Formula 1

Pri Red Bullu so obupali nad naslovom

Monza, 14. 09. 2009 11.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Šef 'rdečih bikov' Dietrich Mateschitz pravi, da je ekipa pokopala še zadnje upe o osvojitvi svetovnega prvenstva.

Avstrijec je v Monzi na svoje oči videl, kako je ekipa v prvem krogu izgubila še zadnje možnosti za boj za naslov. Mark Webber je zaradi trčenja dirko končal v zaščitni ograji, Sebastian Vettel pa je na koncu osvojil eno samo točko, medtem ko so se tekmeci Brawn GP veselili dvojne zmage in maksimalnega izkupička osemnajstih točk. Čeprav pri Red Bullu še imajo matematične možnosti za naslov, Dietrich Mateschitz meni, da so njihove upe pokopali predvsem Renaultovi osemvaljniki. Mateschitz meni, da so se njihove sanje končale že davno pred dirko za veliko nagrado Italije. "Naši motorji se ne morejo primerjati s pogonskimi agregati nekaterih naših tekmecev, pa tudi pravilo osmih motorjev v sezoni na dirkača, prepoved testiranja in razvoja so nas stali naslova. Časi, ko je lahko ena ekipa dominirala celo sezono, so končani. Sodobni dirkalniki ne morejo biti najhitrejši na vsaki stezi. Tako kot dirkači imajo tudi dirkalniki vzpone in padce."

Dietrich Mateschitz
Dietrich Mateschitz FOTO: Reuters

Mateschitz ne verjame, da se bo na preostalih štirih dirkah moštvo lahko borilo z ekipo Brawn GP, saj bo Vettla slej ali prej doletela kazen zaradi menjave motorja. Ne izključuje pa, da bi rano uspeli nekoliko oblažiti z zmago v zaključnem delu. "Najprej pričakujem kazen desetih mest, saj bomo potrebovali deveti motor. Ne moremo povsem izključiti, da bomo spet konkurenčni in zmagali, a dvomim, da lahko na zadnjih dirkah oba naša dirkača posežeta po vrhunskih uvrstitvah. Niti na prostih treningih se ne moremo primerno pripraviti na dirko, saj varčujemo z motorji."

Avstrijski mogotec svojo ekipo izjemno ceni, meni pa, da je letošnja sezona dokaz, da najboljši dirkalnik in najboljša dirkača ne zadostujeta vedno za naslov prvakov. Pri Red Bullu želijo za prihodnjo sezono zamenjati opremljevalca motorjev, a čakajo še zeleno luč Mednarodne avtomobilistične zveze in McLarna, predno bo sodelovanje z Mercedesom potrjeno.

