Formula 1

Mehaniki jezni na Hamiltona

Šanghaj, 20. 04. 2009 08.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kljub spodbudnemu ekipnemu rezultatu na kitajski dirki so odnosi v ekipi McLaren-Mercedes med svetovnin prvakom in nekaterimi člani moštva še vedno zelo skrhani. Mehaniki so zelo razočarani nad ravnanjem prvega zvezdnika ekipe.

Hamilton trenutno ne uživa podpore med McLarnovimi mehaniki.
Hamilton trenutno ne uživa podpore med McLarnovimi mehaniki. FOTO: Reuters

Niti 5. in 6. mesto Heikkija Kovalainena in Lewisa Hamiltona nista mogla popraviti ohlajenih odnosov med mehaniki in 24-letnim dirkačem, saj je ta večino krivde za laganje komisarjem Fie naprtil na enega od vodilnih McLarnovih mož in zagrozil z odhodom iz ekipe.

Britanski mediji namreč na prvih straneh poročajo, da so številni mehaniki obrnili hrbet prvemu zvezdniku ekipe, potem ko je ta med preiskavo komisarjev Fie večino odgovornosti prenesel na ramena, zdaj že nekdanjega športnega direktorja, Dava Ryana. Eden izmed neimenovanih mehanikov je za Daily Mail povedal, da je to zelo razjezilo ostale zaposlene v ekipi, saj je veljal Ryan za enega najbolj spoštovanih oseb: “Bil je član ekipe 35 let, nato pa je bil tako grdo puščen na cedilu,” je dejal razočarani in jezni mehanik, ki so ga dodatno razjezile še grožnje tako Hamiltona kot njegovega očeta Anthonyja, da bo zapustil srebrne puščice: “Da reče kaj takega po vsem, kar smo naredili zanj! Ure in ure in cele noči smo se trudili zanj, potem pa se nam zahvali na tak način. Obrnil nam je hrbet in zdaj smo ga obrnili tudi mi njemu,” je opisal nič kaj prijetne razmere, ki vladajo v ekipi iz Wokinga.

Izredno zaslišanje sveta za motošport pri Mednarodni avtomobilistični zvezi bo 29. aprila v Parizu.

 

Za osvojeno 6. mesto svetovni prvak od svojih mehanikov ni dobil veliko čestitk.
Za osvojeno 6. mesto svetovni prvak od svojih mehanikov ni dobil veliko čestitk. FOTO: Reuters

