Formula 1

Massa: Ferrari se odpoveduje samozadovoljstvu

Šanghaj, 17. 04. 2009 11.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Prosta treninga tudi v tretje nista prinesla olajšanja v tabor konstruktorskih svetovnih prvakov: Felipe Massa je bil 12., Kimi Raikkonen pa še dve mesti nižje na lestvici. Brazilec tudi za preostanek dirkaškega vikenda na Kitajskem ne pričakuje čudežev.

"Samozadovoljstvo mora biti stvar preteklosti pri Ferrariju," pravi Brazilec.
"Samozadovoljstvo mora biti stvar preteklosti pri Ferrariju," pravi Brazilec. FOTO: Reuters

Kljub vsemu Massa meni, da ekipa dela postopne majhne korake v pravo smer. A za to so si morali najprej naliti čistega vina: "Priznati sem si moral oziroma smo si morali priznati, da letošnji dirkalnik ni niti bleda senca lanskega, zaradi uspehov katerega smo padli v samozadovoljnost. Polom na kvalifikacijah v Maleziji je lep primer tega," je Massa navedel primer prepričanja v ekipi, da je Brazilec odpeljal dovolj hiter krog, s katerim bi se uvrstil v nadaljevanje kvalifikacij, a se je zgodilo prav nasprotno. "Nikoli več se nam ne sme zgoditi kaj takega. Seveda se nam bo še kdaj primerilo, da se nam ne bo uspelo prebiti naprej. A vsaj vedeli bomo, da smo si za to krivi, ker smo prepočasni in ne zato, ker smo se zadovoljili z doseženim."

 

Ferrarijev dirkač tudi na Kitajskem ni zadovoljen s predstavami svojega dirkalnika.
Ferrarijev dirkač tudi na Kitajskem ni zadovoljen s predstavami svojega dirkalnika. FOTO: Reuters

Pri Ferrariju ta konec tedna nastopajo brez sistema KERS. Svetovni podprvak ima glede tega mešane občutke: "Zaradi dodatne teže smo imeli težave z uravnoteženostjo dirkalnika, a brez Kersa izgubljamo na zmogljivosti in bojim se, da tudi stik z najhitrejšimi. A za to stezo je morda to res najboljša rešitev, ker je obraba gum, sploh zelo mehkih, res velika. Danes sem z njimi odpeljal 10 krogov, nato pa popolnoma izgubil oprijem. Tršo različico pa je težko ogreti, a tudi te se hitro iztrošijo. V nedeljo nas čaka težka dirka," je bil po drugem prostem treningu vse prej kot optimističen Massa.

 

