Formula 1

Potrditev Alonsovega prihoda k Ferrariju odvisna od Masse

Maranello, 26. 08. 2009 10.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Medtem ko neimenovani vir trdi, da rdeči Špančevega prihoda še ne bodo potrdili zaradi spoštovanja do Masse, je šef Renaulta prepričan, da bo Alonsova prihodnost znana kmalu.

Alonso naj bi že pred časom podpisal pogodbo z rdečimi. Vprašanje je le, kdaj bodo to tudi uradno potrdili...
Alonso naj bi že pred časom podpisal pogodbo z rdečimi. Vprašanje je le, kdaj bodo to tudi uradno potrdili... FOTO: Reuters
Že dolgo se govori, da naj bi pri Ferrariju na dirki v Monzi sredi septembra potrdili prihod dvakratnega svetovnega prvaka Fernanda Alonsa. Neimenovani vir za ameriški GPWeek sedaj trdi, da bodo s tem še nekoliko počakali, saj želijo najprej videti, kakšno je zdravstveno stanje Felipeja Masse. Ni še znano, kdaj oziroma če se sploh bo Brazilec vrnil na stezo, saj okreva po poškodbi glave, ki jo je utrpel v kvalifikacijah na Madžarskem pred mesecem dni, ko mu je pri 200 km/h v čelado priletel slab kilogram težek del z dirkalnika Rubensa Barrichella.

Pri Ferrariju bodo počakali, ali se bo Brazilec sploh vrnil v formulo 1, preden se odločijo, kdo bo Špančev moštveni kolega.
Pri Ferrariju bodo počakali, ali se bo Brazilec sploh vrnil v formulo 1, preden se odločijo, kdo bo Špančev moštveni kolega. FOTO: Reuters

"Novico o Alonsovem prihodu bi morali potrditi v Monzi, a ker je Massova vrnitev pod vprašanjem, je ekipa prisiljena počakati. Fernando bo Ferrarijev dirkač v sezoni 2010, saj je pogodba že podpisana. Vprašanje je le, kdo bo njegov moštveni tekemec. Zaradi spoštovanja do Felipeja pri Ferrariju ne bodo ničesar potrdili, dokler ne bodo prepričani, ali se bo lahko vrnil," je razkril vir.

Italijan je prepričan, da bo Alonsova prihodnost znana kmalu.
Italijan je prepričan, da bo Alonsova prihodnost znana kmalu. FOTO: Reuters

Oglasil se je tudi šef Renaulta Flavio Briatore, ki pravi, da se bodo špekulacije o Alonsovi prihodnosti kmalu končale. "Ko bomo imeli konkretno odločitev, jo bomo oznanili. S Ferrarijem dobro sodelujemo, imamo zelo dober odnos in upam, da bo tako tudi ostalo. Je pomembna ekipa, ki jo moraš spoštovati, saj ji je uspelo že ogromno, a poskušal jo bom premagati." Briatore več kot očitno še ni pripravljen Španca izpustiti iz rok.
 

