Formula 1

Schumacher se je spet dotaknil neuspele vrnitve

Peking, 03. 11. 2009 18.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nemec Michael Schuamcher je v Pekingu, kjer se je udeležil dirkaškega spektakla Race of Champions, dotaknil tudi svoje neuspele vrnitve na steze.

Michael Schumacher
Michael Schumacher FOTO: Reuters

Sedemkratni svetovni prvak formule 1 Michael Schumacher se je v pekinškem Ptičjem gnezdu udeležil dirke imenovane Race of Champions. Na novinarski konferenci po koncu dirkaškega spektakla je Kerpenčan spregovoril tudi o neuspeli vrnitvi med elito najhitrejšega cirkusa na svetu.

"Želel sem se vrniti, vendar to ne bi bila racionalna odločitev, ampak čustvena. Rekel sem si, zakaj ne bi tega storil in spet užival v dirkanju. Sestal sem se s Ferrarijevim šefom Lucom Di Montezemolom in se konzultiral o vrnitvi. Sploh zaradi Felipeja, na katerega gledam kot na brata. Upokojil sem se namreč tudi zaradi tega, da njemu predam odličen dirkalnik,“ je dejal dirkaški upokojenec.

SORODNI ČLANKI

  • MERCATOR zivalice
  • ŽAN
  • ŽIGA
  • ROK
  • VESNA
  • SAŠA
  • BRUNO
  • LIZA

KOMENTARJI (41)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tine Košir
06. 11. 2009 07.35
Schumi je samo eden. Pomoje mu je danes žal, da se je umaknil, pa čeprav z dobrim namenom. Zelo veliko let in izkušenj ter znanja in vztrajnosti je pustil prav Schumi SAM, da je Ferrari bil kar je bil - NEPREMAGLJIV. To je postal v veliki meri prav zaradi Schumija in njegovi genialnosti v motosportu. Kje pa je danes Ferrari, gotovo mu je kae malo slabo ko gleda dirke. Kimi se vozi bolj v ozadju kot spredaj in on naj bi bil okrepitev Ferrarija? Shumi si želi nazaj da bi opral ime Ferrarija in pokazal nedeljskim voznikom kako je treba biti pri stvari v motosportu. Če hočeš biti prvak moraš biti 110% ali še več. Schumi je to vedno bil, ne tako kot Hamilton in Butten, njihova naslova sta bolj slaba reklama za F1.
vednoprav
06. 11. 2009 00.54
Nemški dirkač formule 1 Sebastian Vettel in njegov rojak Michael Schumacher, sta zmagovalca dirke Race of Champions na olimpijskem stadionu v Pekingu, tradicionalnega zaključka avtomobilistične sezone. Nemca, ki sta zmagala že tretjič zapored, sta na drugo mesto potisnila Britanca Jensona Buttona in Andyja Priaulxa.
vednoprav
05. 11. 2009 11.47
Želel sem se vrniti, vendar to ne bi bila racionalna odločitev, ampak čustvena." S tem stavkom je Šumu priznal ,kar smo vsi v bistvu že vedeli.Bil je takoj pripravljen na boj in vsem pokazati kako se stvari streže.Toda to je bila le njegova velika želja,dejansko temu ni tako.Ugotovil je,da njegove psihofizizične sposobnosti niso na tem nivoju ,kot morajo za poseganje v vrh pri F1 biti. Ker si Šumi zaradi svojega imena slabšega rezultata ,kakor boja za stopničke ne more privoščiti je raje zadevo opustil,kar je tudi prav.Ker pa je Šumi fenomenalen in samo eden kot je dejal Tito2009 jaz osebno pa upam,da se v tem mojim razpredanjem motim in da nam veliki Šumi dejansko kmalu pokaže ,kako se vozi bolidF1 Dirkal je v Benettonu ,ki ni bil ravno vrhunec tehnologije pa vendarle dvakrat osvojil naslov s.v. prvaka . Nato je odšel v Ferrari in ga iz gajbe dvignil v vesoljsko ladijo.Dodobra je okusil prestavno ročico o kateri današnji mladci pojma nimajo.Šele po petih letih napornega dela pri Ferrariju mu je uspelo osvojiti naslov s.v prvaka Trikratni prvak, Jackie Stewart, je prepričan, da je preobrazba Ferrarija v zmagovalno moštvo, Schumacherjev največji dosežek poleg njegovih sedmih naslovov ,ja res je samo eden in fenomenalen in morda celo neponovljiv.
Soling
04. 11. 2009 19.20
