Formula 1

Theissen: 'BMW je pripravljen za KERS'

Ljubljana, 16. 03. 2009 11.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Šef ekipe BMW Sauber Mario Theissen pravi, da je ekipa pripravljena na dirkanje s KERS, se pa še niso odločili, ali bodo sistem uporabili že na začetku sezone.

Pri BMW Sauberju se morajo odločiti, kdaj uporabiti KERS.
Pri BMW Sauberju se morajo odločiti, kdaj uporabiti KERS. FOTO: Reuters

Mario Theissen razmišlja, da mora ekipa pretehtati prednosti in slabosti, predvsem glede dodatne teže sistema za vsako stezo posebej, preden se bodo odločili ali KERS na dirki uporabiti.

Kubica bi že v Montrealu lahko dirkal s KERS.
Kubica bi že v Montrealu lahko dirkal s KERS. FOTO: Reuters

"KERS je pripravljen za dirke, kar pomeni, da bi ga lahko uporabili že v Melbournu," je danes povedal Theissen. "Sedaj moramo le še pretehtati prednosti in slabosti. Prednost je zagotovo, da bi dirkača imela na voljo dodatnih 82 konjskih moči za 6,6 sekunde na krog. Vendar pa sistem dodatno obteži dirkalnik, kar vpliva na porazdelitev teže in obrabo gum. Odločali se bomo za vsakega dirkača posebej pred vsako dirko," je povedal Nemec.

BMW je eden glavnih podpornikov sistema.
BMW je eden glavnih podpornikov sistema. FOTO: Reuters


BMW je bil v zadnjem letu eden glavnih podpornikov KERS, a Theissen vseeno priznava, da je bil razvoj sistema ogromen izziv. So pa zelo zadovoljni z napredkom.
"Uvajanje KERS v formulo ena predstavlja nov mejnik. Gre za velik izziv, ki smo se ga lotili z veliko vnemo. Fantastično je, koliko smo napredovali v tako kratkem času. Formula ena je s tem prevzela vlogo pospeševalca tehnologije za serijsko produkcijo avtomobilov v prihodnosti," je dodal šef belo-modrih.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

car_alonso
16. 03. 2009 14.34
kers bo pomoje kulski
KR2007
16. 03. 2009 14.26
če sem prav videl v reviji se je F1 s tem KERS-om le podražila. ekipe za KERS dajo 2 milijona € letno
ciaobella
16. 03. 2009 13.17
Po eni strani pocenitev...na drugi pa ta PREDRAG DODATEK, ki se ne bo obnesel in bo v manj kot 2 sezonah OUT! Poleg tega predstavlja dodatno obremenitev motorje in pogonskega sklopa, ki bo že tako moral biti vzdržljivejši. Res me zanima kdo ga bo uporabljal in ali bo z njim omogočeno prehitevanje...