KOMENTARJI (28)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

vednoprav
19. 04. 2009 08.24
No ,Solingu so zbrisal komentar , zato je mogoče vseskupaj izgubilo svoj prvotni smisel in pomen .
cinik33@email.si
18. 04. 2009 19.00
VEDNO PRAV TI SI CAR STRINJAM S TVOJIMI DEJSTVI
braby
18. 04. 2009 06.21
No, edino eno zanimivost. Na tisti dirki, na Madžarski, po smoli Alonsa in Schumija, je pa prvič zmagal današnji vodilni v prvenstvu, Jenson Button....
braby
18. 04. 2009 06.19
Vednoprav, ko sem bral komentarje od začetka, sem razmišljal, kaj bom napisal, potem preberem tvoje komentarje in nimam nič za dodati... Bravo!!!!
vednoprav
18. 04. 2009 04.42
Soling - Za vsako trditev je treba poiskati VIR in ne govoriti na PAMET . Kajti potem se ti lahko zgodi,da iščeš izgovor v izgovorih,kljub temu,da so dejstva na dlani.Kljub temu ,da sem ti skopiral po letniku mešaš jabolka in hruške ter zamegljuješ pogled. Pred 14 dnevi je bila situacija nekoliko čudna in si nebi belil glave. Bolj me skrbi prva dirka ,ko je tudi Hamilton ubral neko čudno tehniko. Drugače pa sam veš,da v njegove dirkaške sposobnosti ne dvomim. Vsaj jaz ne ,kljub njegovim na novo odkritim napakam. Za razliko od nekaterih,ki jim večkratni naslovi in morda kakšna spodletela dirka še vedno poraja dvom.
Soling
18. 04. 2009 00.07
vednoprav, Mclaren je še daleč od Brawna, vendar lepo napredujejo. Hamilton pa je že dokazal, da zna istržit več kot je večina pričakovala z zelo nekonkurenčnim bolidom, ki ni bil konkurenčen -še pred 14 dnevi- niti Ferrariju. Glede pira velja, v nasprotnem jst častim.
West1
18. 04. 2009 00.02
vednoprav-branje tvojih komentarjev je zelo zanimivo,ker so zelo realni,tehnično podkovani,odkriti in nežaljivi.Lahko samo rečem kapo dol. Lep pozdrav vsem ljubiteljem F1.
vednoprav
17. 04. 2009 23.37
Lewis Hamilton je prvi trening končal na vrhu, toda kmalu se je izkazalo, da McLaren z novim difuzorjem ni našel čudežnega trika, ki bi jih ponesel na vrh. Časi Hamiltona in Kovalainena so bili sicer nekoliko bolj vzpodbudni kot na prvih dveh dirkah, a natančnejši pogled na njihove dolge razdalje razkriva, da še niso pripravljeni za enakovreden boj s prvimi štirimi ekipami
vednoprav
17. 04. 2009 23.26
Letos ni kaj, ima Ferrari zelo slab paket in tudi ,če se pobere bo verjetno prepozno za kakšno vidnejšo moštveno ali posamično končno uvrstitev. V sezoni 2010 Pa se bo Ferrari,če ne bo kakšnih drastičnih sprememb pravil glede dirkalnika vrnil v velikem slogu in hrustal nasprotnike enega za drugim. Lahko me potegnete za jezik. Soling,če ne bo tako ti izdam svoj naslov in greva na gajbo Laškega.
vednoprav
17. 04. 2009 23.01
Soling - V sezoni 2006 je FIA vrnila menjavo pnevmatik ter spremenila potek kvalifikacij. Kljub vsemu je bil Ferrari v prvi polovici sezone v zaostanku za Renaultom in njihovim prvim voznikom Fernandom Alonsom. Tako je Schumacher po polovici sezone z le dvema zmagama zaostajal za 25 točk. Vendar pa takrat se je začela njegova velika vrnitev na vrh s tremi zaporednimi zmagami. Nato je sledila, tako za Schumacherja kot tudi za Alonsa, nesrečna Madžarska, ki je s prvo delno dežno dirko v zgodovini Velike nagrade Madžarske začasno zaustavila Ferrarijev pohod proti vrhu, saj Bridgestonove pnevmatike na mokri stezi niso bile konkurenčne Michelinovim. Že na nasledni dirki za Veliko nagrado Turčije je šlo spet Ferrariju vse po maslu, a le do varnostnega avtomobila, ki je Schumacherju odvzel gotovo zmago. Vendar pa že na Veliki nagradi Italije, kjer je tudi napovedal svojo upokojitev po tej sezoni, se je Schumacherjev pohod na vrh nadaljeval, Alonso pa je celo odstopil z eksplozijo motorja. Tudi na Veliki nagradi Kitajske se je Schumacher z neverjetno vožnjo v kvalifikacijah po mokri stezi in odlično dirko po točkah izenačil z Alonsom in zaradi večjega števila zmag povedel v prvenstvu. In ko je na Veliki nagradi Japonske kazalo, da je Alonso že premagan je v najslabšem možnem trenutku prišla prva okvara motorja po šestih letih na Schumacherjem Ferrariju in sanj o osmem naslovu je bilo v trenutku konec. Kot, da še ne bilo dovolj smole za Schumacherja, mu je na zadnji dirki kariere za Veliko nagrado Brazilije že v kvalifikacijah spet zagodla tehnika in je dosegel le 10. štartno mesto. Na dirki je začel odlično in bil že po prvem krogu šesti tik za Renautoma. Pri prehitevanju Giancarla Fisichelle pa je prišlo do rahlega dotika, ki je bil usoden za Schumacherjevo zadnjo desno pnevmatiko. Po odpeljanem skoraj celem krogu s počeno pnevmatiko in menjavi, je Schumacher začel nizati najhitrejše kroge in kljub skoraj krogu zaostanka do konca ujel najboljše in zadnjo dirko svoje kariere končal na, po dvojni smoli solidnem, četrtem mestu. Njegovo zadnjo predstavo so mediji razglasili kot herojsko, dih jemljajočo in kot »predstavo, ki odlično povzame njegovo kariero Soling,tisočkrat sem ti že napisal.da je moralni zmagovalec sezone 2006 Šumi zato se nehaj ponavljati
vednoprav
17. 04. 2009 22.57
Soling - V sezoni 2005 so se nova pravila, predvsem prepoved menjave pnevmatik med dirko, izkazala kot na kožo pisana moštvom francoskega opremljevalca s pnevmatikami, Michelina. Tako Ferrari s Bridgestonovimi pnevmatikami ni imel nobenih možnosti. Najboljši dirko sezone je prikazal na Veliki nagradi San Marina, kjer se je iz 14. štartnega mesta prebil na drugo, dirko pa je končal le dve desetinki za Alonsom. Edino zmago v sezoni je Schumacher osvojil le zaradi škandalozne napake Michelina, ki je na dirko za Veliko nagrado ZDA pripeljal nevarne gume in tako je dirkalo le šest Bridgestonovih moštev. Kljub vsem težavam je iz sezone potegnil maksimum in jo zaključil na solidnem tretjem mestom v prvenstvu.
Soling
17. 04. 2009 20.35
Šumi je legenda, o tem ni dvoma. Vendar se mi postavlja vprašanje, kaj je bi lo potem s Šumijem in konkurečnostjo rdečega bolida za časa "Alonsa 2x"??? Kdo takrat ni bil konkurenčen Šumi al njegov bolid?
b.r.e.m.b.o
17. 04. 2009 18.30
hitr pa še dlje
gorenc28
17. 04. 2009 18.08
Tristokosmatih se podpisujem! Bojo že zrihtal, počasi se daleč pride!
mindfucker
17. 04. 2009 15.27
v odsotnosti rossa brawna, je ferrari ena navadna kovačnica!
GIXER
17. 04. 2009 15.06
hja schuni je dvignil fererija v zmagovalni ritem in z njegovim odhodom bo ferari pocasi tonil
KR2007
17. 04. 2009 14.43
pa še to pozna se, da ni več za volanom schumacherja na komandnem pultu pa todta in brawna
KR2007
17. 04. 2009 14.42
ferrari bo še treba pošteno delat....
Tristokosmatih
17. 04. 2009 14.36
V dobrem in v slabem bom navijal za FERRARI!!! (pa naj se bori za naslov prvaka ali za predzadnje mesto) GO FERRARI
abejzbejz
17. 04. 2009 14.32
dej se ti raj nauč napisat ime prou.. pol pa govor...!