Formula 1

Raikkonen: Zanima me le zmagovalni dirkalnik!

Suzuka, 05. 10. 2009 17.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Finski dirkač formule 1 moštva Ferrari Kimi Raikkonen je dejal, da ga v novi tekmovalni sezoni zanima predvsem zmagovalni dirkalnik.

Kimi Raikkonen
Kimi Raikkonen FOTO: Reuters

Tudi po dirki za Veliko nagrado Japonske v Suzuki ostaja odprto vprašanje, kje bo športno pot nadaljeval Kimi Raikkonen. Za dirkača Ferrarija v prihodnji sezoni ne bo več prostora pri Rdečih iz Maranella, zato si mora poiskati novo moštvo. "Obstaja kar nekaj ponudb,“ je po dirki novinarjem zaupal Finec in nadaljeval: "Zanimata me izključno dobra pogodba in dober dirkalnik. Takšen, s katerim je možno osvojiti naslov svetovnega prvaka. Ne zanimajo me male ekipe. Kot sem pred kratkim že povedal, želim si dirkati in imeti možnosti za vrhunski dosežek.“

Navzoči novinarji so mu vseeno našteli nekaj manjših moštev, ki bi zagotovo naredila vse, da ga zvabijo pod svoje okrilje, on pa jim je odgovoril: "Uvrstitve okrog desetega mesta me ne zanimajo. Raje sem doma in počnem kaj drugega.“

Raikkonen pa jim je odgovoril tudi na vprašanje, ali bo odločitev o selitvi k drugi ekipi sprejel v nekaj dneh: "Ne!“.
 

