Formula 1

Red Bull že razmišlja o ekipi za naslednjo sezono

Ljubljana, 17. 07. 2009 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V moštvu Red Bulla so se na VN Nemčije v režiji Marka Webbra veselili zmagovalnih stopničk. Vodstvo ekipe pa že razmišlja o novi pogodbi za avstralskega dirkača.

Mark Webber
Mark Webber FOTO: Reuters

Mark Webber (Red Bull) je na VN Nemčije v Nürburgringu osvojil svojo prvo zmago v formuli 1 in postal prvi Avstralec z zmago po Alanu Jonesu leta 1981. Zaradi izvrstnih rezultatov v letošnji sezoni, s 45.5 točkami je na tretjem mestu v prvenstvu, pa v ekipi Red Bulla že razmišljajo o novi pogodbi za avstralskega dirkača. Šef ekipe Christian Horner je tako že dejal, da bodo v prihodnjih tednih začeli s pogovori z avstralskim dirkačem. „V ekipi se res izvrstno razumemo in kaj kmalu se bomo začeli z Webbrom pogovarjati o nadaljnjem sodelovanju. Za nas je Mark izjemno pomemben član ekipe in svoje delo opravlja izvrstno,“ je za autosport.com dejal Horner.

Kljub temu, da Webber v letošnji sezoni niza res izvrstne rezultate, pa vse kaže, da pogajanja za novo pogodbo le ne bodo potekala povsem gladko. Red Bull je že dalj časa pod velikim pritiskom, da mora zmanjšati stroške, prva 'žrtev' takšnih ukrepov je bil tehnični direktor Geoff Willis. Prav lahko pa bi se zataknilo tudi pri dolžini pogodbe, saj si Webber želi, da bi kariero končal v ekipi Red Bulla, medtem ko bo moštvo po vsej verjetnosti razmišljajo le o pogodbi za prihodnjo sezono. A glede na to, da ima Webber v letošnji sezoni možnosti celo za naslov svetovnega prvaka se zdi, da bo bosta na koncu obe strani pripravljeni nekoliko popustiti za dosego končnega cilja.

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tomii83
18. 07. 2009 13.09
Vse čestitke za zmago,vendar mislim da si vseeno zasluži boljšo ekipo ker se je izkazal,mi je pa smešno da se nove dirkače primerja z legendami svetovnih pokalov,ki so si zaslužili nesmrtno slavo:Vettel naj bi bil novi Schumi,Hamilton novi Senna,Alonso novi Prost,le kaj naj bi bil Webber:).
wrfff
17. 07. 2009 13.49
Nekateri kujete Vettla v zvezde. Saj ne rečem, da je slab, nasprotno, odličen dirkač je, ampak Webber je v bistvu skoraj enako dober, če ne še boljši zaradi njegovih izkušenj...
abejzbejz
17. 07. 2009 10.12
ah.. jzt sploh razmišlu nebi na nihumu mest... nj mu dajo pogodbo, ker si jo zasluž !
Torres2009
17. 07. 2009 09.45
Ekipa taprava =): samo dirkalnik še malo porihtajo pa so tudi drugo leto na stopničkah
gogi_
17. 07. 2009 09.33
Vettel je ze na zadnji dirki pokazal svoj moštveni duh,že tako dolg obraz je postal dolg kot ponedeljek.nič kaj šampijonsko ni odreagiral na zmago moštvenega kolega.upam da ga bo weber pojedel in da se bo mali napihnjeni nemec streznil in dojel da ne bo nikoli svetovni prvak,bravo za webra in za njegovo odlično delo,s katerim je dokazal da je odličen dirkač in odličen človek,kar pa za mai podolgovati fris ne moremo trditi.
vednoprav
17. 07. 2009 09.00
Lepo je slišati in videti to pravljico o razumevanju . Toda ,če bosta z Vettlom na koncu prvenstva le nekaj točk narazen in da bo v igri še naslov potem bo šla ta simpatija med " še pomnite tovariši " .