KOMENTARJI (47)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

intermedius
01. 09. 2009 13.12
Tle je razlog zakaj se Ferrariju gre za 3.ji avto. Saj imajo očitno podpisane 3 pogodbe 1.S Kimijem do 2011 2. Z Masso do 2012 (če se ne motim) in očitno tudi z Alonsom. In od kar se je Massa poškodoval so v veliki dilemi koga odsloviti. P.S. Hemilton je bil velik ljubljenček od Rona Denisa (zato je pa tudi Mercedes zahteval njegov umik).
Soling
28. 08. 2009 21.36
Bomo vidl kako bo shajal z novim moštvenim kolegom???
gorilla
28. 08. 2009 16.04
soling dej umir se no. vsi vemo da so hamiltona forsiral,alonsa so pa zaviral,ampak e vseen sam za piko zaostou za sv.prvakom,lih tok k hamilton
Soling
27. 08. 2009 22.40
faaac, Hamiltonu kot debitantu ni kaj očitati. Seveda je storil kar nekaj napak, a je bil Alono presenečen, ker so Hamiltona enakovredno tretirali kot njega. Tega ni bil vajen in ni pričakoval tako močno št.2. McLarnovci pa so že vedeli, zakaj je imel Hamilton enak raiting kot Alonso. Ali misliš, da so sposobnega Alonsa načrtno zavirali in nesposobnega debitanta načrtno forsirali in se s tem načrtno odrekli naslova??? Ko se je v teh dneh Frank Williams razgovoril o Rosbergu, se je dotaknil tudi Hamiltona: "They all make mistakes. Lewis made fewer than anybody else, but someone like him comes down from heaven only once every 20 years."
faaac
27. 08. 2009 21.39
Soling; Po moje ni bil Hamilton tisti, ki ga je pri mclarnu najbolj presenetil. Saj o tem sva si ze veliko napisala, a očitno ostajava vsak pri svojem mnenju. Očitno so Alonsa razočarali pri Mclarnu saj je na vsak način hotel oditi stran. V takem psihičnem stanju ne moreš pokazat vsega kar znaš, a kljub temu je osvojil enako število točk kot Hamilton, ki pa je bil ves navdušen nad sezono in to ob dejstvu, da je zapravil naslov po dveh velikih napakah na koncu prvenstva.(pesek in menjalnik) taki napaki ni Alonso storil v vsej svoji karieri.
Klara Jan?i?
27. 08. 2009 19.09
Končnooo!! res mu prvoščm d gre končno k ekipi kjer ima odlične možnosti, da se spet izkaže.In se 100% strinjam z vsemi odgovori oz. komentarji nazaj Gogiju.
Soling
27. 08. 2009 19.02
Zanimivo je pri Alonsu, da je dober in to drži. Vsi si ga želijo v moštvu, na veliko se piše o njegovih prestopih itd. Ko pa je čas za prestop, pa na koncu ni nič iz tega in vprašanje je, če bo tokrat res šel k Ferrariju. Nekako ni izkoristu prilike pri McLarnu, saj se je od njega pričakoval naslov, za povrh pa ga je še moštveni kolega presenetil. Ok, v McLarnu mu ni zneslo, a od tam ni imel kam, kot k Renaultu. In tudi res je, da če v kratkem ne pride v konkurnčnejši bolid, kot ga je imel pri McLarnu, potem vprašanje kako bo s pričakovanim naslovom. Rumen bolid pa kljub skupnemu trudu ni konkurenčen že nekaj let, od kar je bil prvak. Še večji šok pa bi bil zanj, če bi bil mladi obetavni Grosjean podobno uspešen kot Hamilton?!
faaac
27. 08. 2009 18.36
gogi; vsakdo kdaj pa kdaj naredi kaksno "brco v temo", ti si jo s komentarjem o Alonsu. To ni nič hodega, mogoče boš pa kdaj spremenil mišljenje.
gorilla
27. 08. 2009 16.46
GOGI .šumaherja nikoli ni prehiteval moštveni tekmec,ker je bil najboljši, a res kokrat ga je rubinho pustu da ga je prehitu sam da bo dubu vec pik? MILIJONKRAT:gogi zresn se gogi
gorilla
27. 08. 2009 16.44
gogi a mi poves kaj jes da si tok pameten? ceu svet ve da je alonso eden naj voznikov, edin ti se najdes pametovt da ni. dej ne streli.
Matej Škrlec
27. 08. 2009 10.48
gogi_ ne govori takih neumnosti mislim da je novinec premagal še koga drugega kot pa samo alonsa to pa da si išče izgovore pa je čista beda pa pojdi ti dirkat ko pa je tolko sprememb iz sezone v sezono pa ti komisarji največ kazni naložijo prav renaultu in pa alonso je šampion ker je dvakrat premagal schumacherja ki je bil tolkokrat prvak!!!!!!
