Formula 1

McLaren z izboljšanim dirkalnikom

Ljubljana, 10. 04. 2009 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Moštvo McLaren Mercedesa ni najbolje začelo nove sezone formule 1. Pri srebrnih sedaj optimistično pričakujejo VN Kitajske, ko bodo nastopili z izboljšanim dirkalnikom.

Lewis Hamilton
Lewis Hamilton FOTO: Reuters

Moštvo McLaren Mercedesa je na prvih dveh dirkah iztržilo sila skromen izkupiček. Na uvodni dirki v Avstraliji so ostali brez točk, na drugi dirki sezone v Maleziji je do točke s sedmim mestom prišel aktualni svetovni prvak Lewis Hamilton. Kljub temu da so v ekipi že pred sezono napovedovali, da na začetku ne bodo v ožjem krogu favoritov za stopničke, pa zagotovo niso pričakovali tako slabega začetka. Na tretjo dirko sezone – VN Kitajsko odhajajo optimistično, saj so na dirkalniku MP4-24 naredili nekaj izboljšav. „Želim si, da bi nam izboljšave na dirki v Šanghaju pomagale do dobre uvrstitve. Bil bi zadovoljen, če bi se mi uspelo dobro kvalificirati, saj bi bila to odlična popotnica za točke na tretji dirki sezone,“ je za autosport.com dejal Lewis Hamilton.

Po prvih dveh dirkah prav veliko razlogov za optimizem nima niti šef ekipe srebrnih Martin Whitmarsh, vendar pa boljše uvrstitve svojih dveh dirkačev pričakuje že na VN Kitajske. „Po dveh dirkah smo lahko tako razočarani kot tudi optimistični. Razočarani zato, ker do sedaj še nismo imeli dirkalnika, s katerim bi bili lahko kos najboljšim ekipam v prvenstvu. Seveda pa smo lahko tudi optimistični, saj hitro napredujemo, zato se bomo lahko borili za točke," je dejal Whitmarsh.

Dirka za VN Kitajske bo na sporedu 19. aprila, po dveh preizkušnjah pa je na vrhu prvenstvene lestvice Jenson Button (Brawn GP), sledita pa mu Rubens Barrichello (Brawn GP) in Jarno Trulli (Toyota).