KOMENTARJI (20)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zovec123
15. 09. 2009 20.16
Nimam nič proti fettlu ampak zame je povprečen šofer! Sutila poglejte pa fisica kako sta vozila ko so jima avto zboljšali! Sem pa vesel, da bosta brawna tekmovala za zaslužen naslov!
braby
15. 09. 2009 20.07
Ste pa eni pametni in veliki poznavalci F1! Sploh gogi_
sony25
15. 09. 2009 08.36
Bodo imel drug let popoln paket (Mercedes,Adrian Newey) za osvojitev prvenstva, z najšibkejšim členom ki ga imajo že letos Vetlla!
gogi_
14. 09. 2009 22.57
jimmy666 nimam alergije na vetla,nisem pa njegov navijač in ko sem napisal bravo za mercedes sem mislil celotno na vsa moštva ki jih mercedes opremlja z motorji,force india je skoz bolj konkurenčna,mc laren je itak mc laren,browna pa sta hit sezone.se pa strinjam glede rajkota in masse,mi je pa čist vseen kdo voz ferarija sam da je mercedes prvak in da je cime car.
jimmy666
14. 09. 2009 22.32
gogi_ sej če ne bi imel alergije na vetla bi ti še kdo verjel, tko pa ga samo pljuvaš pa hvališ McLarne...ampak dobro, to je tvoje mnenje Strinjam se s Solig-om in Ferrari94 dodal bi le to, da je Massa hiter le takrat, ko ni pod pritiskom (no z neki izjemami-takrat ko je skoraj bil prvak) Ta sezona je bila nasploh zelo razgibana, bilo je polno nekih presenečenj. Za drugo leto pa ne bi razumel ferrarija, če bi vn vrgl kimija, obdržal pa masso. Je res da je kimi veliko manj privlačen za sponzorje ampak je tisti "pravi dirkač"...pomoje je uzadi še velik več kot pa le alonso, verjetno ima prste zraven tudi schumaher k mu je u penziji dougcajt =D
gogi_
14. 09. 2009 18.38
vetel ni št ena ,ker je tudi manj dosegel kot weber,je pa nemec kar mu daje medijsko prednost.motorji delajo odlično,le vetlu ne,ker nima občutka.tudi v naslednji sezoni če zamenjajo motorje bo ista pesem in spet bo kmetel nekaj jokcal,ker je jokica,blefer in nadutež.to kar daješ to dobiš in to se letos zelo dobro kaže.vetlov čas nikoi ni bil in ga ne bo,ostaja le želja nemškega avtomobilskega trga ki si želi novega šumija.vetel je svoje pokazal,dve zelo vprašljivi zmagi in ena povprečna zmaga je premalo da se zapišeš v zgodovino f1.hamilton je prišel videl zmagal,vetel pa je prišel,jokal,jokal,jokal in odjokal v pozabo.zadnja dirka je pokazala kaj zna,saj je bil več zunaj kot na stezi,tako da v naslednji sezoni še ima sedež,za sezono 2011 pa je vprašanje če bo sploh še našel sedež v f1,ker takega človeka kot je vetel nihče ne mara v moštvu,sploh pa ne sovoznik.sicer pa dajmo času čas da se pokaže kaj je res,tako kot se že lepo kaže da letos ne bo prvak,da massa ne bo med prvih šest in da alonso ni nič posebnega.bravo za mercedes v vseh pogledih in bravo za kimija ki se bojuje sam proti mercedesu in proti lastnemu moštvu.vettel pa nikoli,nikoli ne bo prvak v f1.bogec vse vidi in vse ve.
sbevk
14. 09. 2009 18.30
Vettel bo že pokazal iz česa je ! fant je mlad,se uči in nabira dragocene izkušnje !
Soling
14. 09. 2009 18.15
ferrari94, konkretno in direktno, sva istega mnenja. Vettla so mediji preveč izpostavili in to je dvorezen meč. Javnost, glede na medije, ki so ga pretirano plasirali kot favorita bo kaj hitro razočarana. Povrh pa še ekipna smola z pogonskimi agregati. Zanimivo, da Renault nima podobnih problemov? Vettla so promovirali kot obetavnega mladca v debitantskem stilu ala Hamilton. Le, da je Hamilton za moje pojme takrat več pokazal, a Vettlov čas vsekakor še prihaja. Webber mi je osebno bolj pri srcu in po mojem je dirkač, ki bi ga želelo vsako vrhunsko moštvo kot št. 2. Glede na to, da je tudi pri Redd Bullu št.2, je za moštvo naredil ogromno, vsaj zame nič manj kot št.1 Vettel.
arsenalfc.si
14. 09. 2009 17.22
...predno bo sodelovanje z Mercedesom potrjeno.
mzurry
14. 09. 2009 16.43
z vetlom jim to tudi nikoli ne bo uspelo ...samo zaradi 2 velikih dežnih zmag so ga nekaj povzdigovali v zvezde v suhem ga pa še veteran weber nasčije ....vetel nikoli novi schumi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
gogi_
14. 09. 2009 16.07
Mislim da je vettel daleč najboljši dirkač v vsej zgodovini dirkanja v f1,ima največ talenta,ima največ znanja,ima največ talenta,je najboljši,je najhitrejši,ima največ talenta,najpogumnejši,ima največ znanja in največ talenta,bla bla bla.nikoli ni bil vrhunski in nikoli ne bo in prav tako nikoli ne bo svetovni prvak,ker enostavno ni iz pravega testa.Vsi ki so mu napovedovali meteorni vzpon so brcnili v temo in vetla je odnesla meteorna voda.je preveč nadut in pokvarjen da bi lahko bil svetovni prvak,pa še prav bister in tehnično podkovan ni,tako da še sezono ali dve pa bo polnil zadnje vrste.lahko si talent eno ali dve leti,potem pa je treba talent dokazati z rezultati.weber je neprimerno veliko boljši dirkač,ni pa tržno zanimiv ker ni nemec.Upam da ga bo weber dokončno pojedel in pokazal malemu pingvinu da nima mesta za formulo 1.če ne bi bil kmetel nemec ga že zdavnaj ne bi bilo v f1,pa tudi motorje je sam zafural s svojim neznanjem ko se je zašaltal in ker nima občutka,zakaj se kaj takega ne dogaja webru ali alonsu,spet vettel joka tako kot vedno,ker je jokica in ne dirkač.kdor zna zna,vettel zagotovo ne zna.matešic pa bo kmalu izstopil iz f1 in ostalih športov ker počasi zmanjkuje denarja.vlaga ogromne denarje v razne športe,rezultatov pa nobenih in vsaka stvar ima svoje meje.
KR2007
14. 09. 2009 15.44
Mateschitz: "Tudi najboljša dirkača in najhitrejši dirkalnik nista vedno dovolj za naslov." od kdaj sta pa najboljša dirkača Vettel in Webber?? jaz poznam le tri oz. pogojno štiri najboljše dirkače trenutno v F1 in to so: -Raikkonen -Hamilton -Alonso -pogojno Massa, ker Massa ne zna tako agresivno prehitevat in zato so v tem elementu zgornji trije veliko boljši (po mojem mnenju) glede tega obupa pa poglejmo le lanski BMW ko so obupali in so rekli, da bodo razvijali dirkalnik za letošnje leto... letos so pa kje?? z 20 točkami skupaj z Renaultom na 7. mestu
slonpodgrmom@gmail.com
14. 09. 2009 15.15
Ja kaj je zdej s tistim? RED BULL ti da krila. LOL
Tajkun Pirc Musar
14. 09. 2009 15.06
dobra ekipa ni kej!!! šoferja sta tudi solidna. res pa da motor od renoja pri red bull-u ni ne vem kaj! ampak pri renoju isti motor dela fenomenalno!!!! upam, da drugo leto imajo boljšo sezono!!!
petramarjan
14. 09. 2009 15.02
bojo pa drugo leto bolši,sam motorje treba zamenjat.
Heinekenx
14. 09. 2009 14.55
Red Bull......osiromašen urin.
RabmoRevolucijo
14. 09. 2009 14.50
@traktorcek; ti sploh kdaj gledaš F1???
maestrol
14. 09. 2009 13.59
traktorcek...ti nimaš pojma !!!
traktorcek
14. 09. 2009 13.14
Montirajo lahko reaktivne motorje,pa še zmeraj ne bojo prvaki.Bo najprej potrebno kakšnega dobrega voznika v moštvo spravt.
esid@37.com
14. 09. 2009 12.52