Ja, Tito2009, .....Šumi je samo eden, se strinjam. Neumestno je primerjati še par sezon nazaj ko je Šumi bil še aktiven. Bil je odličen voznik, ki je lahko s prida izkoriščal odličen bolid, ki ga je imel Ferrari skoraj brez konkurence. Edino konkurenco mu je predstavljal McLaren in dve sezoni Renault. V tem času je mojstrsko osvajal naslove. A danes, ko je razvoj motorjev zamrznjen in ni testiranj - le uradni treningi - so moštva vse bolj konkurenčna - čeprav je Brawn sprida izkoriščal prevlado v začetku - so moštva dosti bolj izenačena, kot so bila za časa Šumija. Njegov rekord je praktično nedosegljiv. Če bi bila testiranja dovoljena med sezono, bi Brawnovo prevlado že po parih dirkah izničila Ferrari in McLaren. Prav slednji je vidno napredoval in Hamilton bi bil prav gotovo kandidat za SP, kar dokazuje v drugi polovici sezone še z ne najboljšim Mclarnom, a vsaj konkurenčnim. Kljub trem odstopom je zbral "največ točk". Tudi to nekaj pove. Z veseljem sem si prebral dialog: stroj1, Alonso_champ. Takšne diskusije pogrešam, pa čeprav vsak s svojimi stališči in tako je tudi prav.
TK-TITO
04. 11. 2009 16.21
Vsi vozniki v F1 so dobri, nekaj jih je odličnih, Šumi je pa bil fenomenalen in včasih še kaj več. Vsi pravi poznavalci mu priznavajo mojstrstvo volana katero se ne bo ponovilo tako hitro. Da bi ga pa kdo poslal v penzijo je pa smešno saj se je za to odločil sam, nekako v prid Masse kot veliko zahvalo za njegovo pomoč. Je že res da je k tej upokojitvi pripomogel prihod Kimija k rdečim, a po mojem mnenju je rdečim tudi žal glede tega saj Kimi verjetno ni zagotovil pričakovanja. Če pogledamo še enkrat malo nazaj Šumijeve vožnje se samo spomnimo dve dirki in sicer ko je na madžarskem s tremi postanki premagal vso konkurenco ter zadnjo dirko ki jo je sploh odpeljal ( Brazilija ) sta dirki ki jih mislim velika večina današnjih dirkačev ne bo nikoli odpeljala na takem nivoju. Z vsem spoštovanjem do ostalih voznikov, ŠUMI je samo eden.
OrthodoX
04. 11. 2009 16.16
bomo vidli kako se bo odrezo naslednje leto
OrthodoX
04. 11. 2009 16.16
alonso_champ kolko se spomnim je ferrari mel še tisto leto skor do polovice sezone težave če MS-ju nebi šo motor takrat bi bil prvak tak da je šlo zgolj za srečo alonsa kakor tudi proti kimiju kjer jer pokazo bistveno več od alonsa kar je mel tudi tisto leto več sreče ko pameti. kolko krat je odstopo zaradi slabega materiala tudi v zadnjem krogu ko je bil prvi kolko krat je mogo 10 mest nižje zaradi menjave motorja itd
Alonso_champ
04. 11. 2009 16.04
stroj1 najprej da ti povem da sem objektiven to ti morem ze na zacetku povedat. napisu si da je takrat renault bil za klaso boljsi avto.ok,a je biu dvakrat zapored boljsi za klaso?????mislim da ne,prvo leto(2005)ze,ampak drugo leto(2006)pa zagotovo da ni.....potem si napisu da je Sumi premagal Alonso vec kot dvakrat(prvenstva mislim)seveda ga je ce se je pa ta v Minardiju okol vozu.potem si napisu da lahko sanjam da bo Alonso Sumija dohitel v zmagah....lej tip gre zdej v ferrari in vse je mogoce......potem pa se ta zadnja ta mi je huda,te bom kr citiru......:šumi je po upokojitvi alonsu predal knjižico z imenom: Kako vozit formulo ena ;) da bo se alonso kaj naučil ;).......ta je pa res smesna...in ves kaj je Alonso naredu????ne ves ne....ti bom povedu....Alonso mu je podaril video posnetek spektakularnega prehitevanja v Suzuki....mislim da je Alonso ze takrat dosti znal kaj sele danes... drgac pa svaka cast za tvoj kriticen komentar. sprejmem tudi take. Lp.
car_alonso
04. 11. 2009 15.10
nikoli nisem zasledil na 24ur nobene novice o kakšnem slovenskem dirkaču in me zanima če kdo kaj spremlja DAVIDA ROTARJA ki dirka v prvenstvu formule palmer audi ki jo vodi nekdanji dirkač formule 1 Jonathan Palmer???? trenutno je v skupnem točkovanju 13i in ponavadi ima za prvim na koncu dirke okoli 8 do 15sekund zaostanka... Želi pa si biti naslednjo sezono med prve tri in tako napredovati v formulo 2 in nato 2013 v formulo 1... je pa tudi biu 5kratni zapored slovenski državni prvak...
