Formula 1

Razsodba Briatorejeve pritožbe bo znana šele drugo leto

Pariz, 25. 11. 2009 15.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nekdanji šef ekipe Renault je na sodišču vložil pritožbo zoper odločitev Mednarodne avtomobilistične zveze, ki mu je prepovedala delovanje v motošportu.

Bo Italijanu pritožba uspela in ga bomo kmalu spet videli v 'paddocku' formule 1?
Bo Italijanu pritožba uspela in ga bomo kmalu spet videli v 'paddocku' formule 1? FOTO: Reuters

Sojenje se je v Parizu začelo v torek, francosko sodišče pa bo razsodilo šele 5. januarja 2010. FIA je Flavia Briatoreja zaradi prirejanja rezultata lanske singapurske dirke, ko se je Nelsinho Piquet po naročilu vodilnih mož namerno zaletel, kaznovala z doživljensko prepovedjo delovanja v motošportih pod okriljem FIA. Pred začetkom zaslišanja sveta za svetovni motošport sta Renault že zapustila oba glavna akterja – Briatore in Pat Symonds (takratni vodja inženirjev), le da jo je slednji odnesel le s petletno kaznijo. Oba sta se na odločitev FIA pritožila. Piquet je imel v procesu imuniteto v zameno za predložene dokaze, francosko-angleška ekipa pa je dobila pogojno kazen dveh let.

Briatore, ki pravico išče na sodišču, se sojenja v Parizu ni udeležil.
Briatore, ki pravico išče na sodišču, se sojenja v Parizu ni udeležil. FOTO: Reuters

Ko je Italijan oznanil pritožbo, je zatrjeval, da FIA v procesu ni delovala korektno. "Odločitev je absurdna in verjamem, da bo francosko sodišče razsodilo pravično in nepristransko," je dejal Briatore, ki se sojenja v Parizu v torek ni udeležil.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

stroj1
26. 11. 2009 12.51
Soling jaz verjamem da bodo mu znižali kazen.....nekje sem bral, da v zakonih ni takšne kazni, katera mu lahko prepove doživljensko opravljanje dejavnosti pod okriljem FIE.... kak si omenil, najdejo še par nepravilnosti v postopku in se Briatore vrna z 1.000.000€ debelejšo denarnico :P Čeprav je njemu to toliko kakor nam 100 €: :D
Soling
26. 11. 2009 10.54
Lahko, da je v samem postoku bila kakšna nepravilnost. Vendar dejanje, ki se je zgodilo pod njegovim okriljem in njemu v vednost, pravgotovo ni spodbitno in kazen je opravičena.
AlternativeFacts
25. 11. 2009 17.31
Zadaj je odsev BMW- jevega bivaka.
Alen Karo 1
25. 11. 2009 17.08
renaultova ekipa zadi pa man mislim.....