KOMENTARJI (25)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zllatko
13. 04. 2009 18.53
Moštvo McLaren Mercedesa so bo pobralo!!!!! FIA ga nebo izkljucla ker potem bi morala Ferrari ze pred 10-mi leti!!!! ;)
_Alonso_
12. 04. 2009 19.28
Se boste vi IZBOLJŠALI ...! KOVALAINEN ŠE NI SPELJAV NOBENE DIRKE!!! SRAMOTA!!!! LANI BI LAHKO BILI KONSTRUKTORJI PA NISTE BLI ZA RADI KOVALAINENA(hvala bogu)! Tako da van nič nebo pomagal!!
Soulless
11. 04. 2009 13.52
Kako bedne in neumne komentarje imate nekateri.Obnašate se kot kakšni nogometni huligani-nasprotno moštvo je treba uničit.......Po mojem mnenju pa,če bi FIA zares hotela McLaren izkjlučit iz prvenstva,bi Ferrari se postavil v bran McLarnu.Zakaj?Najhuša tekmeca ne moreta eden brez drugega-McLaren je premagoval Ferrari in Ferrari je premagoval McLaren.Ti dve ekipi sta bistvo formule ena-to je dejstvo.Da pa letos niso najboljši,samo še začini dirke in vzdušje F1.Naj naslednja dirka mine brez dežja in da vidimo pravo dirkanje.....
dun-dun
11. 04. 2009 10.43
da bog da se ne izbolša ta mclaren kr neki prow uživam k tko zgubljajo hahahahahahaahhahahahhahahahaha
TK-TITO
11. 04. 2009 09.05
Zelo zanimivo se mi zdi de za vse kar se zgodi v F1 je kriva Fia in Predvsem Ferrari. Ampak zakaj potem Ferrari ni vedno prvi ? Poleg tega pa članek ne govori o Ferrariju in Fie. Mclaren se pa bo sigurno pobral, ampak kot ste mnogi že rekli ne čez noč ker to no mogoče, sposobni pa so vsekakor.
Tomzy1994
10. 04. 2009 22.41
upam d se bojo res izbolšal pa d bojo spet na vrhu.
firko
10. 04. 2009 21.04
jst sem prepričan,da bojo prišli v boljšo formo,ampak po moje bolj sredi prvenstva,ne moreš kar čez noč narediti super dirkalnika,a lahko pa dosežejo,da se nekoliko bolj približajo časom najboljšim,upam pa,da bodo naredili bolj vzdržljiv dirkalnik,kajti v primerjavi s prejšnjimi leti se mi zdi precej krhek.včasih si že skor vedu,da skoraj ni šans,da bi kaj odpovedal,razen obraba zadnjih gum je bila vprašljiva,ampak po moje takšna moštva,kot sta mclaren in ferrari skoraj ni dileme,da ne bi ustvarila konkurenčnega dirkalnika.ampak za vse je potreben čas,testiranja,in tudi brezhibno delo v boksih in seveda taktika.mislim da bo letos še zanimivo prvenstvo,le če bo več dirkanja kot pa zasedanja.upam,da se bo za srebrne vse izšlo,in se bojo lahko bolj posvečali dirkanju in izboljševanju dirkalnika. SOLING prav vse,kar si napisu se popolnoma strinjam s tabo
vednoprav
10. 04. 2009 20.38
HAMILTON_SP-09 - Ne bodi smotan. Poglej Soling - ov komentar . Sem namazan z veliko žavbami ampak ,če bi mu hotel oporekat bi mu moral napisat komentar v tvojem kontekstu. Poskušaj debatirat ne pa kr neki. Se opravičujem za "kr neki " sem se nalezel od hčirke.
Soling
10. 04. 2009 18.26
Markosajni "Saj nimajo tak slabega avta. V obeh dirka so bili v točkah." Ja že res da so prišli do točk, vendar po spletu okoliščin in po vozniških sposobnostih Hamiltona, ki je pokazal da se znajde tudi v nekonkurenčnem bolidu. Namreč hočem opozoriti, da po časih, je bil bolid zelo nekonkurenčen in to za McLaren predstavlja pravo katastrofo. Upam, da so vsaj nekako napredovali glede hitrosti kot že omenjajo. HAMILTON_SP-09, vidim, da rad špikaš in vem, da v tem uživaš..., pa si dej mal duška. Vendar je pa tudi res, da Fie-o s Ferrarijem ne povezujejo od zadje McLarenove afere, vendar že mnogo, mnogo prej. Le zakaj???
Wratchild
10. 04. 2009 17.22
HAMILTON_SP-09 sodeč po tvojih komentarjih nimaš več kot 5 let!
HAMILTON_SP-09
10. 04. 2009 17.19
stroj1 in tebi podobni u temo brci nikoli nisem reku da mclaren ni kriv samo ta kazn izkljucitev iz prvenstva je nesmiselna tako kot ce bi ferrari isklucli ne se hecat f1 brez teh mostev je brez veze gledat in nasploh iskljucitev mostva katerega koli ni za mene normalno ok denarna kazen ne pa take blesarije pol se pa vecino vas strinja da vas ni sram najbols da sami dirkate k se tok bojite mclarna in hamiltona ce je pa to res da ima hitrejsi dirkalnik ma pa se zmeraj velike sanse obranit naslov go hamilton go mclaren imate vso podporo navijacev!!!
bojaninho
10. 04. 2009 17.03
Nehte no s takimi zdaj vsi pljuvate po Hamiltonu ko pa bi vozil za Ferrari ali pa drugo moštvo potem bi pa bil dober,najboljši in še marsikaj.Ne bit taki dvoličneži.
KR2007
10. 04. 2009 14.14
sottozero se strinajm s tabo... ferrari ni nič kriv za goljufanje mclarna
nx01
10. 04. 2009 14.08
Ja fajn ne, kaj naj drugega rečem. Dirkača že tako imajo najboljšega (Hamiltona seveda), če pa bo še dirkalnik občutno boljši, in to takoj, potem lahko ubrani naslov prvaka.
stroj1
10. 04. 2009 13.40
hamilton_sp-09 ti Vem, da moraš krivdo na nekoga prevalit(v tvojem primeru ferrari) ob slabi predstavi mclarna, z tem pa se vidi tvoje otročje razmišljanje, ker mclaren po tovjem nikoli ni nič kriv, za vse slabo pri mclarnu so drugi krivi, to je tvoje mnenje, ne? :) si smešen :D hahaha
car_alonso
10. 04. 2009 12.35
vsi ko za meklarnove težave zdaj krivite ferari ste glupani!!
FCL
10. 04. 2009 11.44
ALONSOOOOOOOOOOOOOOO !
sottozero
10. 04. 2009 11.35
HAMILTON_SP-09 Od kod tebi sedaj, da je Ferrari kriv za težave Mc Larena? A so jih pri Ferrariju "silil" krast načrte, so jih silil lagat v Melbourneu? Če bi bilo vse odvisno od Ferrarija, bi že v Australiji prepovedali difuzorje na Brawnu, Toyoti in Williamsu! Je pač dober dirkač v gnilem dirkalniku in še bolj gnilem moštvu!
HAMILTON_SP-09
10. 04. 2009 11.28
hamilton predlagam ti da vse kar vidis rdecega v ogledalu spustis naprej ce hoces da te ne diskvalificirajo zalostno ali resnicno enostavno starcka solastnika ferrarija na preneseta da si bolsi od masse in kimija res zalostno MAKARONARJI NAVALITE Z MINUSI RESNICA BOLI IN KO MACKI NA REP STOPIS ZACVILI TKO K CVILTE VI!!
HAMILTON_SP-09
10. 04. 2009 11.23
upam da hamilton v kitajski odstopi ali se uvrsti okoli 15 -ega mesta ker ce zmaga ali pride do stopnick ga bodo izklucili iz prvenstva njega in mclaren bog ne daj da bi bil ferrari za mclarnom verjetno dobijo pet letno prepoved!!