stroj1
27. 08. 2009 10.20
gogi_ alonso je dober voznik, in to priznam, čeprav ga nič bolj ne maram kak ti.....vsi poznavalci f1 vedo da je en izmed boljših voznikov....ti pa pišeš kak da je v badoerjevi kategoriji....
gogi_
26. 08. 2009 23.56
alonso je zaključil v f1 ker ne bo nikoli več prvak,utopil se je v lastni samovšečnosti in nadutosti,isti je kot kmetl,s tem da kmetl sploh ni bil prvak,alonso pa je bil 2x.je pa sramota za takega asa da ga premaga novinec v f1 v svoji prvi sezoni in to z popolnoma enakim avtom,tko da bi o talentu in znanju alonza bil raje tiho,ker tega že dolgo več ni na ravni za osvajanje naslova svetovnega prvaka.imel je najboljši avto pa tega ni znal izkoristiti in je začel jokcati,to ni šampijonsko.šumaherja nikoli ni prehiteval moštveni tekmec,ker je bil najboljši,alonzek pa je le še alonzek.nikoli več prvak in tudi v ferariju bo iskal izgovore ker bo počasnejši od moštvenega kolega.ne zna priznati poraza in zato ni šampijon,je le prvak in še to bivši.
faaac
26. 08. 2009 23.13
Tisti, ki trdite, da sta Masa in Kimi boljša voznika od Alonsa morate počakati kaksnih 5 dirk v naslednji sezoni in potem bo zadeva jasna.Mislim, da je Alonso v sezoni 2007 z Mclarnom, ki je bil na suhi stezi počasnejši od ferarijev pošteno "podkuril" Masi na mokri stezi.Mislim, da je prišlo celo do nekaj ostrih besed na temo, da se mora Masa še malo naučiti. Na tej dirki je bila vidna razlika v prid Alonsa. Sicer pa močno upam, da bo alonso ostal v Renoju.
x-girl
26. 08. 2009 21.57
ALONSO če si pametn ostan pr RENAULTU!!!!!
Soling
26. 08. 2009 21.50
renaultf1 se strinjam, daj je veliko odvisno od bolida in taktike, je pa res, da so nekateri vozniki sposobni več ali manj iz bolida stisnt. Še posebej je pomojem zanimiva bila Madžarska, kjer sta lepo izstopala Lewis in Kimi na progi, ki je za razliko od ostalih manj odvisna od samega bolida, kjer vsekakor ob solidnem bolidu pridejo zelo do izraza šoferske sposobnosti, s katerimi se da kompenzirati tudi nekoliko slabši bolid. Širše gledano pa uspeh prinaša kombinacija vsega - kompledten tim.
renaultf1
26. 08. 2009 21.14
sej tle na 24ur je dost folka k se vid da radi gledajo formulo.je pa ogromno folka ki gleda formulo zaradi ene osebe.kot sem ze 100x napisal. jordan je nehu kosarko spilat,sumi formulo vozt,zidane fuzbal spilat.se prav da je vse brezveze sploh naprej gledat.legende so šle in postalo je nezanimivo. jest pa pravm da sploh ne.legende gredo in prihajajo nove.res letos dost bluzijo s formulo.ampak ce to rad gledas je vseeno zanimivo. soling.tut jest pravm da so razlike v voznikih minimalne.sem 4x u zivo gledal in lohk recem samo respect vsem.od prvega do zadnjega.vse je v formuli. idealne linije zna superiorno odpeljat tako alonso kot recimo sutil.vse je v zavorah in pospesevanju.
Soling
26. 08. 2009 20.05
Kakšna neumnost, Ferrari bi menjal voznika..., rajš naj se bolidu posvetjo, ker sta voznika na višji ravni, kot jim to dovoljuje bolid. Kar se pa Alonsa tiče je dober, a zame nič boljši kot sta Ferrarijeva voznika. Tako, da z omenjeno menjavo "tople vode" ne bodo odkrili.
gorilla
26. 08. 2009 20.04
renaultf1 vidm da mava midva cist iste misli. dam ti plus. sej taki nevejo sploh o cem se gre pa kr neki pisejo.
renaultf1
26. 08. 2009 19.21
chelsea_ferrari to pa zato ker nisi pravi navijac ferarija.si gej ki ti je vazno kdo vozi in ti je vseeno za ferrari. predvidevam da obozujes tudi ališica. ce si pravi navijac potem sprejmes tudi alonsa ali hamiltona.meni je vseeno kdo vozi za renault.sam nej ze enkrat spet kej pokazejo. se pa ve zakaj nekateri ferrarijevci ne marate alonsa.ker je šumaherja 2x dol butnu in po vsej verjetnosti se je sumaher zaradi tega tut poslovu.ker sumi je zmagovalec in nic drugega.vem boli.ampak kaj češ.