KOMENTARJI (87)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

doctorg
27. 04. 2009 16.46
kr nej gre bom zelo vesel najprej je Alonsa spelov iz ekipe, zdej pa še druge zafrkava.
Soling
21. 04. 2009 21.20
Tito2009, "Veliko je voznikov "ala" Hamilton." No tu se pa ne bi čis strinjal s tabo, čeprav se velikokrat. Po mojem ima Hamilton svojstven stil, ki ga krasi borbenost in nepopustlivost. Seveda ga spremljajo tudi napake, vendar ga uvrščam med bolj zanesljive voznike, ki zanajo iz bolida poveči maksimum - moje mnenje.
Klemen Burkeljca
21. 04. 2009 19.12
hamiltoncki so sami hinavci z ronom na celu skupaj so ena fegi femyli
TK-TITO
21. 04. 2009 14.41
Te reči da je Hamilton odličen voznik smo že predebatirali da dolgo in široko in vedno prišli do zakljuška da to drži. Ampak da eni še vedno "samo njemu" dajate za usluge za osvojen naslov se mi pa že zdi zelo smešno. Ni dobre ekipe brez dobrega voznika in obratno. Veliko je voznikov "ala" Hamilton. Kar se pa trenj tiče jih je pa v vsaki ekipi, čist v vsaki ampak pri Mclarnu jim je zadeva nekoliko verjetno ušla iz rok.
Soling
21. 04. 2009 10.48
tilen.ponikvar, kaj bo Fie-a dosodila ne vem, ker je vprašanje, kako trdne dokaze imajo v rokah ali magnetogrami res obstajajo in kako je to spodbitno ali gre samo za dokaze omenjenega intervjuja za medije. Kazen je že bila - diskvalifikacija - tako, da mi ni jasno ali obstaja zakonska podpora za dodatno kazen? Konstruktorske točke pa so jim, kot že omenjeno, vzeli z diskvalifikacijo. Fia vedno preseneti!
stroj1
21. 04. 2009 10.09
ikosar1 ima v mislih verjetno glocka, vendar ne ve dejstva da ga glock ni spustil pred sebe ampak pač ni mogel vozit z suhimi pnevmatikami.....ampak so tudi taki ferrarijevi navijači in mclarnovi tudi da za svoj neuspeh druge krivijo.....
vednoprav
21. 04. 2009 09.06
lkosar1- A veš, da je zadnjo dirko Vettel prehitel Hamiltona tako, da di kmalu izgubil naslov.
stroj1
21. 04. 2009 08.37
Kimi si mora boljšo koko zrihtat pa pol bo boljše vozil :D
b.r.e.m.b.o
21. 04. 2009 07.04
soling misliš bo fia po zasedanju o tem incidentu kaj..mclarnu vzela konstruktorske pike? firko...kdaj bo piknik :D?
vednoprav
21. 04. 2009 01.16
Po mnenju šefa ekipe so zadnje novice, da naj bi bili mehaniki po odpustu Davea Ryana besni na svojega prvega voznika, popolna neumnost. "Realnost je ta, da v ozadju tiči namera. Nekateri ljudje so se spravili na nas." Whitmarsh se je postavil v bran svojima voznikoma. "Kot svetovni prvak moraš biti trden, toda Lewis je drugačen. Ima to človečnost, ki je pogosto narobe razumljena." Soling - se strinjam s teboj. Pri tej kuhinji nikoli ne veš v katerem piskru se je prismodil
Eyeless
20. 04. 2009 22.15
car alonso...to je tud res...mas prav, tu sem se malo zmotil...se zgodi:)
neralcm
20. 04. 2009 22.12
To, da se ne razume z mehaniki je zaradi tega,ker mu niso pregledali njegovega osebnega avtomobila preden ga je moral peljati na tehnični pregled. Je pa to novico britanskim medijem zaupal Francl z radia ena. Sam pa je za to zvedel od prebiranju revije Lady!!!! In vsi vi ,ki take novice ne znate prebirati z 99% rezerve bi si tudi lahko prebrali v omenjenem časopisu.
car_alonso
20. 04. 2009 21.40
mclaren83 heiki ima svoje mehanike in hamilton svoje tako da so delali samo hamiltonov bolid njegovi mehaniki z katerimi bi zdaj naj bil skregan čeprav tega ne verjamem...
Eyeless
20. 04. 2009 20.27
ikosar1....koga boga?katero dirko si ti to gledal...
lkosar1
20. 04. 2009 20.09
Saj so že lansko sezono nepravično prišli do prvaka ko ga je dirkač vettel spustil naprej tik pred ciljem v zadnjem ovnku
Eyeless
20. 04. 2009 19.31
bmk...se strinjava...lepo:)
Eyeless
20. 04. 2009 19.30
soling...dobro povedano...bravo
BMK
20. 04. 2009 19.18
firko saj ok no...ne bom se prepiral...:)....vsak navija in zagovarja svoje...!!!jaz še nikoli nisem bil jezen na tvoj komentar....ker vem da boš napisal realno in si pravi navijač....!!!ampak jaz bom svoje vedno branil :):)........res pa je za priznat da nas je mclaren zaeenkrat prehitel!!!!
Soling
20. 04. 2009 19.10
Pri tej zadevi je treba vsekakor ločiti šoferske vrline "mladega" Hamiltona, ki mu ni za oporekati, nasprotno JE mojster volana. Res pa se vidi, da po aferi ni sproščen, saj on zna še bolje. Zaradi zgoraj omenjenega je zanimiv za medije, kot je bil nekdaj Šumi. Pa če je mal "zakašlov" je bila medijska prognoza kar "pljučnica". Zavedati se moramo, da je 80% člankov tračov, pa vsebinsko ne kritiziram "pop tv", saj so članki le povzeti. Bistvo pa je, da ima Hamilton v pgodbi klavzulo: "24-letnik lahko večletno pogodbo s srebrnimi zaradi kršenja s strani ekipe razveljavi, saj ekipa ne sme blatiti njegovega ugleda po nedolžnem." Se pravi, če je bil zaveden s strani ekipe. Navsezadnje pa ne bo kaj dosti iz tega, saj Fia baje sploh nima posnetega magnetograma in je blefirala, oz. tudi zavajala na sodišču, vendar se je osredotočila le na McLarnove izjave medijem. To zadnje ni čito preverjeno, a nekje sem te trditve zasledil, kakor tudi trditve, da so bili magnetogrami predvajani na obravnavi. Kakor koli že..., če je Hamilton lagal po svoji vesti naj sprejme odgovornost. Če pa je bil zaveden, oz. mu je bilo tako naročeno je pa krivec nekdo od šefov in tega so že odstavili, zaradi lažnega pričanja in zavajanja tako Hamiltona kot celotne ekipe, potem "ni kriv".
BMK
20. 04. 2009 19.10
mclaren83 bravo....to je pravi navijač...keri realno gleda na stvar...in tude ve powedat kaj njegovo moštvo dela narobe....ne pa nekateri ki ste kot otročički ki pogledajo samo rezultat pa en drugega zajebavate..!!!! jaz sem pa pač ful velik navijač ferrarija in tudi pač priznam da smo letos katastrofalno slabi......in po mojem občutku bo ta katastrofa še kar en čas trajala....je pa res da ne moreš biti vsako leto na vrhu!!!!