Formula 1

Rosberg: Moja prihodnost je odprta

Ljubljana, 13. 05. 2009 21.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nico Rosberg pravi, da si pušča odprte možnosti glede prihodnosti v formuli ena. Nemec hkrati priznava, da že tuhta o prihodnji sezoni.

Rosberg si želi dirkati z zmagovalnim dirkalnikom.
Rosberg si želi dirkati z zmagovalnim dirkalnikom. FOTO: Reuters

Williamsov dirkač je na začetku leta izjavil, da bo forma ekipe v tej sezoni ključnega pomena pri odločitvi ali naj podaljša sodelovanje z britanskim moštvom ali pa se preseli drugam. Februarja je dejal, da si za leto 2010 želi vsaj zmagovalen dirkalnik. Kljub obetavnemu Williamsovemu začetku sezone, je Nemec na prvih petih dirkah osvojil zgolj štiri točke in pol.

Nico Rosberg priznava, da se pri Williamsu počuti zelo domače, a vztraja, da želi sedeti v dirkalniku, ki lahko zmaga. "V mislih si skušam ustvariti predstavo glede možnosti za prihodnjo sezono. Dejstvo je, da se v moštvu počutim zelo dobro. Podpirajo me, skupaj napredujemo, zato me prevzemajo prijetni občutki. Lepo bi bilo, če bi tu ostal in bi skupaj razvili izjemen dirkalnik." Triindvajsetletnik dodaja, da bi bilo čudovito imeti zmagovalen dirkalnik, a sta trenutno v formuli ena le dve ekipi, ki lahko zmagujeta. "Biti moram potrpežljiv. Če si zaslužim, se bo slej ko prej zgodilo, a naslednje leto bo zelo pomembno za mojo kariero. Rad bi našel nekaj, kar mi bo ustrezalo na dolgi rok. Pomembno je, da se pravilno odločim."

23-letnik se pri Williamsu počuti domače, a morda ga bo želja po uspehu pregnala drugam.
23-letnik se pri Williamsu počuti domače, a morda ga bo želja po uspehu pregnala drugam. FOTO: Reuters

Sin svetovnega prvaka iz leta 1982 Kekeja Rosberga pravi, da ga je napredek ekipe letos vzpodbudil. "Pozimi je moštvo dokazalo, da lahko naredi dober dirkalnik. Napredovali so tudi na prvih dirkah. Pustimo času čas." Rosberg naj bi se z drugimi ekipami že začel pogajati o možnosti sodelovanja v prihodnji tekmovalni sezoni.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

KR2007
14. 05. 2009 16.50
Rosberg si želi dirkati z zmagovalnim dirkalnikom. kdo si pa ne želi?
J.K. & Gang
14. 05. 2009 11.29
Ekipa Franka Williamsa je ena od boljših in je tudi že imela uspehe v preteklosti in vsakdo, ki ima kaj soli v glavi se nebi branil sedeža v tej ekipi. Pogleda naj kako se borijo dirkači z nekonkurenčnima Ferrarijema in McLarnoma in naj se potem malo zamisli.
Ales Prost
14. 05. 2009 00.29
ekipa je dobra sam on ni pokazal kaj zna ,zato je vprašanje če ga kdo od boljših želi?