stroj1
04. 11. 2009 14.50
nehče je komentiral da bo hamilton podrl njegove rekorde.....ti nisi objektiven, realen pa še manj.....alonso_champ ali kaj koli si že.....alonso šumija ni poslal v penzijo, če ga že kdo je pol ga je prej kimi.....alonso je postal prvak samo dvakrat(isto je bilo kakor letos pri brownih, renault je bil potem klaso boljši avto od ferrarija, torej bi bil prvak tudi button;) ) ....drugače pa je šumacher premagal alonsa večkrat kakor samo dvakrat(prvenstva mislim).....alonso_champ lahko samo sanjaš in si želiš da bo alonso mogoče nekoč prišel blizu šumijevim rekordom.....alonso_champ ne moreš biti tako subjektiven.....ko je govora o alonsu vedno pišeš o alonsu samo dobre stvari in ga hvališ, nikoli nisi nič realnega in slabega napisal o njemu.....mi(bar jaz) navijači šumija smo že priznali določene stvari(da je bil aroganten in voznik kateri bo za zmago še tekmeca ven iz steze izrinil)...ti kaj slabega o alonsu neboš nikoli priznal ampak začel nasprotnike žalit.......šumi je po upokojitvi alonsu predal knjižico z imenom: Kako vozit formulo ena ;) da bo se alonso kaj naučil ;)
Joži Petelinek
04. 11. 2009 13.49
gledano iz vseh pogledov, priznat je treba, da je šumi eno največjih imen v F1 in ga bo teško presegu. Je pa tudi res da je šumi samo človek, ki se je rahlo postarau in mogoče res ne more več sledit tempu mladeničev v današnji F1. bi ga pa blo zelo zanimivo še enkrat videt :D
vednoprav
04. 11. 2009 11.50
Markosajni - Želel sem se vrniti, vendar to ne bi bila racionalna odločitev, ampak čustvena." In kaj ti tukaj ne gre skupaj ?
Xit
04. 11. 2009 09.32
Včeraj ob 13h po CET je bila dirka Race of Nations, kjer je zmagala Nemčija (Vettel Schumi). Danes ob 13h pa bo Race of Champions. Prenos v živo je bil včeraj in bo tudi danes ob 13h na Freecaster tv-ju.
FCL
04. 11. 2009 09.08
Ha,ha,ha,ha :))) dej nehi no...bodi tam kjer si, je tako najboljše :)))) !!!
PPN
04. 11. 2009 08.55
"Želel sem se vrniti, vendar to ne bi bila racionalna odločitev, ampak čustvena." Ta stavek mi ne gre skupaj. A to so naši novinarji krivi za neskladje? Kaj zdaj, se je hotel vrniti ali se ni hotel? Še vedno ga boli ker na koncu kariere ni pokazal nič. Sedaj se je prepozno jokat Šumi. Nič več ne bo.
AlternativeFacts
04. 11. 2009 00.30
Seveda ga ima za bratca.Bratje niso povsem enakopravni.Starejši je boljši, mlajši pa posnema starejšega.Zato pa je odpeketal, ko so novačili Kimija(flegmatika).Kimi ne posnema. @Soling Mihec se je sam pohvalil, da je on tisti, ki je vstrajal pri prihodu Alonsa v Ferrari, in da se veseli skupnega sodelovanja pri razvoju.
Lance
04. 11. 2009 00.24
no da se ne bote vsi posral z hamiltonom, alonsom, pa ne vem s kom še... Priznajte si že enkrat, da kar je Šumi dosegel ne bo nobeden od teh malinovcev v formuli... To je isto kot v moto GP je Rossi car, pa ga sigurno ne bo še kar dolgo nihče prehitel v dosežkih, tako ko Šumija... Pa Šumi in Rossi si zaslužita da pišemo njuna imena z veliko začetnico... saj oni niso slabi in se trudijo vsak po svojih močeh, ampak ne bodo imeli te sreče... kar tako že ne...
AlternativeFacts
04. 11. 2009 00.10
Japonski časnik(Manichi) navaja, da bo Toyota izstopila is karavane f1.Novico naj bi potrdili 8.novembra.Kot razlogi za izstop so gospodarska kriza, neosvojena zmaga kljub vidnemu napredku.S tem se odpira mesto novonastali ekipi bmw-a.
Geypi
03. 11. 2009 23.52
upam da se vrne... v zgodovini ne bo več tako dobrega voznika F1
Soling
03. 11. 2009 22.22
Alonso_champ, "hahahahahahahahahahaha ta pa strela,jst sm pa mislu da ga Fernando poslou u penzijo. hahahahahaha dej Sumi ne ga strelat" Če dobro razmislim..., s to svojo tezo potrjuješ, da je Hamilton najboljši voznik F1. Sicer ne vem , če se tega zavedaš? Pomisli logično.