Formula 1

Massa: Počutil sem se, kot bi zmagal

Valencia, 16. 11. 2009 12.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Felipe Massa se je minuli konec tedna na Ferrarijevem zaključku sezone v Valencii vrnil v dirkalnik formule 1. Brazilec pravi, da se je ob vrnitvi v ferrarija F60 počutil, kot da bi zmagal.

Massa se je zahvalil navijačem za podporo v težkih časih in napovedal, da se jim bo skušal zahvaliti z dobrimi rezultati v sezoni 2010.
Massa se je zahvalil navijačem za podporo v težkih časih in napovedal, da se jim bo skušal zahvaliti z dobrimi rezultati v sezoni 2010. FOTO: Reuters

Brazilec je na dirkališču Ricardo Tormo odpeljal nekaj demonstrativnih krogov z letošnjim dirkalnikom. Za Felipeja Masso je bila to prva vrnitev v letošnji dirkalnik formule 1 po nesreči konec julija na Madžarskem. "Fantastično je bilo in presrečen sem. Čeprav sem odpeljal le nekaj krogov, sem užival. Motiviran sem in počutim se kot da bi zmagal. Počutim se enako kot pred nesrečo v Budimpešti," je dejal Ferrarijev dirkač. Massa pravi, da mu prireditev ob zaključku sezone v Valencii pomeni več kot vrnitev na stezo v Fioranu ali ogled dirke v Braziliji in Abu Dabiju. "Zelo sem vesel, da sem tu in da lahko delam z ekipo. Res je, da sem bil z njimi že v Sao Paulu in Abu Dabiju, a dirkati je nekaj povsem drugega."

Massa je priložnost izkoristil in nagovoril tudi navijače. "Rad bi se zahvalil vsem navijačem, ki so mi stali ob strani v zadnjih mesecih. Sporočila, ki sem jih prejel, so bila čudovita. Upam, da vam bom lahko povrnil drugo leto z rezultati."

Montezemolo: "Fernando in Felipe sta najboljša dirkača v formuli 1!"
Montezemolo: "Fernando in Felipe sta najboljša dirkača v formuli 1!" FOTO: Reuters

V Valencii je veliko pozornosti požel Fernando Alonso, ki se je na Ferrarijevem zaključku sezone prvič pojavil skupaj z novo ekipo. Predsednik Ferrarija Luca di Montezemolo je prepričan, da bo dirkaška zasedba Alonso in Massa najboljša v formuli 1."