KOMENTARJI (33)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Marko Betlehem
11. 10. 2009 21.43
hh........za ferari sem navijo že res dolgo, zdaj pa več nebom kr je raikonen res bil car upam da gre k mercedesu alonsu pa tudi obilo sreče v ferrariju :)
vednoprav
07. 10. 2009 10.44
dusan72 - Mislim,da se motiš,kajti Bernie Ecclestone, ki bi ob povratku Schumacherja v karavano formule 1 popravil svoj tekoči račun, je proti želji Ferrarija. "Nobeno moštvo ne bo uvedlo tretjega dirkalnika. Tega nihče ne potrebuje. Dva dirkalnika na moštvo sta dovolj," je za La Stampa povedal Bernie.
dusan72
07. 10. 2009 02.25
Še vedno je odprta možnost treh dirkalnikov in v tretjemu lahko sedi finec ali pa nemec, če mu bo lokalni šaman vrat porihtal.
itevs
06. 10. 2009 19.54
Letos je kar velika izbira zmagovalnih dirkalnikov.
lordslayer
06. 10. 2009 09.03
tip je car ... nej gre h mclarnu, pa mu bojo tokrat mogoče zrihtal dirkalnik k ne bo tolk crkval kukr so mu dosedaj mclarni ... aja pa še Lojza bo zadi pustu :D
stroj1
06. 10. 2009 08.55
samo res ta zgodnja soling in orthodox :)
OrthodoX
06. 10. 2009 08.21
moreš malo "kritizirat" :)
vednoprav
06. 10. 2009 08.10
Dobro jutro,a se vama že ljubi ? Toliko nabijata,da sem vaju v spalnico slišal.
OrthodoX
06. 10. 2009 07.38
in spet taki vidite kak ferraristi kritizirajo(mo) mclarnovce čeprav je z obe strani isto
OrthodoX
06. 10. 2009 07.34
nikoli nisem o alonsu govoro ne šibke ne dobre lastnosti. eni pač sodite po tem ker ma slab karakter da je slab voznik. kritizirate zgolj vi kak je nekdo jokica. kak negdo nekoga bol podpira. zakaj pol ne rečete za ferrari da so recimo schumachera bol podpirali ker je mel večji potencial kar vsak ve? rečete da je za njega vozo da je zadrževal voznike zadi nevem kake vse izgovore. edino tebe še vidim tu pa tam da priznaš za koga da je dober da zna eni pa samo kritizirajo nekaj
Soling
06. 10. 2009 07.24
Glede Alonsa mi je povsem razumljivo, da ga eni na polno zagovarjajo in to v glavnem novopečeni rdeči navijači, saj dosedanji - kolikor sem razbral komentarje - so še vedno na Kimijevi strani. Če je za Alonsa uspeh, da si je delil točke z debitantom, potem vemo kako je bil uspešen. Zanimivo bi ju bilo videt zdaj, ko ima Lewis že nekaj kilometrov za sabo. OrthodoX, sem pa že večkrat omenil, da se mora Lewis naučiti taktizirabja, saj igra preveč na odprte karte in na moč. To ga je stalo že dobrih uvrstitev. Ko bo osvojil še to vrlino bo še močnejši. Nisem pa še nikoli zasledil s tvoje strani - npr. o Alonsu - katere so njegove šipke točke, saj navajaš samo dobre lastnosti in kritiziraš druge. Pa nihče me ne bo prepričal, da je McLaren plačal Alonsa in načrtno delal proti njemu, ni logično. Da mu ni dal dodatno blokado na mašino. Če pa je ekipa enakovredno podpirala Hamiltona in ga, ko mu je kazalo bolje kot Alonsu, pa si lahko razlagam, da so v Hamiltonu videli večji potencial in nekoliko bolj simpatičnega voznika.
OrthodoX
06. 10. 2009 06.49
HAMILTON-SP-09 ti veš največ zmago si.
OrthodoX
06. 10. 2009 06.48
najbol me živcira to ko vidim kak nonstop pišete o ferrariju kak je tam negdo nekomu druga violina ko pa je bil alonso druga violina pri mclarnu (kar verjamem da so se hamiltonu bol podrejali) fisico druga pri renaultu to pa ne vidite samo ferrari vam gre v nos pa kak je ferrari spuščo pa zrivo s ceste ko pa je mclaren delo vse to in še kako moštvo recimo williams pred leti tega pa noben ne omenja ko so se zrivali prost hill senna itd. to pa zato ker pišejo sami taki mlečnozobi ko gledajo f1 šele s prihodom hamiltona in ga kujejo v zvezde. pa za vsakega se pravi da ni dober razn če ma dober avto. ja ki pa je bil hamilton na začetku sezone ko ni mel avto dober? samo tiste znate omenjat kaj so in kaj bojo v ferrariju. in pa tisti keri ste faušni in faušija dela svoje ter zavidate ferrariju ker je mel bolše dosežke stem da 21 let ni osvojil naslova prvaka in bil več let prava polomija in kljub vsemu temu ma največ rekordov in tudi več od mclarna. in ne rečem da mclaren ni dober kot tudi hamilton ker je dokazo da zna vozit in verjamem da bo še osvojil kak naslov oz vsaj 2. vendar je še malo nezrel more dozoret včasih preveč pritisne na gas ko to ni potrebno kar je pokazo v monzi ko je izgubo oblast nad dirkalnikom. Ne pa da se nonstop neke pljuva po ferrariju. ferrari to ferrari ono kak ma neke jokice itd.. Tudi lewis ter mclaren ni popoln in dela napake kot vsak. In prenehajte že s takimi bednimi izjavami kot so