s teboj.
Soling
21. 04. 2009 11.08
vednoprav, se strinjam. Difuzor bolj ali manj posrečen bodo slej ko prej vsi namontirali, seveda pa to povleče kot je že znano v predelavo bolida itd. Pri Ferrariju pa gre za dodatne težave glede vzdržljivosti. Sicer za javnost vedno izpostavijo elektroniko, kaj pa je v resnici pa je vprašanje. Saj, če bi bil vzrok v elektroniki bi bil bolid že poštiman. Pomisleki, ali bodo koncentrirali sile raje za bolid 2010, pa govori o popolnoma zgrešeni konstrukciji. Kot navijač srebrnih, se kakšni okvari rdečih že nasmejim, ko pa gre za resnejše težave, bi pogrešal njihovo konkurenčnost. Želim, da bi težave odpravili, da bo borba - med rdečimi in srebrnimi - poštena.
vednoprav
21. 04. 2009 09.25
No .čeprav ni nobenega članka o Ferrariju, kljub temu ,da se tam marsikaj dogaja,bom pa jaz nalepil en članek - Michael je za nemško televizijo RTL, dejal, da se mora Ferrari kmalu odločiti, ali bodo še naprej delali za to sezono ali pa se koncentrirali za leto 2010, Domenicali je odgovoril, kdaj bi lahko padla ta odločitev. "Menim, da bomo po Španiji videli, kje se nahajamo. V tem času bomo spoznali, kako izgleda situacija. Torej, na to odločitev bomo pripravljeni, ko pridemo v Evropo." Samo novi difuzor pa ne bo spremenil situacije, na kar je spomnil tudi Domenicali, saj je le-ta preveč kompleksna. "Ta del bo prinesel določeno prednost. Toda narobe bi bilo verjeti, da je ključ do rešitve.
zovec123
20. 04. 2009 22.11
dober je, a button je zakon!
buracel
20. 04. 2009 20.11
kdo pa si ti gogi_? en s prevec casa, ki je poročen z Gospo Tipkovnico? :D sem te ze enkrat prej zaključil glede vettla ;) tako da prosim, dokler ne bos na nivoju se ne oglašaj pod formulo 1...bos nardil veliko uslugo vsem ;)
Soling
20. 04. 2009 19.17
No to je to, ko te mediji vzamejo pod drobnogled, kot se že to dogaja Hamiltonu, od kar je stopil v F1 in takoj žel uspehe. Fant se v prst vreže in je že novica,.. jutr ga bo pa čebela piča itd.
gogi_
20. 04. 2009 19.11
kdo pa je ta kmettel,od kje se je vzel in kam bo poniknil.button je že veteran in vsa čast za vztrajnost.