KOMENTARJI (21)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

vednoprav
19. 11. 2009 09.01
Soling - Takšno reakcijo sem tudi pričakoval,he, he,he !
Soling
18. 11. 2009 18.54
Tito2009, Nevem na kakšen dokaz si mislil. Sej mlatite vsepovprek isto temo, kako je bil Alonso zapostavljen. Sam pa menim, če je toliko boljši, ga ne bi nič ustavilo. Zame je dokaz samo dejanje na stezi in ne psihologija, ki se odvija ob stezi in v boxih. Verjamem, da se Alonso ni počutil pri srebrnih, zato je odšel. Pri Renaulthu ni dobil materiala. Le kakšen izgovor bo pa 2010? Do takrat ne bom niti debatiral več na temo "srebrnega" Alonsa.
TK-TITO
18. 11. 2009 18.20
No Soling pa si le dočakal nekakšen dokaz kar smo ti nekateri navijači rdečih in Alonsa govorili ves čas. No po vsej verjetnosti pa to zate nič ne šteje, ker so zate samo pošteni pri srebrnih in zraven še Hamilton.
Soling
18. 11. 2009 18.08
Ja, pravi "poštenjakar"..., sem že pozabu ali je dobil imuniteto. Pri Renaulthu pa res ni nič vedel. Tako pošten, okoli njega pa same afere, zanimivo..., a sam je pravzaprav imun na njih.
vednoprav
18. 11. 2009 00.11
Soling - Fernando Alonso se je res javil pri državnem tožilcu na sodišču v Modeni. Razlog njegovega obiska je tičal v elektronskih sporočilih, ki sta si jih izmenjevala s Pedrom de la Roso. In te podatke naj bi Pedro pošiljal Alonsu . Alonso pa se je.direktno obrnil na prvega moža formule ena Ecclestona Bernie Ecclestone pa je obvestil FIO, da si voznika McLaren Mercedesa Pedro de la Rosa in Fernando Alonso izmenjujeta zaupne podatke Ferrarija. Ali ti je sedaj bolj jasno kakšno vlogo je igral Alonso v tej aferi ?
vednoprav
17. 11. 2009 23.37
Soling - Preberi si kaj sem našel na Avtomaniji. Zelo zanimivo,glede najine nedokončane debate 22. oktober 2007 | 12:54:09 Alonso kot varnostna kopija? Priznanje Rona Dennisa, da je že pred sezono - in tudi med - intenzivno oziroma ciljno pripravljal mladega Lewisa Hamiltona, daje nove poglede na spor med mladim Britancem in Fernandom Alonsom In zakaj sploh gre? Ron Dennis je namreč javno priznal, da je načrtno treniral Lewisa Hamiltona, da le-ta že v svoji prvi sezoni postane prvak. Trening mladega Britanca je zajemal predvsem tista področja, kjer je Lewis kazal še pomanjkljivosti oziroma zaostanek za aktualnimi vozniki formule ena. Velikokrat se je to izvajalo brez prisotnosti in vednosti Fernanda Alonsa, kar bi lahko bil prav tako eden izmed razlogov za njuni spor – spomnimo se, da se je Španec pritoževal nad pomanjkljivo podporo s strani moštva. Postavlja se vprašanje, zakaj je torej Ron Dennis v moštvo pripeljal dvakratnega svetovnega prvaka, če pa je bil prepričan v uspeh svojega "zdresiranega" novinca? Ali zgolj zaradi strahu, da če mlademu Lewisu ne bi uspelo, ima še vedno na razpolago aktualnega svetovnega prvaka? Ali je slednjega torej potreboval samo kot – če se izrazimo v računalniški terminologiji – varnostno kopijo? Ali morda sedaj bolje razumemo besede Fernanda Alonsa, da brez njegovega sodelovanja pri razvoju dirkalnika, le-ta ne bi bil tako uspešen in da je namesto statusa voznika številka ena za svoje delo v moštvu dobil le prezir? Prepričan sem, da bomo še veliko slišali in brali o pranju umazanega perila v srebrnem taboru. Sezona je resda končana, toda leto še zdaleč ne. Situacijo lahko pomiri le odločitev Alonsa: ali ostane v moštvu, kar je zelo malo verjetno, če že ne neverjetno, ali pa se bo podal v njemu bolj prijazno okolje Renaulta, kjer ga poleg vseh ugodnosti čaka tudi tako želen status voznika številka ena.
Soling
17. 11. 2009 22.28
vednoprav, če se prav spomnim, je Alonso kontaktiral prek el. pošte z rdečimi in ne Hamilton.
vednoprav
17. 11. 2009 11.29
Soling - In v to mešungo je bil vključen, ne boš verjel, tudi Alonso. Sicer pa, če ne bi bil zraven, bi bila to res izjema. To so samo domneve in natolcevanja. Po tej logiki je bil v to vpleten tudi Hamilton ali pa nobeden. To je stvar privoščljivosti in negativnega gledanja do dirkača do katerega pač ne gojiš ravno simpatij.
monsun85
17. 11. 2009 11.01
"Brazilec je na dirkališču Ricardo Tormo odpeljal nekaj demonstrativnih krogov z letošnjim dirkalnikom. Za Felipeja Masso je bila to prva vrnitev v letošnji dirkalnik..." Demonstracijskih ne demonstrativnih, čist tko...
Soling
17. 11. 2009 09.10
vednoprav, sam tega ne vidim tako. McLaren bo imel svobodno odločanje. Sicer je pomembno kdo bo po letu ali dveh novi lastnik 40% deleža. Po mojem se teh 40% razpršilo na manjše deleže. Pozdravljam pa, da Mercedes prihaja kot tovarniško moštvo. Ta bo pravgotovo na zelo visoki ravni. "Pred leti je bila Velika "mešunga" okrog tega ,kdo je komu bolid naredil." In v to mešungo je bil vključen, ne boš verjel, tudi Alonso. Sicer pa, če ne bi bil zraven, bi bila to res izjema.
FCL
17. 11. 2009 08.42
Alonso car, komi čakam novo sezono, da pokaže da je najboljši :))) Samo da bo avto ok, upam res!
vednoprav
17. 11. 2009 08.39
Soling - Pred leti je bila Velika "mešunga" okrog tega ,kdo je komu bolid naredil,Zato te okrog Ferrarija naj ne skrbi preveč. Kljub leporečju in besedam,kod bi rožce sadil,se mi dozdeva,Da bo imel McLaren sedaj,ko ga zapušća velika ljubezen celo več težav kot Ferrari.
Simon Vukovi?
16. 11. 2009 20.32
Jest včasih nisem maral Alonsa, ampak vidim da sem delal napako trenutno je NAJBOLJŠI voznik v celi karavani.
milos007
16. 11. 2009 20.22
pa ne alonsa no... ka jim ni jasn =S
Soling
16. 11. 2009 19.19
"Ferrari mora sam dober bolid nardit, drugo naj prepusti dirkačema!!!!" Bolje bi stala trditev...Ferrariju morjo sam dober bolid nardit. Od kar je bolj avtohtono - italiansko moštvo z italianskimi strokovnjaki, je tam bolj žalostno. Če ni Nemca ali Angleža v ekipi, po vzoru Brawna, je to pač tako.
zovec123
16. 11. 2009 18.38
dvomim v rdeče! dajmo kaj že? srebrni!
mike67
16. 11. 2009 16.47
zmagovalni par!!
Tajkun Pirc Musar
16. 11. 2009 15.53
Komaj čakam sezono 2010. Ferrari mora sam dober bolid nardit, drugo naj prepusti dirkačema!!!!
Alonso_champ
16. 11. 2009 13.05
res bosta huda
sottozero
16. 11. 2009 13.04
forza Felipe...vamos Alonso Ferrari je F1 !