še naprimer on ni rojen prvak in nikol nebo on je jokica on ono on tisto ter čestitajte bolšemu nasprotniku in sprejmite poraz svojega moštva za katerega navijate. Navijajte za moštvo in ne proti moštvu. In eni pišejo kak bo mclaren zmlel ferrari naslednje leto če bo že zmlel koga bo vse ne le ferrari. Eni se tak vedete ko da sta samo ferrari in mclaren v f1 in dobeno drugo moštvo. pa kak je lewis premagoval alonsa čeprav nisem zasledil nikjer da ga je. kolk vem sta mela enako zmag enako točk in še enkrat poudarjam: ALONSO JE BIL NA ZADNJI DIRKI BLIŽE NASLOVU KOT LEWIS: Ker ko vidim neke bedne izjave mi da samo vedet da so to komentarji nezrelih otrok. Sploh pa zaj za alonsa. Prvo ga hvalite kak je on nekoga v penzijo "poslal" zaj pa pljuvate po njem samo ker gre v ferrari. Pa še to. Ko pravite da bojo spori v ferrariju naslednje leto. Kolko je meni znano staremu hamiltonu ni blo po volji da bi rosberg prišo tak da mu bo pomoje še večja muka ker bo tu kimi. In po moje bota oba hamiltona htela da bo lewis No.1 kar pa verjamem da se kimi ne bo pusto tak da so tudi tu lahko spori. Bomo vidli kaj bo naslednje leto in upam na čimbol zanimivo sezono p.s. nisem mel namen nobenga užalit lep pozdrav vsem
Soling
05. 10. 2009 23.17
vednoprav, veš, da komej čakam, kako se bodo razporedile moči na novo in s kako kvalitetnim materialom bodo štartali. Po mojem bi vsi najraje videli, da se prične kar nova sezona. Če ne druzga se bomo pa dajali za konstruktorsko 3.mesto. Malo bolj zanimivo bo. Ne vem pa kje je firko??? ...moj zaveznik.
Soling
05. 10. 2009 23.10
Alonso_champ, Alonsa je McLaren angažiral z namenom, da osvojijo naslov, ker je in spada med top3. Od njega se je to pričakovalo, pa še bolid je bil tiso sezono prfekten, glede na prejšnje, ko je imel Kimi še cel kup problemov s srebrnim materialom. Pa če se drugače izrazim in rečem, da sta bila enakovredna s Hamiltonom, ne spremeni situacije, ker se je od Alonsa pričakovalo več, Hamilton pa je pozitivno presenetil. Upam da se strinjaš s to trditvijo. Neumno pa je trditi, da je McLaren najel Alonsa, da bi deloval proti njemu. A ker ni bil uspešen v smislu - logično biti precej boljši od novinca - so potem pustili odprte karte, kar je Alonsa zmedlo, saj ni pričakoval, da bo moštvo to dovolilo. Takrat je vsaj zame pokazal obraz. Po mojem bi lako Alonsu pripisovali uspeh, če bi bil vsaj 20% uspešnejši od debitanta. A biti enakovreden debitantu je po mojem za asa kot se on ima, vsaj po moje neuspeh. Glede nastavitev pa menim, da je bil Renault še na zimskih tedtiranjih in v začetku sezone hitrejši bolid od rdečega in srebrnega. Trenutno pa se bo kot kaže boril za 7 mesto z BMW. Res, da nima pomoči drugega voznika, a podobne pomoči nimata ne Kimi, ne Lewis. Alonsu priznavam, da kot voznik obvlada in to sem že večkrat omenil, a njegova osebnost se mi ne dopade. Če bo uspešen, mu bom to priznal in tudi čestital nasprotniku. Upam, da bova od sedaj imela bolj konstruktiven dialog in normalno vsak svoja stališča, ki ju bova vsak po svoje argumentirala.
vednoprav
05. 10. 2009 22.58
Ups, municijo !
vednoprav
05. 10. 2009 22.56
Sicer pa trenutno listam po ostalih forumih in dobil sem asociacijo,da bi lahko Massa naslednjo sezono ostal brez sedeža.Da prilepim samo tole : Domenicali je tudi prepričan, da njegov varovanec z novincem v ekipi, Fernandom Alonsom, ne bi imel težav. "Michael ve: Alonso je zelo hiter voznik. Vseeno, ali se bosta pogovarjala ali ne, v vsakem primeru se spoštujeta zaradi njunih kvalitet. In to je dobra osnova." Prehodno obdobje bo še zelo zanimivo.vsaj kar se rdečih tiče. Bomo še veliko razpredal. Soling,kar pripravi si munijijo. : - )))
vednoprav
05. 10. 2009 22.42
Soling - Ah nič,brez veze smo že prevečkrat.
Roko66
05. 10. 2009 22.39
Hm, če gre k Mclarnu bo Hemzi v težavah...po moje gre k Brownu...
Alonso_champ
05. 10. 2009 22.31
soling kako lahko reces da je hamilton izigral alonsa? lej na koncu sta mela isto tock,se celo alonso je meu vec zmag. kaj bi blo ce nebi gotivil tok hamiltona,ce bi gledal cist enako na oba dirkaca? tega res ne bomo nikol vedel ampak ce mas kej u glavi lahko sam pogruntas,sej po kometarjih si ful pameten,pa bos ze pogruntu. non stop nabijas z enimi nastavitvami,zakaj jih fernando ni nastavu pr renaultu? sej jih je kokr je slo sam pol so pa se druge stvari tuki.pa kok je meu smole(ko so mu gomo slabo privili,,,,) mislim bodi realen,sej vem da si fan hamiltonov sam to kar govoris je pa res bedarija.