Formula 1

Mercedesov šef: Rosberg je na vrhu našega seznama

Stuttgart, 09. 09. 2009 08.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Potem ko je pred dnevi dirkač ekipe Williams Nico Rosberg razkril, da se resno pogaja za prestop k McLaren-Mercedesu v sezoni 2010, je to zdaj potrdil tudi Mercedesov športni direktor Norbert Haug.

Bodoča moštvena kolega in tekmeca pri srebrnih puščicah?
Bodoča moštvena kolega in tekmeca pri srebrnih puščicah? FOTO: Reuters

Že vrabci čivkajo, da naj bi Rosberg zamenjal Heikkija Kovalainena, ki se v dveh letih službovanja ni kaj prida izkazal, saj je lani z enakim dirkalnikom, kot ga je imel na voljo aktualni svetovni prvak Lewis Hamilton, zmagal le na Madžarskem in osvojil le en najboljši startni položaj, in sicer v Silverstonu. “Z Nicom se pogovarjamo že kar nekaj časa in zdaj ni več nobena skrivnost, da zelo visoko kotira na našem seznamu. Seveda pa se zavedamo, da si ga želijo tudi v drugih moštvih,” je Haug agenciji Associated Press potrdil govorice o pogajanjih. Čeprav vztraja, da glede bodočega Hamitonovega moštvenega kolega še ni bila sprejeta končna odločitev, pa je skoraj zagotovo, da bo sin Kekeja Rosberga, svetovnega prvaka iz leta 1982, prihodnjo sezono dirkal za ekipo iz Wokinga.

Rosberg prihodje leto zagotovo ne bo verč dirkal za ekipo Franka Williamsa.
Rosberg prihodje leto zagotovo ne bo verč dirkal za ekipo Franka Williamsa. FOTO: Reuters

Rosberg je pred dnevi razkrili, da je prejel kar nekaj ponudb, odločitev pa bo sprejel v prihodnjih tednih. Poganjanja naj bi potekala že ves pretekli mesec, v lov na Nemca pa se naj bi podalo tudi moštvo Brawn GP, kar je v pogovoru za nemško tiskovno agencijo dpa posredno priznal tudi 24-letni dirkač: “Pogovori z zainteresiranimi ekipami še potekajo in nič še ni dogovorjenega. Ena ekipa ima prednost, a na mizi sta vsaj še dve ponudbi,” je povedal Rosberg.

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

intermedius
09. 09. 2009 21.31
2 vrhunska dirkača sta sicer agoovilo za konstruktorski naslov, vendar pogosto razlog za izgubo naslova med vozniki. Sezona 2007 in 2008 sta dokaz tega. Drugače pa Kovalainen ni druga violina ampak prej tretja.
apollo33
09. 09. 2009 20.45
Bojim se, da se bo ponovila zgodba iz leta 2007. Zaradi tega so takrat izgubili naslov SP. V moštvu enostavno ni mesta za dva vrhunska dirkača. Sedanja zasedba je v redu, saj se ve, da je Kovalainen druga violina, le da bi moral nabrati več konstruktorskih točk. Enkrat ko se v moštvu začnejo prepiranja, ni več motivacije in vse gre samo še navzdol. Enak problem bodo imeli kmalu tudi pri Yamahi, kar je Rossi že napovedal.
Soling
09. 09. 2009 18.52
Res ima veliko ponudb, a McLaren ima prav tako veliko ponudb. Najbrž bi McLaren orenk odštel samo za enga voznika in to Kimija. Medtem ko se bo Rozberg, če bo hotel sedeti v srebrnem bolidu, moral zadovoljiti s zmirnim honorarjem..., moje mnenje. "se veselim rosberga pri mclarnu ker bo lepo videti kako bo hamiltona scat pelal... ;) :)" Mislš tako, kot je Hamilton, Alonsa? To bi bilo fantastično, kar pomeni, da bi McLaren imel zares dva taprava.
wrfff
09. 09. 2009 15.55
Pa mi je čisto vseeno kdo bo boljši glavno, da je Vodafone McLaren Mercedes! :D
wrfff
09. 09. 2009 15.50
Nikec ti kr lpo pridi k McLarnu pa bo vse vredi. :D
BMK
09. 09. 2009 15.47
se veselim rosberga pri mclarnu ker bo lepo videti kako bo hamiltona scat pelal... ;) :)
Ahmed Bajsi
09. 09. 2009 09.52
mi mamo pa avto renault